Білайн і Тінькофф Мобайл

Anonim

У операторів Білайн і Тінькофф Мобайл багато відмінностей. Але є 10 причин, чому Тінькофф Мобайл кращий за Білайн.

Білайн для роботи використовує власні базові станції, а Тінькофф – це віртуальний оператор, який працює на обладнанні інших компаній, в даному випадку Теле2 та в деяких місцевостях використовуються вежі Мегафона. Помітно відрізняються і тарифні пакети, якщо у Білайн вони представлені в класичному варіанті, то у Тінькофф Мобайл абонент самостійно обирає послуги, які йому необхідні.

Вартості та недоліки Тінькофф Мобайл

Цей мобільний оператор працює на базових станціях Теле2, тому у них покриття майже ідентичне. Тільки в деяких регіонах Тінькофф працює на вежах інших компаній.

Кращі тарифи

Тинькофф Мобайл не пропонує користувачам достаток тарифних пакетів. Ця компанія має лише один тариф, який налаштовується самостійно, за допомогою спеціального конструктора. Абоненти можуть обирати між такими пакетами інтернету:

  • 2 ГБ – 199 рублів;
  • 5 ГБ – 269 рублів;
  • 10 ГБ – 389 рублів;
  • 20 ГБ – 449 рублів;
  • Безліміт обійдеться в 999 рублів.

Якщо інтернет-трафік необхідно роздати оточуючим, то слід доплатити 399 рублів. Окремо оплачується безлімітне користування месенджерами та соцмережами.Можна замовити необмежений пакет SMS-повідомлень лише за 49 рублів. За бажання можна замовити 100 додаткових хвилин всього за 99 рублів.

За бажання пакети хвилин та інтернету можна повністю відключати. У такому разі тарифікація дзвінків щохвилини 2, 9 рубля за хвилину розмови. А ось мобільний інтернет при відключеному пакеті не працює зовсім. Але користувач має можливість підключити месенджери за 49 рублів на місяць або соціальні мережі за 59 рублів. Багатьом абонентам такого спілкування цілком достатньо.

Достоїнства

Незважаючи на те, що Тінькофф Мобайл працює на обладнанні інших стільникових операторів, у нього є свої комутатори та білінг. У зв'язку з чим умови обслуговування абонентів відрізняються. До переваг можна віднести:

  1. Відсутність нав'язаних послуг. Усі підключення робить сам абонент у своєму особистому кабінеті;
  2. Відсутні мобільні підписки, що запобігає списанню грошей з рахунку. Тут винятком є ​​лише музичні послуги та відеохостинги, які абонент знову ж таки підключає самостійно;
  3. Можна замовити сім-карту не виходячи з дому. Вона буде доставлена ​​кур'єром безкоштовно на роботу або додому у зручний час. Оператор дарує всім, хто знову підключився 1 місяць безкоштовного зв'язку - це 600 хвилин розмов і пакет інтернету.
  4. Нет міжміська та внутрішньомережевого роумінгу. Інтернет-трафік можна витрачати в будь-яких регіонах країни, як і пакет хвилин;
  5. Для власників карток банку Тінькофф передбачені безкоштовні дзвінки в рамках безстрокової акції;
  6. Абоненту безкоштовно видається віртуальна карта, яка прив'язана до балансу. На неї нараховується 6% річних;
  7. У мобільному додатку передбачено чат, де фахівці швидко дадуть відповіді на всі питання щодо зв'язку;
  8. Всі підключені послуги видно у мобільному додатку, тут же їх можна відключати або додавати;
  9. Предбачено недорогий міжнародний роумінг.
  10. У Тінькофф самі займаються перенесенням номерів від одного оператора до іншого. Крім цього, кожен абонент, що перейшов, отримує на рахунок 1000 рублів.
  11. Тінькофф Мобайл подвоює перший платіж новим абонентам.

Недоліки

До недоліків можна віднести невелику кількість офісів компанії, у багатьох регіонах їх просто немає. За рахунок цього важко вирішувати питання із заміною сім-карт, доставка може зайняти кілька днів.

Варто відзначити дуже дорогу роздачу інтернету, за цю послугу потрібно платити окремо. Недоліком є ​​і надто дорога вартість дзвінків при відключенні пакета хвилин.

Вартості та недоліки Білайн

Beeline - це найбільша телекомунікаційна компанія Росії, яка динамічно розвивається. Ця компанія надає можливість користуватися голосовим зв'язком та інтернетом стандарту 2G, 3G, 4G, 4G+. У оператора одне з кращих покриттів в країні.

