Як підключити eSIM у Тінькофф Мобайл

Anonim

Тінькофф Мобайл першим з вітчизняних операторів запустив пілотний проект з дистанційного підключення віртуальних карт eSIM. Підключитися можуть абоненти у 63 російських регіонах, де є покриття цього оператора. Підключення можна виконати всього кліком на смартфоні (якщо смартфон це дозволяє), без відвідування офіційної точки продажу сім-карток.

Що таке eSIM

eSIM – це черговий виток у розвитку мобільного зв'язку. Така технологія дозволяє підключатися до оператора мобільного зв'язку без відвідування офісу та отримання фізичної сім-картки.Це дуже зручно, технологічно та безпечно, особливо, що особливо актуально зараз, під час спалаху коронавірусу.

eSIM з віддаленим підключенням – це чудова можливість для всіх нових клієнтів спробувати якість зв'язку від Тінькофф Мобайл. Для підключення не потрібно кудись їхати, всі налаштування виробляються на смартфоні самостійно, потрібно просто перейти на офіційний сайт оператора та оформити заявку, вибравши «Сім-карта онлайн (eSim)».

Нова технологія дозволяє зберегти конфіденційну інформацію. Так, під час крадіжки мобільного телефону зловмисники не можуть переставити сім-карту в інший телефон і скористатися вашим мобільним банком. У цьому випадку смартфон та номер дуже швидко можна заблокувати дистанційно.

Хто може підключити eSIM у Тінькофф Мобайл

Віртуальний оператор Тінькофф Мобайл почав пропонувати своїм клієнтам eSIM. Тінькофф став другим російським оператором, що підключає абонентів за новою технологією. Першою таку послугу запропонувала компанія Теле2, на мережах якої працює Тінькофф. Впровадження цього пілотного проекту попередньо було погоджено з силовими відомствами.

Зараз підключення за новою технологією доступне вже 11 млн. активних користувачів. Ця технологія працює з кінця 2018 року у країнах Європи та США. Її підтримує кілька десятків пристроїв від виробників Apple та Samsung. Мобільний оператор Теле2 почав у тестовому режимі підключати eSIM минулого року, але для підключення абоненту потрібно особисто з'явитися в офіційну точку продажу оператора зв'язку.

Як підключити eSIM у Тінькофф Мобайл

Для підключення переходимо на офіційний сайт оператора та заповнюємо заявку, не забуваємо вибрати «Сім-карта онлайн». Вам необхідно авторизуватися через портал «Держпослуги» або якщо ви абонент банку Тінькофф, то через Особистий кабінет Тінькофф банку.

А що в інших операторів

Інші вітчизняні оператори теж розглядають впровадження нової технології. Віддалену ідентифікацію абонентів зараз розглядає ВТБ мобайл. Тут планується використовувати електронний підпис та технологію Mobile.ID.

Вимпелком теж почав тестування самореєстрації сім-карт. Тут все буде ґрунтуватися на фірмовому мобільному додатку. Абоненту потрібно буде надіслати фотографії паспорта та особи, зроблені в режимі реального часу. При цьому договір можна буде підписати дистанційно, на екрані смартфона.

Компанія МТС теж розглядає можливість запуску віртуальних сім-карт. Але це відбудеться після вирішення низки правових та технічних питань.

У нашій країні поки що немає єдиних правил ідентифікації абонентів. Міністерства та оператори намагаються узгодити це питання з минулого року. Без прийняття цих рішень усі запуски нової технології не підуть далі пілотного проекту, вважають експерти.