Зона покриття Тінькофф Мобайл на карті по Росії

Anonim

Тінькофф Мобайл – порівняно новий російський віртуальний оператор. Для своєї роботи він використовує власні комутатори та власний білінг (система тарифікації), а також базові станції Теле2 (і деяких регіональних партнерів). В результаті зона покриття Тінькофф Мобайл на карті Росії практично ідентична покриття Теле2, але тарифікація ведеться на власному устаткуванні. У цьому огляді ми вивчимо карту покриття, розповімо про особливості оператора, допоможемо покращити прийом сигналу мобільного зв'язку.

Зона покриття Тінькофф Мобайл

Карта покриття Тінькофф Мобайл опублікована на офіційному сайті оператора.І вона практично повністю збігається з картою покриття Теле2 у багатьох російських регіонах. Подорожуючи Росією, абоненти залишатимуться на зв'язку скрізь, де працюють мережі Теле2. Якщо десь їх немає, обслуговування абонентів приймають на себе партнери – наприклад, у Ставропольському Краї це Мегафон. Завдяки цьому мандрівники та відрядження зможуть дзвонити та користуватися інтернетом скрізь, де є покриття партнерських мереж. Пропонуємо вашій увазі неофіційний сервіс, що відображає якість покриття Тінькофф Мобайл (Теле2) по всій Росії.

У випадку з Москвою та Московською областю покриття широке. Зв'язком охоплені центр російської столиці, Домодєдово, Одинцово, Зеленоград, Митищі, Коломна, Серпухів, Ногінськ, Електросталь, Горіхово-Зуєво, Балашиха, Красногірськ, Хімки, Сонячногірськ, Істра, Звенигород, Наро-Фомінськ, Можай населені пункти. Виняток становлять ділянки, де немає населених пунктів та заміських автошляхів.

Аналогічним чином складається зона охоплення в інших регіонах. У Санкт-Петербурзі та Ленінградській області охоплені сама Північна столиця, Кінгісепп, Виборг, Колпіно, Пушкін, Гатчина, Івангород, Сосновий Бір, Кронштадт, Петергоф, Стрільна, Зеленогірськ, Приозерськ, Кам'яногірськ та інші населені пункти. Слід зазначити, що покриття 4G є лише на території міст, сільських поселень, селищ та станиць – це стосується всіх російських регіонів. У заміських зонах працюють мережі 2G і 3G.

Як підключитися до Тінькофф Мобайл

Тінькофф робить акцент на дистанційному обслуговуванні, тому їхати нікуди не потрібно.

Для переходу в Тінькофф заповніть форму на сторінці офіційного сайту. Тут зазначаються:

  • Регіон обслуговування абонента;
  • П.І.Б. абонента;
  • Адреса електронної пошти;
  • Контактний номер телефону.

Також необхідно вказати наявність чи відсутність російського громадянства. Представник оператора доставить SIM-картку та договір на надання послуг зв'язку за вказаною адресою. На сімці підключається тимчасовий номер – можна встановити у другий слот, здійснюючи дзвінки та користуючись мобільним інтернетом. Згодом на неї підключиться номер абонента.

Особливості мережі оператора

Одна з головних особливостей мережі криється в Москві та Московській області. Оператор Теле2 прийшов у цей регіон тоді, коли у будівництві мереж другого покоління не було особливого сенсу.Тому їх тут нема – старі телефони без підтримки 3G тут не працюють. Місцевим абонентам потрібне обладнання з підтримкою 3G та 4G. Це можуть бути смартфони, 3G-телефони, планшети та модеми.

Ще одна особливість – незалежність Тінькофф Мобайл від Теле2 у плані співпраці з міжнародними операторами. Так, з 15 липня 2019 року Теле2 закрив міжнародний роумінг із Абхазією. Одночасно з цим вимкненими виявилися СберМобайл і DANYCOM. На зв'язку від Тінькофф Мобайл це не позначилося - оператор продовжує роботу в Абхазії, співпрацюючи з місцевим оператором A-Mobile.

Від чого залежить якість зв'язку

Якість зв'язку в мережі Тінькофф Мобайл залежить від традиційних факторів:

  • Завантаженості базових станцій у точці прийому – до неї може бути підключено кілька десятків абонентів, що позначається на швидкості мобільного інтернету;
  • Віддаленості від найближчої базової станції, з якою встановлено з'єднання – ще один фактор, що впливає на швидкість інтернету та голосового зв'язку. В останньому випадку можливі тривале встановлення з'єднань з абонентами, труднощі з доступом до мережевих ресурсів і «булькання» в трубці під час розмов по телефону (додамо сюди і урвища зв'язку);
  • Завантаженості магістральних каналів – оператори регулярно збільшують їхню пропускну спроможність, але одночасно з цим зростають і апетити абонентів. Вони витрачають більше трафіку, підключають безлімітні опції, завантажують важкі файли. Також з 2015 року різко збільшилася кількість абонентів, які вважають за краще дзвонити через соціальні мережі та месенджери;
  • Особливостей поточної місцевості – карта покриття промальовується комп'ютером, тому вона не враховує щільність міської забудови та розташування природних елементів ландшафту. Результатом такої промальовки стає відсутність зв'язку там, де вона вказана на карті.

