Як знайти телефон по IMEI через супутник безкоштовно

Anonim

У спробах знайти мобільний телефон власники втрачених трубок намагаються задіяти максимальну кількість пошукових інструментів. Але деякі методики не дають жодних результатів. Давайте розберемося разом з інформаційним ресурсом Andro News, чи можна знайти телефон IMEI через супутник безкоштовно і чи існують взагалі такі технології.

Що таке IMEI

IMEI є унікальним ідентифікаційним номером мобільного телефону. Він складається з 15 цифр і не змінюється при зміні номера. IMEI прошивається у пам'яті телефону і зберігається там вічно, тому змінити його дуже проблематично.У деяких країнах цей процес карається кримінально, через що експериментувати зі зміною цього номера не потрібно. IMEI прив'язаний безпосередньо до телефону. Він передається в стільникову мережу як один з ідентифікаторів обладнання.

Якщо апарат має підтримку двох SIM-карток, то номерів IMEI буде два, а не один. Таким чином, стільникові мережі відстежують відповідність IMEI та номера телефону. Все це дозволяє виробляти віддалені блокування обладнання та розшукувати втрачені або вкрадені телефонні апарати (як мінімум теоретично).

Як знайти телефон за IMEI

Пошук телефону по IMEI відбувається так:

  • Подається запит до правоохоронних органів (туди ж надаються документи на телефон);
  • Правоохоронні органи подають запити стільниковим операторам (разом з IMEI);
  • Стільникові оператори розшукують у своїх базах апарат і з'ясовують, кому належить SIM-карта, встановлена ​​в даний апарат;
  • Отримані дані надсилаються до правоохоронних органів для подальших розглядів.

Таким чином, знайти телефон по IMEI можна, але супутники тут абсолютно ні до чого, оскільки стільниковий зв'язок не має жодного відношення до супутників.

Що зроблять правоохоронці після отримання відповіді від оператора? Вони з'ясують, кому належить SIM-картка та знайдуть того, хто користується телефоном зараз. Знайдено вкрадений телефон за IMEI можна, але поліція цим найчастіше не займається. В інших випадках вкрадені телефони ніхто не шукає, хоча технічна можливість все-таки є.

Чи можна знайти телефон за IMEI, якщо він просто загубився? Цим точно не займатимуться ні поліція, ні стільниковий оператор.Пошук трудомісткий, а поліція – не бюро знахідок. Тому пошуком втраченого телефону доведеться займатися самостійно, не покладаючись на чиюсь допомогу.

Шукаємо телефон самостійно

Вкрали телефон і ви хочете знайти його по IMEI онлайн? Сміємо вас запевнити, що це практично неможливо. У мережі просто немає таких сервісів, які могли б показати становище телефону за його IMEI. Єдиним виходом стане використання спеціальних сервісів, що стежать, які дозволяють відстежувати смартфони шляхом зчитування їх орієнтовних координат і передачею їх через інтернет. Решта сервісів – це лише фантастика.

Останнім часом в інтернеті стали з'являтися сервіси, що дозволяють з'ясувати, чи не рахується телефон з тим чи іншим IMEI зниклим. Тобто люди реєструють свої апарати у цих сервісах, після чого у них з'являються додаткові шанси на знаходження телефонів у разі їхньої втрати.Звичайно, ніякої мови про відстеження телефонів тут не йдеться – дані послуги суто інформаційні. І вони не користуються широким поширенням, тому шанси знайти втрачену трубку з їх допомогою все-таки малі.

Пошук через сервіси Google

Власники смартфонів на Android можуть знайти втрачений пристрій через інтернет за допомогою сервісу «Пошук телефону». Пошук можливий лише за активної функції «Знайти пристрій». Вона включається в меню «Установки – Безпека та розташування – Знайти пристрій» або «Google – Безпека». Увімкніть функцію – це забезпечить можливість пошуку при втраті трубки.

Щоб знайти телефон, виконайте такі дії:

  • Зайдіть на цю сторінку;
  • Виберіть пристрій у списку;
  • Введіть пароль від облікового запису;
  • На наступній сторінці натисніть кнопку «Знайти».

Відкриється сторінка з карткою, на якій буде позначено зразкове розташування телефону.

Додаткові функції сервісу:

  • Видалене включення дзвінка – телефон почне дзвонити, навіть якщо він перебуває в беззвучному режимі;
  • Блокування пристрою – смартфон блокується, а на його екран можна вивести повідомлення зі своїми контактними даними;
  • Видалене очищення пристрою – скористайтеся цією функцією, якщо на смартфоні зберігаються секретні дані або комерційні матеріали високої цінності.

Зверніть увагу, що IMEI тут не використовується – для пошуку потрібен лише обліковий запис Google. Недолік цього способу – телефон повинен бути увімкнений та підключений до інтернету.

Аналогічним чином відстежуються смартфони від Apple – щоб знайти втрачений iPhone, скористайтеся функцією «Знайти iPhone». Введіть Apple ID та пароль, розташування пристрою буде відображено на карті. За аналогією з Android-смартфонами, необхідно попередньо увімкнути функцію «Знайти iPhone» у налаштуваннях пристрою.

Знайти телефон через супутник - програми

Відшукати довільний телефон через супутник та IMEI неможливо. Але якщо підготувати телефон до можливої ​​втрати, то це більш ніж реально. Це робиться за допомогою програм, що відстежують смартфони через GPS. Такий функціонал має додаток «Відстеження за номером телефону» від розробника Family Locator Inc. Відстеження виконується безкоштовно, права суперкористувача додатку не потрібні.

Існують і багато інших програм, які дозволяють знайти телефон через супутник. Деякі з них вимагають прав суперкористувача (root), але мають просунутий функціонал – працюють у фоні, не видаючи своєї присутності, вміють відстежувати зміну SIM-карток, можуть керуватися через SMS (без інтернету).