Клавіатура для Смарт-ТВ

Anonim

Магазини побутової техніки готові запропонувати велику кількість різноманітних моделей, починаючи від бюджетних варіантів, закінчуючи зразками преміум-класу за суттєву вартість. Вони потрібні для:

  • оперативного введення назв;
  • легше перемикання між кнопками та сервісами;
  • повноцінного пошуку в Інтернеті в будь-якому місці кімнати;
  • легко керувати файловою системою.

Чи можна підключити до вашого ТБ клавіатуру

Більшість пристроїв з функцією Smart ТВ підтримують можливість підключення клавіатури та миші. Однак, просто наявність декількох USB-роз'ємів на задній панелі ще не є показником сумісності гаджетів.

Великі компанії-виробники вбудовують можливість поєднання вже з 2012 року. Але не завжди ТБ може працювати в бездротовому блютузі варіантом. Найбільш достовірним джерелом точної інформації є інструкція або аналог опису марки телевізора в інтернеті на сайті виробника.

Є можливість переглянути наявність опції та в прошивці пристрою. Для цього:

  • ввімкніть телевізор;
  • зайдіть в основне меню;
  • виберіть опцію із системними параметрами;
  • в цьому блоці знайдіть менеджер пристроїв;
  • тут мають відображатися рядки «миша і клавіатура».

Клавіатура для Smart TV - як вибрати

При виборі клавіатури для розрахунку слід брати кілька ключових параметрів:

  • сумісність з телевізором (за версією операційної системи, за компанією, за опціями смарт ТБ, за характеристиками самої клавіатури);
  • функциональность (управління відразу кількома гаджетами, додаткові можливості);
  • зручність (дальність дії, наявність курсору миші, голосове управління, безшумний набір тексту, наявність підсвічування. Час автономної роботи, захист від вологи та ударів);
  • тип підключення (USB-адаптер, bluetooth, тільки дротові моделі периферійних пристроїв).

Перевірте призначення пристрою введення. Не всі моделі сумісні з телевізійною технікою. Однак все частіше в магазинах з'являються універсальні комплекти.

Перевірте також зручність мовної розкладки.

Кращі клавіатури для телевізора

Розглянемо кілька варіантів кращих клавіатур для Смарт ТВ, які зараз можна знайти в магазинах.

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus Black USB

Перевагами цієї моделі є компактність і функціональність. Тут представлені повнорозмірні клавіші ергономічної форми, введення безшумне, є тачпад, який замінює мишу.

Радіус дії становить 10 метрів, є регулювання гучності. З мінусів – не працює з Mac OS.

Характеристика Параметр
Сумісні пристрої Телевізор та медіаплеєр
Спосіб підключення USB / без дроту
Кількість доступних клавіш 85
Час роботи 18 місяців
Блоки харчування 2 батарейки АА
Розміри 354x24x140 мм
Вага 380 г
Середня ціна 2 150 рублів
Вартість 7 Функціональність 8 Економія заряду 9 Якість 7 Разом 7.8 Якісний варіант за середньою ціною майже в повнорозмірному форматі

HARPER KBT-570 Black USB

Якісний пластик і звичний зручний дизайн характеризують цей зразок. Компонування клавіш класичне, звикати не доведеться. У комплекті є тачпад з гарним відгуком, який зручно використовувати замість штатної мишки.

Клавіатура сумісна з усіма поширеними операційними системами. Дальність дії передавача – до 8 метрів.

Характеристика Параметр
Сумісні пристрої Телевізор та медіаплеєр
Спосіб підключення USB / без дроту
Кількість доступних клавіш 86
Час роботи 12 місяців
Блоки харчування 2 батарейки ААА
Розміри 374x17x129 мм
Вага 437 г
Середня ціна 1 550 рублів
Вартість 9 Функціональність 8 Економія заряду 6 Якість 5 Разом 7 Непогане рішення від китайського виробника. Однак, зі швидким введенням літер можуть виникнути питання

Rapoo K2600

Це компактний варіант для тих, хто цінує простір та функціональність. У блоці живлення використовується мембранна технологія, яка дозволяє довше зберігати заряд і працездатність.