Фактори, які впливають якість зв'язку, не ставляться безпосередньо до Тінькофф Мобайл – вони зачіпають зв'язок всіх операторів, зокрема і зарубіжних. Знайти ідеального оператора неможливо, оскільки суцільне 100% покриття всіх територій – це дуже дорого та трудомістко. На це не піде жодна компанія, адже кожна нова вежа має виправдовувати своє будівництво. Тим не менш, Теле2 активно будує нові базові станції, що покращує покриття для партнерів – у тому числі Тінькофф Мобайл.

Як покращити сигнал

Поліпшити прийом можна кількома способами:

  • Скористатися телефоном із зовнішньою антеною, створеним спеціально для сільських регіонів – найчастіше це стаціонарні стільникові телефони з антеною, що стирчить з корпусу;
  • Встановити на даху будинку зовнішню антену та підключити її до телефону, оснащеного відповідним роз'ємом – відмінний варіант для сільської місцевості, адже деякі антени дозволяють зв'язуватися з базовими станціями, розташованими на відстані до 30 км.Стільки фантастичних результатів дозволяють досягти параболічні антени, що направляються фахівцями на найбільш доступні вишки (увага - послуга платна, її надають сторонні компанії, але ніяк не Теле2 або Тінькофф Мобайл). Так часто роблять з модемами, що оснащуються гніздами для підключення зовнішніх антен;
  • Скористатися бустером – це двосторонній приймач, оснащений зовнішньою та внутрішньою антенами. Зовнішня антена встановлюється на даху чи щоглі, внутрішня – в одному із житлових приміщень. Ця схема дозволяє позбавитися необхідності купівлі телефону з гніздом під антену – в зоні дії внутрішньої антени можна користуватися будь-яким телефоном, планшетом або модемом. Бустери не прив'язані до будь-якого оператора і практично не потребують додаткового налаштування. Достатньо направити приймальну антену на джерело сигналу та проконтролювати силу сигналу на дисплеї електронного блоку.

Бустер, безсумнівно, виграє – він працює з усіма операторами.

Ми рекомендуємо до покупки бустери з підтримкою 3G та 4G для створення зони високошвидкісного інтернету. Їхня вартість на Aliexpress складає 5-7 тис. рублів. Бустери з 2G коштують дорожче, але годяться тільки для дзвінків. З їхньою установкою впорається кожен – достатньо встановити зовнішню антену на найвищій точці будівлі або на металевій щоглі, підключити провід до підсилювача і встромити блок живлення в розетку.

Реальні відгуки про якість зв'язку Тінькофф Мобайл

Далі ми розглянемо відгуки абонентів, які вже встигли скористатися зв'язком від Tinkoff Mobile. Адже вони дуже важливі при виборі оператора.

Сергей, 36 років, Воскресенськ

- Проживаю в Московській області, тому замовляв SIM-карту з доставкою кур'єром. Вибрав дату та приблизний час, приїхав кур'єр, заповнив договір та видав сімку із скріпкою.Сімку відразу встановили та активували – вся зустріч зайняла 15 хвилин. Після цього я налаштував тариф та підключив безліміти. Якість зв'язку влаштовує повністю, ролики на Ютюбі відтворюються вдень як 720p без переривань на підвантаження. Ближче до вечора доступні і вищі дозволи. У містах зв'язок ловиться добре, а більшого не потрібно. Але безлімітний інтернет за 999 рублів я вважаю дорогим.

Анна, 29 років, Санкт-Петербург

- Мобільний зв'язок від Тінькофф Мобайл дуже дорога, платити за безліміт 999 рублів дорого, в інших операторів дешевше. Їздила додому на південь, у дорозі не могла говорити - булькало і зривалося, коли хвилини бігли. MMS не вирушає - не оператор, а вчорашній день, адже месенджери є далеко не у всіх. У містах ловить нормально, за містом гірше. Загалом, перейшла до свого оператора і тішуся з життям, хоча доводиться стежити за підписками. У Тінькофф, звичайно, це було плюсом - він хоч підписки та послуги будь-які не нав'язував.

Антон, 27 років, Краснодар

- Підключився до Тінькофф Мобайл, оскільки втомився від мобільних підписок і грошей, що зникають з рахунку. Так ще й одержав перший місяць зв'язку безкоштовно. Тепер користуюся лише тими послугами, що підключив сам через програму. Жодних підписок, жодних списань, інтернет працює стабільно. Їздив у відрядження до СПб та Липецька, дзвонив за єдиним тарифним планом без доплат та інших тонкощів. Зручно коригувати тариф у мобільному додатку, додаючи хвилини або докуповуючи їх. Їздив на відпочинок до Чехії, за 5 днів витратив лише кілька сотень – дзвонив та спілкувався через WhatsApp, кілька разів відправляв SMS та дзвонив додому просто по телефону.