Тінькофф Мобайл у СПб: тарифи в Санкт-Петербурзі та Ленінградській області

Anonim

У 2018 році Тінькофф Мобайл оголосив регіональну експансію, завершити яку планується до кінця 2019 року. Оператор планує вийти у всі регіони, запустивши там продаж SIM-карток. Тінькофф Мобайл у СПб вже працює, причому це одна з перших областей його присутності. У цьому огляді ми уважно вивчимо зону покриття оператора і розглянемо тарифікацію, що діє.

Тарифи Тінькофф Мобайл у Санкт-Петербурзі та області

Вивчати тарифи у СПб, як і в будь-якому іншому регіоні, дуже легко. Адже тарифний план у оператора Тінькофф всього один – зате гнучкий і легко налаштований для потреб абонентів. Він представлений такими наборами послуг:

  • Виклики по РФ, у будь-які регіони, в тому числі Крим і Севастополь - 200 хв за 89 руб, 400 хв за 129 руб, 600 хв за 199 руб, 1200 хв за 329 руб і повний безліміт на всі російські мобільники та стаціонарні телефони. Дзвінки понад пакет - 2, 9 руб/хв;
  • Мобільний інтернет, трафік для будь-яких мережевих ресурсів та сервісів - 2 Гб за 159 руб, 5 Гб за 209 руб, 10 Гб за 269 руб, 20 Гб за 399 руб і повний безліміт за 999 руб. При вичерпанні трафіку замовляються додаткові пакети об'ємом 1 Гб за 99 руб. Роздача пакетів трафіку здійснюється безкоштовно, за роздачу безліміту потрібно доплатити 399 руб;
  • Трафік для популярних месенджерів - 49 руб. Підтримувані сервіси – Viber, WhatsApp, IMO.IM, ТамТам, iMessage та Facebook Messenger;
  • Трафік для соціальних мереж - 59 руб. Підтримувані сервіси – Tinder (знайомства), Twitter, Snapchat, Instagram та IGTV, Однокласники, Вконтакте та Facebook;
  • Трафік для відеосервісів – хостинги YouTube та YouTube Дітям, Google Play Фільми, iTunes Відео, Rutube та Vimeo, а також сервіс ігрових відеотрансляцій Twitch. Вартість - 159 руб;
  • Трафік для музичних сервісів – підтримуються Apple Music, Яндекс.Музика, Яндекс.Радіо, Google Play Music, Soundcloud, Boom, Zvooq, Deezer Music, Shazam (розпізнавання треків) та Spotify. Вартість складає 59 руб.

Відправка SMS коштує 2, 9 руб/шт, але є можливість підключити безліміт за 49 руб і відправляти повідомлення на будь-які мобільні телефони в країні в необмежених кількостях.

Вартість міжнародних викликів у США, Китай, Великобританію, Німеччину, Ізраїль, Індію, Канаду, Сінгапур, Фінляндію та Південну Корею становить 2, 9 руб/хв, у будь-які інші країни світу – 29 руб/хв. Відправка міжнародних SMS тарифікується по 5, 9 руб/шт. Міжгороду на Тінькофф Мобайл немає – пакети хвилин витрачаються на будь-які дзвінки Росією.Те ж саме стосується похвилинної тарифікації викликів.

Роумінг по Росії відсутній, абоненти можуть спокійно подорожувати країною, залишаючись на зв'язку в будь-якій точці, де є покриття партнерів – здебільшого це Теле2, в окремих регіонах це Мегафон. Виняток становлять Крим та Севастополь, де діють особливі умови:

  • Вхідні з будь-яких номерів (у тому числі з-за кордону) – безкоштовно та безлімітно;
  • Вихідні на будь-які російські мобільники та стаціонарні телефони – 2, 9 руб/хв;
  • SMS на російські мобільні – 2, 9 руб/шт;
  • Інтернет-трафік - 1, 9 руб/Мб;
  • Міжнародні дзвінки у всіх напрямках – 49 руб/хв;
  • Відправка SMS за кордон – 5, 9 руб/шт.

Підключені пакети при знаходженні в Криму не діють.

Як підключитися до Тінькофф Мобайл

Щоб підключитися до Тінькофф Мобайл заповніть заявку на підключення на офіційному сайті оператора. Також можна перенести номер від іншого оператора та отримати бонус. У формі замовлення вказуються регіон підключення (Санкт-Петербург), П.І.Б. абонента, його контактний телефон та адресу електронної пошти. Також необхідно відзначити наявність або відсутність (для нерезидентів) російського громадянства.

SIM-карта буде доставлена ​​в будь-яку точку регіону у зручний для абонента час у будь-яку точку СПб та Ленінградської області.

Зона покриття в Ленінградській області

У Санкт-Петербурзі та Ленінградській області віртуальний оператор Тінькофф Мобайл працює на базових станціях Теле2. За рахунок цієї зони покриття збігаються майже повністю.Крім самого Санкт-Петербурга, зв'язком охоплені довколишні населені пункти - Колпіно, Шліссельбург, Сертолово, Пушкін, Сосновий Бір, Гатчина, Кінгісепп, Сестрорецьк, Вибір і десятки інших міст і селищ.

Особливо радує широке покриття мереж 4G для доступу до високошвидкісного мобільного інтернету. Зона 3G займає площею друге місце. На першому місці - зона мереж 2G, недоступна в Москві - вона охоплює численні передмістя Санкт-Петербурга та інші населені пункти Ленобласті. Також покриття присутнє в прилеглій частині акваторії Фінської затоки, що забезпечує зв'язок на морських суднах.

Якість зв'язку в регіоні

Мережа Теле2 з'явилася в Санкт-Петербурзі і ЛВ у нульових роках. Оператор радував гранично низькими цінами (від 1 коп/хв), але якість зв'язку була посередньою.За межами Північної столиці зв'язку могло не бути. Також спостерігалися провали всередині самого мегаполісу. Сьогодні Теле2 визнаний лідером за темпами будівництва стільникових мереж, завдяки чому якість зв'язку на Північному Заході Росії зросла в рази. Свідченням цього є численні відгуки абонентів.

Так як Тінькофф Мобайл працює на базових станціях Теле2, його абоненти можуть розраховувати на якісний зв'язок та швидкісний мобільний інтернет. Місце негативним відгукам теж є, але вони є і у багатьох інших операторів – у тому числі у лідера регіону за кількістю базових станцій, у Мегафону.

Плюси та мінуси оператора в регіоні

Основні плюси Теле2:

  • Якісний голосовий зв'язок та швидкий додзвон;
  • Відсутність міжмісця та внутрішньомережевого роумінгу (відповідно до законодавства РФ);
  • Збалансований тариф з гнучкою кількістю хвилин і трафіку, що настроюється;
  • Множество красивих номерів із власним федеральним кодом (зокрема із золотої категорії, вартістю до 24 900 крб).

Недоліки знайти складно, оскільки вони мають кожного оператора – найчастіше це нестабільне покриття окремих точках. Але треба розуміти, що створити суцільне покриття з урахуванням рельєфу місцевості та штучних будівель з металу та бетону неможливо.