Рейтинг виробників смартфонів

Anonim

Покупка нового телефону – відповідальне заняття. І крім параметрів при виборі пристрою часто доводиться звертати увагу на бренд. Адже далеко не всі компанії виготовляють якісний продукт. Тому перед покупкою рекомендується вивчити рейтинг найкращих виробників, які точно не підведуть.

Найменування Опис Рейтинг
Xiaomi Молодий, але добре зарекомендував себе бренд, що пропонує кращі характеристики за вигідною ціною. ★★★★★
Huawei Компанія, яка продає найбільше смартфонів по всьому світу. ★★★★★
OnePlus Надійна компанія з Китаю, що пропонує, можливо, найкращі флагмани на ринку. ★★★★★
Samsung Найпопулярніший бренд смартфонів в Росії. ★★★★★
Apple Легендарний американський бренд, що випускає інноваційні, але досить дорогі смартфони. ★★★★★
Google Смартфони від американської пошукової системи з крутими камерами та непоганим залізом. ★★★★★
realme Новий бренд, який у 2020 році можна назвати «ТОП за свої гроші». ★★★★★
OPPO Великий китайський бренд, що пропонує смартфони на будь-який смак. ★★★★★
Sony Японська компанія, що випускає пристрої для створення та споживання контенту. ★★★★★
Asus Перевірений бренд з Тайваню, який спеціалізується на геймерських смартфонах. ★★★★★

10. Asus

Даний бренд відомий комп'ютерним геймерам, а також простим користувачам ПК. Але й на ринку смартфонів Асус аж ніяк не є новачком. Довгий час компанія пропонувала пристрої з різних цінових сегментів, але в 2020 році остаточно зупинилася на флагманах.

Нинішні пристрої Asus – це круті смартфони, орієнтовані на ігрові або геймерські можливості. Якість складання не викликає нарікань, але ціна відповідає начинці і не є доступною.

Плюси і мінуси Пропонує найпотужніші Андроїд-смартфони Пристрої бренду напхані всіма інноваційними фішками Відмінна якість збірки Компанія випускає тільки флагманські смартфони Ціна 7 Ціновий охоп 5 Інноваційність 8 Якість 6 Разом 6 Разом 6.5 Компанія з Тайване 6.5 -Смартфони.

Величезною популярністю серед геймерів користується ASUS ROG Phone 3, проте нещодавно компанія представила Asus Zenfone 7 Pro, який задовольняє потреби не тільки геймерів, а й мобільних фотографів.

Характеристика Параметр
Екран Super AMOLED, 6, 67 дюйма, 1080х2400
Основна камера 64 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.2) + 8 Мп (f/2.4)
Фронталка Використовує об'єктиви основної камери
Процесор Snapdragon 865 Plus
Пам'ять 8/256 Гб
MicroSD Є
Акумулятор 5000 мАч
Ціна Від 75000 руб

9. Sony

Японська компанія випускає різні пристрої від навушників до телевізорів, і смартфони для Sony перестали бути ключовою категорією гаджетів. Незважаючи на це, Соня має цілу армію шанувальників, якій подобається незграбний дизайн телефонів і відмінні характеристики для зйомки фото і відео.

У неймінгу Sony легко заплутатися, але знаюча людина завжди знайде смартфон у потрібній йому категорії. І хоча смартфони Соні представлені навіть у середньобюджетному сегменті, їхня вартість нерідко буває завищена.

Плюси та мінуси Якісні матеріали та відмінне складання Топові характеристики Є пристрої в різних цінових сегментах Спеціальні можливості для мобільних фотографів та відеоблогерів Завищена ціна Компанія випускає не так багато смартфонів, як хотілося б Ціна 6 Цінове охоплення 7 Інноваційність 8 Якість 8 Разом 7.3 Надійний бренд, якому довіряють покупці у всьому світі.

Найкрутішим смартфоном Соні, безумовно, є Sony Xperia 1 II. Це витягнутий флагман з начинкою для кіноманів і тих, хто любить фотографувати.

