30 кращих новорічних фільмів жахів

Anonim

Новорічні свята – це час, коли люди проводять зимові вечори з сім'єю, укутавшись у теплий плед. І якщо вам набридло щоразу дивитися фільми комедійного жанру, настав час полоскотати нерви і ознайомитися з кращими жахами в атмосфері Нового року.

Крампус

Американський фільм жахів від Майкла Догерті за власним сценарієм розповідає історію про сім'ю Енджелів, до яких напередодні Різдва приїжджають родичі в особі мисливця Ховарда, дружини Лінди та їхніх дітей.Свято швидко виходить з-під контролю, оскільки сім'ї починають сваритися. Але найцікавіше починається вночі, коли діти зустрічаються з демоном, який готовий провчити неслухняних шибеників...

Рік випуску: 2015

Країна виробник: США

Тривалість: 98 хвилин

Жанр: жахи, фентезі, драма, комедія

Рейтинг IMDb: 6, 1

Дія картини розгортається на Алясці, де щороку маленьке містечко Берроу занурюється в зимову ніч. Сонце не сходить упродовж цілого місяця, і в цей час місцеві жителі змушені існувати за законами ночі. Подібні умови для людей з Півночі є звичними, але на цей раз у Берроу все йде не за сценарієм. Місцевий шериф підозрює, що ніч може пройти не так гладко як завжди, і на місто нападають вампіри…

Рік випуску: 2007

Країна виробник: США, Нова Зеландія

Тривалість: 113 хвилин

Жанр: жахи, трилер, бойовик

Рейтинг IMDb: 6, 6

Культовий різдвяний фільм режисера Джо Данте про маленького звірка Магваю, який здатний зворушити навіть саму черству людину. Це крихітне створення, яке зовні не викликає ніякої небезпеки, вимагає до себе особливого підходу. Магваю не можна поливати водою і піддавати впливу сонячного світла, інакше маленьке звірятко. А про те, що станеться, якщо вночі нагодувати малюка, краще нікому не знати.

У 1990 році вийшов сіквел Гремліни 2, який також зібрав позитивні відгуки критиків.

Рік випуску: 1984

Країна виробник: США

Тривалість: 106 хвилин

Жанр: жахи, комедія, фантастика

Рейтинг IMDb: 7, 3

Новорічні чи різдвяні свята – чудова пора, щоб вирушити на гірськолижний курорт для веселого та корисного проведення часу. Так само думали головні герої картини два хлопці і дівчина, які вирішили піднятися на підйомнику в останній день уїк-енду. Все б нічого, але співробітник підйомника поквапився додому і забув про гостей курорту, залишивши їх у вогку погоду на висоті кількох метрів чекати наступної п'ятниці.

Рік випуску: 2010

Країна виробник: США

Тривалість: 89 хвилин

Жанр: жахи, трилер, драма

Рейтинг IMDb: 6, 1

Кожного Різдва сім'я Френка проводить однаково. Ось уже 20 років напередодні свята батько сімейства їде разом із домашніми в гості до тещі однією і тією ж дорогою. Маршрут настільки звіданий, що Френк вирішує згорнути і трохи скоротити шлях. Але те, що сталося, далі не піддається ніяким логічним поясненням ...

Рік випуску: 2003

Країна виробник: Франція

Тривалість: 80 хвилин

Жанр: жахи

Рейтинг IMDb: 6, 6

Історія групи студентів під керівництвом Ігоря Дятлова, що вирушила в 1959 році на північ Свердловської області для здійснення турпоходу в гори, досі оповита таємницею. За незрозумілим збігом обставин вся група виявилася мертвою, правоохоронні органи не можуть розкрити причину трагедії і досі.Свою версію події намагаються виробити американські студенти, які вирушили в 2012 році на Урал, точнісінько прямуючи за маршрутом «дятлівців». І те, що станеться з ними, кардинально переверне уявлення про страшну трагедію.