Корпус виконаний з нержавіючої сталі і має підвищену ударостійкість.

Тачпад сенсорний, а не кнопковий, що досить незвично спочатку використання.

Характеристика Параметр
Сумісні пристрої Телевізор, медіаплеєр, ігрова консоль
Спосіб підключення Нано-USB / без дроту
Кількість доступних клавіш 83
Час роботи 12 місяців
Блоки харчування Вбудований акумулятор
Розміри 378x26x146 мм
Вага 499 г
Середня ціна 1 600 рублів
Вартість 8 Функціональність 8 Економія заряду 7 Якість 6 Разом 7.3 Гарний гаджет без критичних вад. З телевізором працює стабільно

Rii RT-MWK08 Black USB

Цей гаджет мало схожий на звичайну клавіатуру формою та розташуванням кнопок. У зв'язку з цим перший час доведеться до нього звикати, але відбувається це швидко, оскільки рішення заслуговує на життя.

З незаперечних переваг при роботі з ТБ тут є підсвічування. Тачпад досить функціональний, з двома ступенями регулювання. Кнопки прогумовані, хід плавний і безшумний.

Є окремі винесені джойстики управління. У комплекті йде вбудований літій-іонний акумулятор з можливістю заряджання від USB-порту.

Радіус дії розширений і становить 15 метрів.

Характеристика Параметр
Сумісні пристрої Телевізор, медіаплеєр, ігрова приставка, планшет, смартфон, ноутбук, побутова техніка
Спосіб підключення USB / без дроту
Кількість доступних клавіш 92
Час роботи 12 місяців
Блоки харчування Вбудований акумулятор
Розміри 146x19x98 мм
Вага 109 г
Середня ціна 1 890 рублів
Вартість 7 Функціональність 8 Економія заряду 9 Якість 7 Разом 7.8 Якісний варіант за середньою ціною майже в повнорозмірному форматі

Thomson ROC3506 LG чорний

Складно назвати цей девайс одним словом, тому що він поєднує в собі найкраще від пульта дистанційного керування та бездротової клавіатури. Одночасно можна керувати цілим арсеналом техніки.

Процес встановлення та сполучення максимально простий. Передбачено 4 рівні управління, інфрачервоний контроль, підсвічування для перегляду фільмів у темряві.

Клавіатура має вбудовану пам'ять кодів, включає управління жестами, може працювати в режимі відеотексту. Серед фішок – унікальні функції, які полегшують доступ до найпопулярніших сервісів смарт телебачення.

Щоб заощадити заряд батареї, на клавіатурі передбачено ручний вимикач. Є захист від попадання пилу та вологи у пристрій.

Характеристика Параметр
Сумісні пристрої Телевізор, медіаплеєр, ігрова приставка
Спосіб підключення USB / можливе підключення дроту
Кількість доступних клавіш 65
Час роботи 12 місяців
Блоки харчування 2 батареї ААА
Розміри 383 х 140 х 31 мм
Вага 350 г
Середня ціна 3 000 рублів
Вартість 5 Функціональність 8 Економія заряду 9 Якість 8 Разом 7.5 Більше преміальний варіант для тих, хто цінувати якість бренду і беззастережно ідеальну роботу з декількома пристроями, що сполучаються.

Vontar Mini i8 Black Wi-Fi

Компактний, але функціональний варіант за демократичною ціною. За розміром клавіатура вміщується на долоні. Незважаючи на своє китайське походження, відрізняється якостями складання та стабільної роботи. З мінусів слід зазначити відсутність інструкції російською мовою в комплекті.

Гаджет дуже легкий, добре лежить у руці, його приємно використовувати. Поверхня пластику має виступи, що попереджає непотрібне ковзання в руці.

Дальність дії 10 метрів, що цілком достатньо для середньостатистичної квартири. Тип роботи кнопок – напівмеханічний.

Гаджет обладнаний підсвічуванням, яке можна змінювати в 7 варіантах кольору.

