МТС і Тінькофф Мобайл

Anonim

Компанія МТС почала працювати в Росії ще в середині 90-х років минулого століття і встигла здобути репутацію надійної компанії. Оператор пропонує велику кількість тарифів, серед яких кожен може підібрати оптимальний варіант. Крім того, абонентам постійно пропонуються додаткові послуги та опції.

Компанія Тінькофф Мобайл на російському ринку з'явилася відносно недавно. Цей оператор не пропонує класичні тарифи, абоненти самі обирають необхідну кількість трафіку та хвилин за допомогою спеціального конструктора.У Тінькофф Мобайл немає нав'язаних послуг і рекламних розсилок.

Вартості та недоліки Тінькофф Мобайл

Тінькофф Мобайл – це віртуальний оператор, який не має власних базових станцій. Компанія працює на обладнанні Теле2, тому покриття цих двох операторів практично ідентичне. Тільки в деяких регіонах Тінькофф працює на вежах інших операторів великої четвірки.

Кращі тарифи

У Тінькофф Мобайл багато тарифних пакетів немає, але є особливий конструктор, де кожен користувач може самостійно підібрати потрібний обсяг трафіку і хвилин. На вибір пропонуються такі пакети інтернету:

  • 2 ГБ – 199 рублів;
  • 5 ГБ – 269 рублів;
  • 10 ГБ – 389 рублів;
  • 20 ГБ – 449 рублів;

Безліміт обійдеться в 999 рублів.

Якщо потрібно роздавати інтернет оточуючим, то доведеться 399 рублів. Крім цього, окремо слід сплатити безліміт на популярні месенджери та соціальні мережі. Необмежений пакет смс-повідомлень коштуватиме 49 рублів. Якщо основного замовленого пакета хвилин не вистачило, можна підключити додатковий, лише за 99 рублів.

Якщо інтернет не потрібен, то його можна взагалі не підключати, в цьому випадку вибирається графа нуль гігабайт, те саме стосується пакета хвилин. Якщо пакет хвилин не підключений, то ціна дзвінків 2, 9 рубля за хвилину. Якщо ж не підключено пакет інтернету, то користуватися ним взагалі не можна.

Достоїнства

Тінькофф Мобайл має свої комутатори та білінг, тому умови обслуговування абонентів відрізняються від оператора Теле2, на обладнанні якого працює компанія. У віртуального оператора є безліч переваг, до яких можна віднести:

  1. Повна відсутність будь-яких нав'язаних послуг. Абонент платить лише за послуги, які підключає сам;
  2. Оператор дарує всім новим абонентам цілий місяць безкоштовного зв'язку. Сюди входить 600 хвилин для дзвінків на різні мережі та гарний пакет інтернету;
  3. Стартовий пакет можна замовити не виходячи з дому. При доставці кур'єру слід показати паспорт та підписати договір на обслуговування. Послуга доставки абсолютно безкоштовна;
  4. Всі внутрішньомережеві дзвінки безкоштовні та безлімітні;
  5. Нет такого поняття як міжмісто. Пакет хвилин та інтернету можна витрачати на свій розсуд у поїздках по всій країні;
  6. Для всіх власників банківських карток Тінькофф передбачені безкоштовні дзвінки;
  7. Є можливість отримати віртуальну карту, яка прив'язується до мобільного балансу. На неї налічується до 6% річних;
  8. Зручний мобільний додаток, де видно всі підключені опції. У додатку послуги можна швидко підключати та відключати;
  9. Оператор подвоює перший платіж всім новим абонентам;
  10. У мобільному додатку є зручний чат, де фахівці швидко відповідають на запитання;
  11. Все нові клієнти оператора отримують на рахунок 1000 рублів, які можна використовувати на оплату послуг зв'язку.

Фахівці Тінькофф Мобайл за необхідності самі займаються перенесенням номерів від інших операторів. Для цього абоненту варто просто залишити заявку на сайті.

Недоліки

Серйозних недоліків у оператора немає. Деякі абоненти обурюються з приводу малої кількості офісів компанії, вони відкриті тільки у великих містах. За рахунок цього іноді важко вирішувати питання із заміною сім-карт, а доставка з іншого регіону може зайняти кілька днів.

До мінусів можна віднести дорогу роздачу інтернету, у деяких операторів така послуга безкоштовна. Крім цього, іноді абоненти нарікають на високу вартість дзвінків, якщо пакет хвилин не підключений.