Рік випуску: 2013

Країна виробник: Росія, США

Тривалість: 100 хвилин

Жанр: жахи, трилер, фантастика

Рейтинг IMDb: 5, 7

Світле свято Різдва має неймовірну магію, яка гуртує людей. Зрозуміло, адекватних людей. У фільмі «Шалений Санта» режисер Тодд Нюнс демонструє свою версію того, що станеться, якщо в провінційне американське містечко напередодні свята приїде психопат і одягне на себе костюм головного символу Різдва. Ця людина здатна завантажити ціле місто в терор, тягнучи трупи знівечених чоловіків і жінок по дорозі.Чи зможуть вижити люди або вони приречені на нескінченне жорстоке пекло?

Рік випуску: 2015

Країна виробник: США

Тривалість: 88 хвилин

Жанр: жахи

Рейтинг IMDb: 4, 4

Різдво у кожного своє. І в невеликому містечку напередодні світлого свята відбуваються дуже дивні та страшні події. Злочинець, одягнувшись у костюм Санта Клауса, просто починає вбивати людей напередодні Різдва. Шериф міста Купер разом із напарницею намагаються відшукати лиходія, але як це зробити, якщо по всьому місту ходять натовпи у костюмах Санта-Клауса? Хто з них є злочинцем, а хто – звичайною людиною, яка вирішила заробити на новорічні свята? І це лише мала частина труднощів, з якими доведеться зіткнутися правоохоронцям.

Рік випуску: 2012

Країна виробник: Канада, США

Тривалість: 94 хвилини

Жанр: жахи, трилер, комедія, детектив

Рейтинг IMDb: 5, 2

Нік завідує магазином іграшок, який дістався йому від діда. Тут молодик знаходить ляльку-ельфа, а разом із нею записку, де перераховано список неслухняних дітей. Дивним чином у списку опиняються члени родини дівчини Ніка, а невдовзі головний герой розуміє, що іграшка ельфа таїть у собі величезне зло, через яке можуть загинути рідні та близькі хлопця. Чи зможе молодий чоловік врятувати близьких, і на які жертви йому доведеться піти заради порятунку дорогих людей?

Рік випуску: 2017

Країна виробник: США

Тривалість: 90 хвилин

Жанр: жахи

Рейтинг IMDb: 4, 1

Зимовий вечір, напередодні Різдва. За випадковим збігом обставин молода жінка Анжела виявилася замкненою на парковці. Що сталося? Можливо, перебої з електрикою через активну підготовку міста до свята? Ні, Анжела Бріджес опинилася в лапах маніяка-охоронця, який вирішив по-своєму відсвяткувати Різдво з кров'ю та трупами. За своє життя дівчині доведеться боротися, виявляючи усі свої навички. Хай почнеться погоня!

Якщо вам сподобається цей фільм, зверніть увагу на картинку «Банкомат» 2011.

Рік випуску: 2006

Країна виробник: США

Тривалість: 98 хвилин

Жанр: жахи, трилер, кримінал

Рейтинг IMDb: 5, 9

Один з перших жахів у новорічній тематиці, знятий у Канаді режисером Бобом Кларком, розповідає історію студенток з маленького містечка Бредфорт. Напередодні Різдва подружки збираються відправитися святкувати на канікули, але головна героїня Барб просить Джесс і Філ залишитися з нею на пару днів і покататися в цей час на лижах. Подружки погоджуються, але тут починають відбуватися дивні події. Спочатку телефонує телефон, а на зворотному кінці трубки ніхто не говорить. А після чергового дзвінка дівчата починають гинути одна за одною.

Фільм став настільки популярним в американській культурі, що після виходу було знято кілька ремейків, один з найвідоміших – «Чорне Різдво» 2006 року.

Рік випуску: 1974

Країна виробник: Канада

Тривалість: 98 хвилин

Жанр: жахи

Рейтинг IMDb: 7, 2

Лапландія – батьківщина Санта-Клауса, і про це знають практично всі діти на планеті. Звичайно, далеко не всі люди звикли вірити в казки, але одного зимового вечора ставлення дослідників, які знаходять у глибинах Фінляндії справжнього Санту, кардинальним чином змінюється. Як випливає з назви, головні герої вирішують продати символ свята, і тут сюжет стає неймовірно лихим і ще більш зрозумілим.