Характеристика Параметр
Сумісні пристрої Телевізор, медіаплеєр, ігрова приставка
Спосіб підключення Wi-Fi
Кількість доступних клавіш 70
Час роботи 12 місяців
Блоки харчування Вбудований літій-іонний акумулятор / 2 батареї ААА (на вибір)
Розміри 150x10x100 мм
Вага 110 г
Середня ціна 890 рублей
Вартість 10 Функціональність 8 Економія заряду 7 Якість 6 Разом 7.8 Бюджетний варіант, який трохи здивує компактним розділом. Але повністю справляється із завданням управління Смарт ТВ.

OKLICK 880S Black USB

Бюджетний варіант. Швидше для того, щоб зрозуміти, чи потрібна вам клавіатура на смарт ТБ. Її універсальний характер дозволить, якщо що, переорієнтувати її на роботу з ПК або планшетом.

Загалом набір функцій тут більш ніж гідний. З мінусів, які відзначають користувачі, втрата зв'язку при віддаленні від приймача, незвичне розташування кнопок. Оптимальна відстань для роботи цього гаджета – 1,5 метра.

Характеристика Параметр
Сумісні пристрої Телевізор, настільний комп'ютер
Спосіб підключення USB / радіосигнал
Кількість доступних клавіш 104
Час роботи 12 місяців
Блоки харчування 1 батарея ААА
Розміри 418x29x129 мм
Вага 408 г
Середня ціна 700 рублей
Вартість 10 Функціональність 7 Економія заряду 5 Якість 4 Разом 6.5 Підійде для проби функціональності, а також якщо ви використовуєте клавіатуру нечасто і на близькій відстані від телевізора.

За підсумками розгляду ми склали рейтинг найкращих, за нашою версією. Варіантів клавіатури для розумного телебачення.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Ергономічний та функціональний варіант. З недоліком можна відзначити незвичне розміщення кнопок і те, що не всі клавіші працюють з ТБ. 2 150 руб ★★★★★
HARPER KBT-570 Black USB Доступний за ціною та функціональністю аналог, який підтримує російську та англійську розкладку. Однак, при підключенні до телевізора може виникати помилка, перед покупкою краще перевірити сумісність з вашим пристроєм. 1 150 руб ★★★★★
Rapoo K2600 Універсальна клавіатура, яка повністю справляється зі своєю функцією. За рахунок того, що використовує порт нано-Usb. Може знадобитися додатковий перехідник 1 600 руб ★★★★★
Rii RT-MWK08 Black USB Незвичайна та багатофункціональна клавіатура, яка підійде для телевізора, приставки або медіапристроїв. Досить зручна за формою. Є питання до роботи тачпада, все ж таки зі штатною мишею його порівнювати складно 1 890 руб ★★★★★
Thomson ROC3506 LG чорний Надійний та довговічний інструмент, який істотно полегшить використання смарт телебачення. 3 000 руб ★★★★★
Vontar Mini i8 Black Wi-Fi Доступний варіант для тих, хто хоче повністю використовувати Смарт ТВ і при цьому не переплачувати за бренди та гучні назви 890 руб ★★★★★
OKLICK 880S Black USB Варіант для тих, хто шукає повнорозмірну клавіатуру за мінімальну ціну. Враховуючи більш ніж скромну вартість, доведеться миритися з якістю складання та зв'язку. 700 руб ★★★★★

Як підключити клавіатуру до Смарт ТВ

Розглянемо приклад підключення бездротової клавіатури на прикладі Смарт телевізора від фірми LG. Підключення миші відбувається відповідно до того ж порядку дій. Алгоритм наступний:

  • знаходимо панель з USB-роз'ємами на задній або бічній грані;
  • містимо в нього конектор від клавіатури;
  • гаджет автоматично видасть інформацію про підключення;
  • залишиться прийняти параметри та пристрій введення готовий до використання.

В якості висновку можна відзначити, що в даний час існує великий вибір клавіатур для смарт-ТВ. Чим новий телевізор, тим з більшою кількістю варіантів периферійних пристроїв він сумісний. Клавіатура може стати заміною звичайного пульта і суттєво полегшити використання Інтернету на великому екрані.