Характеристика Параметр
Екран Super AMOLED, 6, 5 дюйми, 1644х3840
Основна камера 12 Мп (f/1.7) + 12 Мп (f/2.2) + 12 Мп (f/2.4)
Фронталка 8 Мп (f/2.0)
Процесор Snapdragon 865
Пам'ять 8/256 Гб
MicroSD Є
Акумулятор 5000 мАч
Ціна Від 75000 руб

8. OPPO

Бренд, який входить до складу BBK Electronics і пропонує покупцям смартфони на будь-який смак. Пристрої OPPO можна зустріти як у бюджетному, так і флагманському сегменті. Компанія часто йде на експерименти, пропонуючи інноваційні фішки. Але у співвідношенні ціна/характеристики Оппо поступається іншим брендам з Китаю.

Плюси та мінуси Пропонує смартфони на будь-який смак Впровадження власних технологій Швидка зарядка пристроїв Флагманські моделі на топовому залозі Дорожче за інші смартфони з Китаю Бюджетні пристрої зібрані не найкращим чином і часто глючать Ціна 8 Цінове охоплення 9 Інноваційність 7 Якість 7 Разом 7.8 Великий гравець на російському ринку.

У 2020 році бренд випустив самий топовий смартфон під назвою Oppo Find X2 Pro, що пропонує по-справжньому флагманські характеристики за адекватною ціною.

Характеристика Параметр
Екран AMOLED, 6, 7 дюйми, 1440х3168
Основна камера 48 Мп (f/1.7) + 48 Мп (f/2.2) + 13 Мп (f/3.0)
Фронталка 32 Мп (f/2.4)
Процесор Snapdragon 865
Пам'ять 12/512 Гб
MicroSD Нет
Акумулятор 4260 мАч
Ціна Від 60000 руб

7. realme

Новий гравець на російському та світовому ринку, який поряд з OPPO та OnePlus входить до концерну BBK Electronics. Розпочавши свою історію у 2018 році, Ріалмі став лідером в Індії, а в Росії поступово набирає популярності. Головна фішка смартфонів Realme – топові характеристики за найнижчу ціну. Причому в плані вартості Рілмі нерідко оминає Xiaomi і Huawei.

Є і зворотний бік медалі. Наприклад, компанія поки що не ризикує випускати по-справжньому безкомпромісні флагмани. А якість складання та матеріалів у бюджетних смартфонах найчастіше залишає бажати кращого. Плюси і мінуси Мінімальні ціни за пропоновані характеристики Високий рівень продуктивності Цікавий дизайн Бренд вперше впроваджує багато технологій у бюджетному сегменті Невисока якість матеріалів і складання У лінійці пристроїв немає повноцінних флагманів Ціна 10 Ціновий охоп 8 Інноваційність 6 Якість 8 Разом 8 Xiaomi та Huawei.

Незважаючи на те, що Реалмі не випускає безкомпромісні флагмани, серед пристроїв бренду виділяється Realme X2 Pro на топовому процесорі та з непоганими характеристиками.

Характеристика Параметр
Екран Super AMOLED, 6, 5 дюйми, 1080х2400
Основна камера 64 Мп (f/1.8) + 8 Мп (f/2.2) + 13 Мп (f/2.5) + 2 Мп (f/2.4)
Фронталка 16 Мп (f/2.0)
Процесор Snapdragon 855
Пам'ять 8/128 Гб
MicroSD Нет
Акумулятор 4000 мАч
Ціна Від 35000 руб

6. Google

Гугл відомий всьому населенню планети, як найпопулярніший пошуковик. Але з 2016 року компанія почала випускати смартфони під власним брендом Google Pixel.

Типовий Піксель - це флагманський смартфон, щільно інтегрований в екосистему Google. Компанія пропонує моделі різних цінових категорій, але в бюджетний сегмент, як Huawei, Samsung чи Xiaomi, все-таки не входить. Також американська фірма відмовляється від великої кількості камер, спираючись на 1-2 сенсори, здатні вразити якістю фото.

Плюси та мінуси Бездоганна збірка Відмінні фотоможливості Відточений інтерфейс з чистим Андроїдом Фірмові фішки, які не доступні в пристроях інших брендів Націнка за бренд не менше, ніж у Apple Смартфони Pixel офіційно не представлені на російському ринку Автономність Ціна 6 Цінове охоплення 8 Інноваційність 8 7.8 Американський бренд, який дуже затребуваний серед гіків.

Найбільш популярним і функціональним вважається Google Pixel 4XL, випущений на початку 2020 року.