Рік випуску: 2010

Країна виробник: Фінляндія, Норвегія, Швеція, Франція

Тривалість: 79 хвилин

Жанр: жахи, фентезі, пригоди

Рейтинг IMDb: 6, 7

Австралійсько-американський фільм не можна повною мірою назвати жахливістю, оскільки він поєднує в собі й інші жанри, включаючи комедію. Але історія Люка Лернера, хлопчика-підлітка, який чекає на няню, є аж ніяк не найсмішнішою на світі. У момент, коли сім'я Люка їде, а сам хлопчик залишається наодинці з нянею Ешлі, у будинку починають відбуватися дивні події. То несподівано задзвонить телефон, то за вікном з'явиться моторошна тінь…

Рік випуску: 2016

Країна виробник: Австралія, США

Тривалість: 89 хвилин

Жанр: жахи, трилер, комедія, кримінал

Рейтинг IMDb: 6, 5

Один із найновіших фільмів рейтингу, знятий режисерами Северін Фіала та Веронікою Франц за власним сценарієм. У центрі сюжету міжнародної картини молода жінка Грейс, яка виходить заміж за журналіста Річарда.У чоловіка вже є дві дитини від попереднього шлюбу, і їхні стосунки із мачухою відверто не складаються. Щоб зблизити дітей з Грейс, Річард відправляє сімейство провести переддень Різдва у заміському будинку. І в цей момент починають виповзати назовні темна сторона кожного з учасників події.

Рік випуску: 2019

Країна виробник: Великобританія, Канада, США

Тривалість: 108 хвилин

Жанр: жахи, трилер, драма

Рейтинг IMDb: 6, 0

Чергова історія, яка розгортається напередодні Різдва. Цього разу фільм оповідає про співака Марка, який подорожує країною на своєму фургончику. У певний момент машина головного героя ламається в глухій сільській місцевості, де чудово йому на допомогу приходить дивний чоловік, який вирішив проводити Марка до найближчої нічліжки.Господар здає кімнату головному герою і обіцяє допомогти відремонтувати фургон, ні в якому разі не відвідуючи сусіднє село.

Рік випуску: 2004

Країна виробник: Бельгія, Франція, Люксембург

Тривалість: 88 хвилин

Жанр: жахи

Рейтинг IMDb: 6, 2

Містичний фільм, знятий режисером Діком Маасом, розповідає легенду про святого Миколая, але в незвичному ключі. Микола, який у фільмі носить ім'я Сінтаклаас, є маніяком, який у ніч на 5 грудня вчиняє ритуальні вбивства дітей. Це криваве полювання відбувається щороку, і ніхто не може врятуватися від убивці. А той, хто спробує, буде приречений на довгу і неймовірно довгу боротьбу за життя і, можливо, за все людство.

Рік випуску: 2010

Країна виробник: Нідерланди

Тривалість: 85 хвилин

Жанр: жахи, комедія

Рейтинг IMDb: 5, 5

Легендарна екранізація відомого роману Стівена Кінга, знята режисером Стенлі Кубріком у 1980 році. У центрі сюжету Джек Торренс, письменник, який зазнає творчої кризи. Він вирішує вирушити разом з дружиною і сином у готель, що тимчасово не працює, щоб працювати там доглядачем і попутно писати роман. Але ні Джек, ні його сімейство не підозрюють, які таємниці приховує цей елегантний будинок.

Продовження «Сяйво» відбулося у 2019 році в рамках картини «Доктор Сон».