Вартості та недоліки МТС

МТС – це найбільша телекомунікаційна російська компанія, яка продовжує активно розвиватися. Компанія пропонує безліч тарифних пакетів як з абонплатою, так і без неї. При необхідності можна підключати додаткові опції, які дозволяють зручніше користуватися зв'язком.

Тарифні пакети цього оператора приваблюють своєю різноманітністю. На багатьох тарифах абонентам доступний безлімітний інтернет, соціальні мережі та месенджери, а також недорогі дзвінки як у своєму регіоні, так і в умовах роумінгу.

Кращі тарифи

МТС регулярно оновлює лінійки своїх тарифів, роблячи їх більш практичними та вигідними. Постійно діють акції та знижки, що дозволяє ще більше здешевити послуги мобільного зв'язку. Можна виділити кілька тарифних пакетів, які особливо потрібні у користувачів.

  1. Тарифище. Включає безлімітний інтернет і пакет хвилин для дзвінків на різні мережі. При замовленні великого обсягу хвилин надається безкоштовна передплата онлайн-кінотеатру. Абонентська плата становить 585 рублів на місяць.
  2. Мій Smart. Це тариф, що настроюється, де можна підключити 10-20 ГБ інтернету і 200-600 хвилин, для дзвінків на різні напрямки. Абонплата складає від 500 рублів на місяць. Тариф діє по всій Росії. Його перевага в тому, що можна до 100% вартості послуг оплачувати карткою МТС Smart Гроші.
  3. «Весь МТС» та «Весь МТС Супер ТВ». Ця лінійка з'явилася в оператора лише кілька днів тому, але вже залучила нових абонентів. Абонентська плата складає 650 рублів на місяць. За цю ціну користувач отримує 2 ГБ інтернету, 350 хвилин та стільки ж смс-повідомлень на різні напрямки, домашній інтернет – 300 Мбіт/с. Перевагою є 100% знижка на домашній інтернет та ТБ.

У оператора є низка тарифних пакетів, передбачених для різних пристроїв – для ноутбука, планшета, модемів, сигналізацій та розумного годинника.

Достоїнства

Головною перевагою компанії МТС є величезний вибір тарифів та послуг. Багато тарифних пакетів включають безліміт всередині мережі, а також велику кількість інтернет-трафіку та хвилин для дзвінків на будь-які мережі. Передбачено й низку допоміжних послуг:

  • У деяких пакетах можна самостійно вибирати кількість трафіку та хвилин;
  • Можна замовити стартовий пакет на сайті, після чого він буде доставлений кур'єром у зручне місце та час;
  • Доступні унікальні сервіси МТС Бібліотека та МТС Ігри.

Для абонентів, які активно подорожують, доступна низка тарифних пакетів з вигідними умовами роумінгу.

Недоліки

Не можна не відзначити і недоліки мобільного оператора МТС, а вони в нього теж є. Багато користувачів незадоволені великою кількістю платних підписок та регулярними рекламними розсилками. Також на форумах та соцмережах є багато історій про те, як з рахунку списуються гроші за послуги, які абонент не підключав.

В інтернеті можна зустріти і воістину комічні ситуації, коли сім-карта була встановлена ​​в якийсь розумний пристрій, а потім абонент приходив величезний рахунок за розмови в роумінгу. У такому разі після довгих розглядів компанія іноді повертає помилково списані гроші.

Что ж краще - МТС або Тінькофф Мобайл

Як у МТС, так і у Тінькофф Мобайл є пакети послуг, що настроюються. Але у Тінькофф Мобайл налаштування гнучкіші, а за бажання можна взагалі відмовитися від трафіку або пакета хвилин. Гідністю Тінькофф є те, що можна просто підключити месенджери або соціальні мережі і спілкуватися тільки так.

Як перейти з МТС на Тінькофф Мобайл

Для переходу заповніть форму на офіційному сайті оператора, вказавши в ній регіон обслуговування, П.І.Б., контактний телефон та адресу електронної пошти. Тут відзначається наявність чи відсутність російського громадянства. SIM-картку буде доставлено кур'єром у будь-яке зручне для абонента місце. Перенесення займе 8 днів, у цей час можна буде користуватися тимчасовим номером, оцінюючи якість послуг зв'язку.

Всі турботи про перенесення номера бере на себе Тінькофф Мобайл, абоненту не доведеться йти в офіс старого оператора.