Як підключити eSIM від МТС онлайн та в офісі оператора

Anonim

На презентації Apple у 2018 році був представлений перший Айфон, який підтримує відразу 2 SIM-картки. Але проблема полягала в тому, що тільки одна сімка мала звичний формат пластиковою карткою, а друга була віртуальною. Крім того, технологія eSIM тривалий час була недоступною у Росії. Однак у 2020 році компанія МТС представила власну електронну сімку, якою можна скористатися вже зараз.

Що таке eSIM

Для більшості людей сімка є пластиковою карткою, яку необхідно вставляти в телефон для отримання доступу до послуг зв'язку.Такий носій має як переваги, так і недоліки. Наприклад, основним мінусом фізичної SIM-карт є знос. З часом сімка приходить у непридатність і її необхідно змінювати.

eSIM – зовсім інший підхід до реалізації носія. Це електронна сімка, яка може використовуватись без пластикової картки. В даному випадку чіп зв'язку спочатку вбудовується в смартфон, а вже постфактум власник пристрою підключає номер.

Переваги та особливості eSIM

Очевидно, що електронна (віртуальна) SIM-картка – це нова віха у розвитку зв'язку. Вона гарантує максимальну зручність для абонентів, які виділяють низку переваг eSIM.

Плюси та мінуси Відсутня ймовірність зносу чіпа Зручне підключення Можливість зареєструвати кілька номерів на одну eSIM та швидко перемикатися між ними Розширений функціонал Технологія доступна не у всіх країнах світу, а також підтримується не всіма смартфонами та операторами. Необхідність повторно активувати eSIM при зміні пристрою.

Зрозуміло, переваг у технології більше, ніж недоліків. Адже eSIM є найзручнішим способом керування послугами зв'язку. Наприклад, якщо раніше людині обов'язково потрібен був смартфон із двома SIM-картами для робочого та основного номера, то з електронною сімкою 2 або більше номерів можна зареєструвати на 1 носій.

Нарешті, на відміну від звичайної SIM-картки, eSIM не піддається зносу. При цьому мінуси теж мають місце. Якщо стандартну сімку можна переставляти між пристроями і відразу ж починати користуватися, то віртуальний носій потрібно повторно активувати. Причому активація доступна далеко не на кожному смартфоні.

Чому в Росії довго не було eSIM

Росія – далеко не перша країна, в якій стала можлива робота еСІМ. Впровадження нового формату SIM-карток затягувався через формулювання носія послуг зв'язку.Згадайте, при покупці сімки необхідно вказувати паспортні дані, а у випадку з eSIM подібний контроль здійснювати значно складніше. Зараз усі деталі налагоджені, і практично будь-яка людина може оформити віртуальну СІМ-карту.

Які смартфони підтримують eSIM

Перш ніж підключити еСІМ на МТС, необхідно виділити смартфони з підтримкою віртуальної сімки. Для роботи технології пристрій має бути вбудований електронний чіп, тобто SIM-карта без оператора. А оскільки eSIM поширена далеко не у всьому світі, виробники телефонів не поспішають впроваджувати носій у свої моделі.

Смартфони, на яких працює eSIM МТС:

  • iPhone XS, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE, 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max;
  • Samsung Galaxy Fold, Note 20, Note 20 Ultra, S20, S20 Plus, S20 Ultra, Z Flip, Z Fold 2;
  • Google Pixel 3, 3 XL, 3A, 3A XL, 4, 4 XL, 4A, 5;
  • Huawei P40, P40 Pro, Mate 40, Mate 40 Pro, Mate XS;
  • Motorola Moto Razr, Razr 5G;
  • Microsoft Surface Duo.

Також технологія працює на деяких планшетах Apple, а саме:

  • iPad;
  • iPad Air;
  • iPad Mini;
  • iPad Pro 11;
  • iPad Pro 12.9.

Як випливає з представленого списку, eSIM від оператора МТС можна підключити тільки на флагманських пристроях ліченої кількості брендів. Переважна більшість смартфонів досі не підтримують технологію електронних SIM-карток, а тому перед підключенням послуги необхідно переконатися у сумісності.

Як підключити eSIM від МТС онлайн

еСІМ – це сучасна технологія, а тому багато людей підключатимуть послугу за допомогою віддалених методів. Наприклад, з допомогою сайту mts.ru. Цей спосіб є вкрай зручним, якщо ви готові самостійно виконати кілька кроків.