Абонентам пропонується низка вигідних тарифних пакетів, з численними додатковими сервісами, які роблять користування зв'язком комфортнішим. Тарифи цього оператора вважаються одними з найвигідніших на ринку, особливо приваблює абонентів недорогий інтернет.

Кращі тарифи

У Білайн багато привабливих тарифних пакетів. Крім того, компанія постійно пропонує взяти участь в акціях та платити за зв'язок ще дешевше. Зараз знижка 50% на 3 місяці діє на тарифи «Анлім» та «Супер Анлім», але лише за умови замовлення сім-картки на сайті оператора.

  1. «Анлім». Абонент отримує безлімітний інтернет, 600 хвилин на дзвінки будь-яким операторам та можливість безкоштовно переглядати 30 телевізійних каналів.
  2. «Супер Анлім». У рамках пакету користувач отримує безлімітний інтернет, 1200 хвилин та 300 СМС-повідомлень. Також він може протягом місяця дивитися безкоштовно 30 телеканалів.

Варто звернути увагу на тарифи «Перші Гіги» та «Подвійний Анлім». У першому тарифі гігабайти нараховуються за сон та детокс, також у пакет входить 400 хвилин. Тариф «Подвійний Анлім» включає безлімітний інтернет, 500 хвилин та 300 СМС-повідомлень.

Багато абонентів Білайн приваблює лінійка «Сім'я», в якій всі тарифи включають необмежений інтернет і велику кількість хвилин на дзвінки абонентам різних операторів.

Для абонентів, які багато подорожують, справжньою знахідкою стане тарифний пакет “Все за 1800+роумінг”. У рамках тарифу користувач отримує 15 ГБ інтернету на використання по всій Росії та у популярних країнах. Також надається 3000 хвилин у поїздках країною і стільки ж смс-повідомлень.

Компанія передбачила і соціальний пакет, для людей, яким необхідна підтримка. Купити його можна тільки в офісах та за наявності пільгового посвідчення.

У Білайн є окремий тариф, призначений для розумних речей. До нього входить лише 500 Мб інтернету, 30 хвилин та 100 СМС-повідомлень. Вартість складає 99 рублів на місяць.

Достоїнства

Основною перевагою цього оператора є велика кількість тарифів.У багатьох пакетах передбачений безлімітний інтернет-трафік і багато хвилин на дзвінки по всій Росії. Існує окремий тариф для розумних пристроїв. Крім того, компанія має низку цікавих пропозицій:

  • Можна самостійно вибирати гарний номер;
  • Є можливість підключити всю сім'ю до основного номера та ділити з ними інтернет-трафік та хвилини;
  • Соціальний пакет дозволяє користуватися зв'язком всього за 5 рублів на добу.

Абоненти, які багато подорожують, активно підключають тарифи від Білайн з вигідними умовами роумінгу.

Недоліки

Слід сказати і про недоліки Білайн.

Крім цього у Білайн немає гнучкого тарифного пакета, як у Тінькофф Мобайл. Тобто абонент не може самостійно обирати кількість трафіку, яка йому дійсно потрібна. Не секрет, що у багатьох користувачів на кінець місяця залишаються зайві хвилини та гігабайти, а платити за них потрібно.

Что ж краще - Білайн або Тінькофф Мобайл

У кожного з цих мобільних операторів є свої переваги та недоліки. Але Тінькофф здається набагато більш привабливим через наявність налаштованого тарифу. За бажанням можна підключити тільки месенджери та соціальні мережі, відмовившись від хвилин та інтернету. Але у Білайн підкуповує безлімітний інтернет на багатьох тарифах та можливість підключення соціального пакету послуг.

Як перейти з Білайн на Тінькофф Мобайл

Для переходу заповніть форму на офіційному сайті оператора, вказавши в ній регіон обслуговування, П.І.Б., контактний телефон та адресу електронної пошти. Тут відзначається наявність чи відсутність російського громадянства. SIM-картку буде доставлено кур'єром у будь-яке зручне для абонента місце. Перенесення займе 8 днів, у цей час можна буде користуватися тимчасовим номером, оцінюючи якість послуг зв'язку.

Всі турботи про перенесення номера бере на себе Тінькофф Мобайл, абоненту не доведеться йти в офіс старого оператора.