Характеристика Параметр
Екран P-OLED, 6, 4 дюйми, 1440х3040
Основна камера 12 Мп (f/1.7) + 16 Мп (f/2.4)
Фронталка 8 Мп (f/2.0)
Процесор Snapdragon 855
Пам'ять 6/64 Гб
MicroSD Нет
Акумулятор 3700 мАч
Ціна Від 75000 руб

5. Apple

Американська компанія Apple була заснована в 1976 році. І до 2007 року бренд не займався випуском телефонів. Проте 13 років тому «Яблуко» зробило революцію, випустивши свій перший iPhone. Як вважають експерти, апарат став першим пристроєм, який по-справжньому можна назвати смартфоном.

Сегодня Apple продовжує випускати телефони, але на відміну від конкурентів, зосереджує свою увагу лише на флагманському сегменті. Так, є відносно недорогі пристрої серії iPhone SE, але переважна більшість моделей флагмани за завищеними цінами. У відповідь на непривабливу вартість Apple гарантує найвищу якість складання та впровадження практично всіх останніх інновацій.

Плюси і мінуси Неповторний дизайн, який багато хто намагається копіювати Найпотужніші процесори на ринку Впровадження останніх технологічних нововведень Бездоганна якість складання Можливість купити аксесуар де завгодно Завищена ціна Закритість операційної системи Погана автономність Ціна 6 Цінове охоплення 7 Інноваційність 8 Якість 10 Разом.8 Надійний американський бренд, що цінується представниками середнього класу.

На сьогоднішній день найпросунутішим смартфоном Apple є iPhone 11 Pro Max, оснащений за останнім словом техніки.

Характеристика Параметр
Екран OLED, 6, 5 дюйми, 1242х2688
Основна камера 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4) + 12 Мп (f/2.0)
Фронталка 12 Мп (f/2.2)
Процесор A13
Пам'ять 4/64 Гб
MicroSD Нет
Акумулятор 3969 мАч
Ціна Від 85000 руб

4. Samsung

Самсунг – південнокорейська компанія, створена 1940 року. З-під крила бренду Samsung на ринок виходить величезна кількість пристроїв від пилососів та холодильників до телевізорів та ноутбуків. Але основним продуктом фірми за останні роки стали саме смартфони.

Сегодня Samsung випускає девайси різних цінових категорій. Їхні пристрої коштують від 5 до 150 тисяч рублів, так що вибрати відповідний товар може абсолютно будь-яка людина. Смартфони Samsung відрізняє унікальний дизайн, часте використання власних процесорів Exynos та завищена ціна порівняно з китайськими конкурентами.При цьому в якісному співвідношенні Samsung не рідко поступається таким брендам, як Xiaomi, Huawei та OPPO.

Samsung Galaxy A51 став одним з найпопулярніших смартфонів 2020 року, поступившись за кількістю продажів лише iPhone 11.

Плюси та мінуси Унікальні дизайнерські рішення Постійне впровадження інноваційних технологій Задоволення потреб різних груп населення Використання якісних AMOLED-екранів навіть у бюджетному сегменті Величезна кількість аксесуарів Висока ціна в порівнянні з китайцями Установка нестабільних процесорів Exynos Економія на матеріалах та якості складання 7 Цінове охоплення 10 Інноваційність 8 Якість 7 Разом 8 Один з найпопулярніших брендів на російському ринку. Головним флагманом південнокорейської компанії вважається Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Він пропонує покупцям безкомпромісні характеристики, але при цьому коштує досить дорого.
Характеристика Параметр
Екран Dynamic AMOLED, 6, 9 дюйми, 1440х3088
Основна камера 108 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.2) + 12 Мп (f/3.0)
Фронталка 10 Мп (f/2.2)
Процесор Exynos 990
Пам'ять 8/256 Гб
MicroSD Є
Акумулятор 4500 мАч
Ціна Від 80000 руб

3. OnePlus

Разом з Google Ванплас є одним з найпопулярніших брендів для гіків. Компанія, що входить до холдингу BBK, не представлена ​​на російському ринку, проте пристрої OnePlus виграють у більшості рейтингів.

Будь-який смартфон Ванплас – це якісно зібраний девайс, що демонструє останні досягнення в галузі технологій, а також пропонує топові характеристики за цілком адекватною ціною. Єдиним помітним мінусом OnePlus є відсутність моделей у бюджетному сегменті. Але якщо ви шукайте саме флагманський апарат, то повз цей бренд ні в якому разі не можна проходити.