Рік випуску: 1980

Країна виробник: США, Великобританія

Тривалість: 144 хвилини

Жанр: жахи, трилер, драма, детектив

Рейтинг IMDb: 8, 4

Історія про старшокласників, які розслідують дивне вбивство, що відбулося напередодні новорічних свят. У той же час сімейна пара помічає, як їхня дитина починає себе дуже дивно вести після поїздки до лісу за ялинкою. Іншу сім'ю переслідує демон Крампус, а на Північному полюсі Санта бореться із зомбі… «Різдвяні страшилки» – це цілий альманах, наповнений страшними історіями, які здатні полоскотати нерви людям, що тільки-но відійшли від новорічних свят.

Рік випуску: 2015

Країна виробник: Канада

Тривалість: 99 хвилин

Жанр: жахи, фентезі, детектив

Рейтинг IMDb: 5, 7

Американські вчені з дослідницької бази в Антарктиці займаються вивченням навколишнього світу.Хто б міг подумати, що одного разу їм доведеться зіткнутися з інопланетним монстром, що прокинувся після довгої сплячки. Цей культовий фільм Джона Карпентера зараз називається не інакше, як легендарним, а його перегляд у різдвяні свята є улюбленим заняттям полярників.

Ремейк картини під однойменною назвою був випущений у 2011 році.

Рік випуску: 1982

Країна виробник: США

Тривалість: 109 хвилин

Жанр: жахи, фантастика, детектив

Рейтинг IMDb: 8, 1

Залишається кілька днів до настання Різдва. Звичайна сім'я (чоловік, дружина, двоє синів) вирушає відвідати дідуся. Дід не виявляє особливої ​​уваги до дітей, але, залишившись наодинці з одним із онуків, починає розповідати йому страшні історії про Санта-Клауса.Пізніше сім'я повертається додому, і тут страшилки про Санту починають відбуватися наяву.

Рік випуску: 1984

Країна виробник: США

Тривалість: 79 хвилин

Жанр: жахи, триллер

Рейтинг IMDb: 5, 9

Дві сім'ї вирішують об'єднатися, щоб зустріти Різдво разом. Для цього вони вирушають за місто. Сім'ї заселяються у двоповерховий котедж, і практично відразу починають відбуватися дивні події. Спочатку одного з дітей знудило ні з того ні з сього, а потім всі шибеники заражаються вірусом, який згубним чином впливає на психіку дітей.

Рік випуску: 2008

Країна виробник: Великобританія

Тривалість: 84 хвилини

Жанр: жахи, трилер, детектив

Рейтинг IMDb: 6, 0

Великий торговий центр. Залишається кілька днів до Різдва. На парковці жінка залишає записку на машині, яка зайняла два місця. Виявляється, що автомобіль належить чотирьох головорізів, і зараз вони готові провчити нахабницю. Переслідування жінки привело хлопців у ліс, де, як не дивно, шансів на виживання більше у тендітної дівчини, ніж у відбитих бандитів.

Рік випуску: 2007

Країна виробник: США, Канада, Німеччина

Тривалість: 86 хвилин

Жанр: жахи, трилер, драма, кримінал

Рейтинг IMDb: 4, 8

Різдво – це час, коли в кожному будинку люди чекають на доброго Санту з подарунками.Але ви знаєте, що так було не завжди? 10 століть тому демон на ім'я Клаус програв суперечку ангелу, у зв'язку з чим був змушений приносити подарунки та гарний настрій людям під Різдво. Саме сьогодні термін суперечки спливає, а тому Санта-Клаус готовий виявити всю свою темну сутність і вирушити на полювання… За людьми.

Рік випуску: 2005

Країна виробник: Канада, США

Тривалість: 78 хвилин

Жанр: жахи, фентезі, комедія

Рейтинг IMDb: 5, 3

Сьогодні черговий вирок смертної кари має бути виконаний. Машина везе маніяка до місця, де все має статися, але дорогою відбувається автокатастрофа. Броньований автомобіль врізається в урядовий фургон, який перевозить секретні хімічні субстанції, здатні пожвавлювати людей.Внаслідок вибуху автомобілів вони вступають у реакцію з генетичним кодом злочинця і передають його снігом. В результаті ланцюг випадковостей зробив на світло зловісного сніговика, готового знищити всіх людей у ​​місті.