Виконати операцію можна, взявши новий номер або за допомогою старого. Рекомендовано діяти з телефону за наступною інструкцією:

  1. Відкрийте сторінку https://mts.ru/personal/esim у будь-якому браузері.
  2. Виберіть номер і тариф або пройдіть авторизацію в існуючому обліковому записі.

  3. Натисніть кнопку «Надати дані через Держпослуги» для підтвердження особистості.
  4. Якщо на екрані висвітиться помилка, не звертайте уваги. Це баг системи, з яким стикаються перші користувачі послуги.

  5. Відкрийте профіль в особистому кабінеті МТС і переконайтеся, що авторизацію через Держпослуги було успішно пройдено.

Якщо при оформленні еСІМ МТС через смартфон виникнуть проблеми, можна повторити операцію, використовуючи ПК:

  1. Відкрийте сторінку mts.ru/personal/esim у браузері та виконайте дії 1-4 з попередньої інструкції.

  2. Заповніть анкету, вкажіть номер телефону та адресу електронної пошти, які будуть використовуватися як цифровий підпис.

  3. Дочекайте закінчення процесу оформлення номера.
  4. Після того, як на екрані ПК висвітиться QR-код, відскануйте його за допомогою програми на телефоні. У випадку з Apple iPhone потрібно перейти шляхом «Налаштування» – «Стільниковий зв'язок» – «Додати стільниковий тариф».

  5. Зареєструвати назву eSIM та підтвердити збереження тарифу.

Тепер на вашому смартфоні працюватиме електронна SIM-карта навіть у тому випадку, якщо фізичний носій не встановлений у пристрої.

Якщо представлена ​​інструкція здасться складною, не впадайте у відчай. У процесі оформлення eSIM на екрані пристрою висвічуватимуться підказки, які дадуть зрозуміти, як саме потрібно діяти для підключення послуги.

Як підключити eSIM в офісі МТС

На жаль, не кожна людина готова самостійно підключити еСІМ МТС, використовуючи сайт mts.ru. Для багатьох людей зручнішим способом підключення буде особисте відвідування офісу оператора. Адреса найближчого представництва МТС можна переглянути на сторінці shop.mts.ru/stores/.

Вирушаючи в офіс оператора, не забудьте взяти з собою паспорт та смартфон для активації eSIM. Співробітник перевірить, чи підтримує ваш девайс цю технологію, і запропонує оформити тариф. Після оплати необхідно зберегти чек, оскільки на ньому буде вказано QR-код для активації. Його можна відсканувати вже вдома або попросити консультанта виконати операцію за вас.

Як підключити eSIM МТС на існуючому номері

Інтерфейс офіційного сайту mts.ru дозволяє лише оформити нову електронну СІМ-карту, для якої присвоюється номер. Якщо ви є клієнтом оператора та хочете зареєструвати eSIM, використовуючи наявні дані, необхідно звернутися особисто до офісу МТС.

Вартість послуги eSIM МТС

Мабуть, кожного клієнта мобільного оператора цікавить питання, скільки коштує підключити електронну СІМ-карту.На щастя, ця послуга є абсолютно безкоштовною. Наприклад, якщо ви чинний клієнт МТС, заміну фізичного носія на електронний зроблять у будь-якому офісі компанії. Як і у випадку із заміною пластикової картки, гроші з вас взяти не повинні.

Якщо ви підключаєте новий номер для eSIM, вартість послуги буде залежати від обраного тарифу. Тобто фактично активація також безкоштовна. Клієнт вносить тільки абонентську плату за тарифний план і ні копійкою більше.

Відповіді на часті питання

Для росіян технологія eSIM досі є чимось новим і невідомим. Тому перед підключенням відповідної послуги від компанії МТС рекомендується докладніше дізнатися про опцію, прочитавши відповіді нашого експерта на найпоширеніші запитання.

Питання експерту Чим eSIM відрізняється від звичайної SIM-картки?

Це такий же чіп для підключення послуг зв'язку, але, на відміну від стандартної сімки, він вже вбудований у телефон і не вимагає додаткової установки пластикової картки. Чи можна переставити eSIM на інший телефон?

Так, але для цього знадобиться заново зареєструвати еСІМ, використовуючи QR-код, який надається під час укладання договору. Що робити, якщо QR-код загубився?

Якщо ви вже вважали код і завантажили еСІМ, підключити послугу на іншому пристрої не вийде. Якщо QR-код загубився до активації, для відновлення рекомендується звернутися до офісу оператора. Як заблокувати eSIM у разі втрати телефону?

Зателефонуйте за номером 0890 або зверніться до салону МТС. Для тимчасової деактивації еСІМ необхідно вимкнути опцію у налаштуваннях пристрою.