Плюси і мінуси Збірка на вищому рівні Оптимізація фірмової оболонки Відмінна якість запису відео та фотозйомки Одні з найбільш топових процесорів Інноваційні технології Вузький модельний ряд Відсутність смартфонів в офіційному російському роздробі Ціна 8 Цінове охоплення 8 Інноваційність 8 Якість 9 Разом 8.3 Один із найнадійніших китайських брендів.

У 2020 році величезну популярність набув OnePlus 8 Pro – безкомпромісний флагман, що пропонує все необхідне за адекватною ціною.

Характеристика Параметр
Екран Super AMOLED, 6, 78 дюйма, 1440х3168
Основна камера 48 Мп (f/1.8) + 48 Мп (f/2.2) + 8 Мп (f/2.4) + 5 Мп
Фронталка 16 Мп (f/2.5)
Процесор Snapdragon 865
Пам'ять 12/256 Гб
MicroSD Нет
Акумулятор 4510 мАч
Ціна Від 65000 руб

2. Huawei

У кількісному співвідношенні китайська компанія, створена в 1987 році, продає найбільше смартфонів. Популярність бренду обумовлена ​​впровадженням інноваційних технологій, крутих камер у флагманах, а також покриттям усіх цінових сегментів.

Бренд Honor є частиною компанії Huawei.

У 2019 році у Хуавей почалися серйозні проблеми, пов'язані з ліцензуванням Google. Смартфони компанії втратили Google-сервіси, через що їх популярність за межами Китаю значно знизилася.

Плюси та мінуси Яскравий дизайн Пропонує як дешеві, так і флагманські моделі Відмінне співвідношення ціна/якість Передові характеристики Не підтримує роботу Гугл-сервісів Ціна 8 Цінове охоплення 10 Інноваційність 8 Якість 8 Разом 8.5 Китайський бренд, що продає найбільше смартфонів.

Найбільш популярним і функціональним смартфоном Хуавей вважається Huawei P40 Pro, представлений у 2020 році.

Характеристика Параметр
Екран OLED, 6, 58 дюйми, 1200х2640
Основна камера 50 Мп (f/1.9) + 40 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/3.4) + TOF
Фронталка 32 Мп + TOF
Процесор Kirin 990
Пам'ять 8/256 Гб
MicroSD Нет
Акумулятор 4200 мАч
Ціна Від 60000 руб

1. Xiaomi

Сяомі нерідко називають «вбивцею флагманів» та «королем бюджетного сегменту», проте молода китайська компанія, створена в 2010 році, пропонує покупцям пристрої з різних цінових сегментів:

  • Mi – преміальні пристрої;
  • Redmi Note – середньобюджетні девайси;
  • Redmi – найдоступніші смартфони;
  • Poco – недорогі пристрої з геймерською начинкою.
І хоча прийнято вважати, що китайці частіше копіюють технології, ніж впроваджують свої, Xiaomi руйнує цей стереотип. Бюджетні апарати оснащуються функціями, які не доступні конкурентам, а флагмани за останній рік зробили великий стрибок. Так, був представлений перший апарат з камерою на 108 Мп або, наприклад, смартфон із зарядкою на 120 Вт. Плюси і мінуси Хороше складання незалежно від вартості апарату Найкращі характеристики за свою ціну Пристрої на будь-який смак і гаманець Використання сучасних камер, процесорів і екранів Відмінна автономність Величезна екосистема продуктів Флагмани часом коштують дорожче 10 Інноваційність 7 Якість 8 Разом 8.5 Популярний китайський бренд, який є одним із лідерів індустрії.

Найпросунутіший смартфон Сяомі – Xiaomi Mi 10 Pro, що став ультимативною версією флагмана.

Характеристика Параметр
Екран Super AMOLED, 6, 67 дюйма, 1080х2340
Основна камера 108 Мп (f/1.7) + 20 Мп (f/2.2) + 12 Мп (f/2.0) + 8 Мп
Фронталка 20 Мп (f/2.0)
Процесор Snapdragon 865
Пам'ять 8/256 Гб
MicroSD Нет
Акумулятор 4500 мАч
Ціна Від 55000 руб