Рік випуску: 1997

Країна виробник: США

Тривалість: 89 хвилин

Жанр: жахи, фентезі, комедія

Рейтинг IMDb: 4, 6

Макс Трумонт мріє почати життя з чистого листа. Він, молодий чоловік, звинувачений у вбивстві, має виконати завдання таємничого замовника разом із двома підозрілими спільниками. Їхня мета – викрасти сина дуже заможної жінки. Але чи міг Макс подумати, що його жертва – це дитина, яка володіє чорною магією, протистояти якій дуже складно та неймовірно небезпечно.

Рік випуску: 2006

Країна виробник: США, Канада

Тривалість: 91 хвилина

Жанр: жахи, трилер, драма, кримінал

Рейтинг IMDb: 5, 7

Двоє студентів їдуть додому на новорічні канікули. Цей шлях їм досконало відомий, але вони вирішують звернути і поїхати коротким маршрутом. Очевидно, що обрана дорога не користується популярністю, але хіба подібний факт зупинить молодих людей? На жаль, вони надто пізно розуміють: не варто довіряти сумнівним маршрутам. Адже назустріч студентам виїжджає автомобіль із засліплюючими фарами. На щастя, молоді люди виживають, але з цього все тільки починається…

Ще одна назва фільму – «Крижаний вітер».

Рік випуску: 2007

Країна виробник: США, Великобританія

Тривалість: 91 хвилина

Жанр: жахи, трилер драма

Рейтинг IMDb: 5, 8

Оскар – хлопчик-підліток, який живе неподалік Стокгольма. Його життя – це постійні знущання однокласників, які головний герой мріє помститися. Якось увечері він знайомився з дівчинкою свого віку на ім'я Елі. Вона за випадковим збігом обставин стає його сусідкою. Елі та Оскар швидко знаходять спільну мову, але цілі у них різні. Оскар прагне любові, а Елі – крові.

Рік випуску: 2008

Країна виробник: Швеція

Тривалість:114 хвилин

Жанр: жахи, драма, мелодрама

Рейтинг IMDb: 7, 9

Джонсі, Бівер, Генрі та Піт – нерозлучні друзі, які знайомі вже 20 років.У дитинстві вони жили в невеликому американському містечку, де одного разу врятували дивного хлопчика, що зазнав знущань однолітків. Нагородою за порятунок Даддітса стали надприродні сили, які згуртували хлопців. Тепер друзі щороку збираються на зимове полювання, але цього разу над ними згуститься зло, яке дуже важко здолати, не виявивши власні здібності.

Рік випуску: 2003

Країна виробник: США, Канада

Тривалість: 136 хвилин

Жанр: жахи, фантастика, трилер, драма

Рейтинг IMDb: 5, 5

Настає Різдво. Але, на жаль, це свято не здатне розтопити серця деяких людей. Наприклад, магната Френка Кроса. Він неймовірно багатий і, здається, всесильний. Подібних до Френка людей дуже складно змінити, оскільки вони звикли завжди відчувати свою владу.Але в чергову різдвяну ніч за його перевиховання беруться надприродні сили в особі імпозантних привидів.

Фільм був номінований на премію Оскар 1989 року за найкращий грим.

Рік випуску: 1988

Країна виробник: США

Тривалість: 97 хвилин

Жанр: жахи, фентезі, драма, комедія

Рейтинг IMDb: 7, 0

На Алясці терпить аварію літак, на борту якого перебувають пасажири. Деякі з них залишаються живими, але разом з тим вони не можуть розраховувати на допомогу. Адже довкола – безлюдні снігові простори, де раз у раз шурхають вовки. У цій атмосфері та жахливому холоді людям доведеться довго боротися за своє життя, адже вижити в авіакатастрофі – це половина справи.

Рік випуску: 2011

Країна виробник: США

Тривалість: 117 хвилин

Жанр: жахи, трилер, драма, пригоди

Рейтинг IMDb: 6, 8