Мегафон і Тінькофф Мобайл

Anonim

Періодично кожна людина стоїть перед вибором, якого мобільного оператора вибрати. Попередньо вивчаються всі переваги та недоліки компаній та аналізуються запропоновані тарифні пакети. Оператор Мегафон вже давно з'явився на російському ринку телекомунікаційних послуг та пропонує абонентам масу вигідних тарифів та послуг. Тінькофф Мобайл з'явився на ринку нещодавно, але вже став популярним у користувачів. То який із цих операторів кращий?

Вартості та недоліки Тінькофф Мобайл

Оператор Тінькофф Мобайл з'явився на російському ринку послуг відносно недавно. Це віртуальний оператор, який працює на обладнанні компанії Теле2, а в деяких регіонах на вежах інших операторів зв'язку.

Достоїнства

У даного стільникового оператора є свої комутатори та білінг, що позначається на якості зв'язку. Основними перевагами цього оператора є:

  1. Повна відсутність нав'язаних платних підписок та послуг. Абонент платить лише за ті послуги, якими справді користується. Усі їх можна подивитися в особистому кабінеті та за необхідності відключити;
  2. Є вибір музичних сервісів та відеохостингів, вони не нав'язуються клієнтам, підключення проводиться в ручному режимі самостійно;
  3. Є можливість замовити стартовий пакет не виходячи з дому. Її доставляють безкоштовно, у зручне місце та час;
  4. Відсутнє таке поняття, як міжмісто, дзвонити та користуватися інтернетом можна за розцінками домашнього регіону;
  5. Власники пластикових карток банку Тінькофф можуть телефонувати абсолютно безкоштовно;
  6. У мобільному додатку є зручний чат, де можна поставити питання щодо послуг, що надаються;
  7. Абоненту в подарунок видають віртуальну картку, яка прив'язана до мобільного рахунку. Якщо на ній тримати більше 1000 рублів, то нараховується 6% річних;
  8. Доступний недорогий міжнародний роумінг.
  9. Підключення та відключення всіх послуг доступне в особистому кабінеті. Там же можна подивитися свій баланс і за необхідності поповнити його;
  10. При підключенні Тінькофф Мобайл дарує місяць безкоштовного зв'язку - 600 хвилин розмов по Росії та пакет інтернету.
  11. При підключенні та переносі номера в Тінькофф Мобайл, абонент отримує 1000 руб на рахунок мобільного.

Абоненти Тінькофф Мобайл можуть отримати віртуальний номер. Він стане в нагоді в тому випадку, якщо не хочеться афішувати свої контакти, наприклад, при подачі оголошень. З такого номера можна дзвонити та надсилати смс-повідомлення, відключити його можна в особистому кабінеті.

Недоліки

З недоліків можна назвати невелику кількість фірмових салонів, які в основному розташовуються тільки у великих населених пунктах. Через це доставка стартових пакетів до невеликих міст може зайняти кілька днів.

До мінусів відноситься і занадто дорога роздача інтернет-трафіку. За таку послугу потрібно платити окремо. Якщо пакет хвилин не підключений, то послуги голосового зв'язку виходять надто дорогими.

Кращі тарифи

Як таких тарифних пакетів у мобільного оператора Тінькофф Мобайл немає. Тут передбачено спеціальний конструктор, завдяки якому кожен абонент самостійно налаштовує тарифний план. Користувачам на вибір є кілька пакетів інтернету.

  • 2 ГБ – 199 рублів;
  • 5 ГБ – 269 рублів;
  • 10 ГБ – 389 рублів;
  • 20 ГБ – 449 рублів;
  • Безліміт обійдеться в 999 рублів.

За роздачу інтернету на інші мобільні пристрої необхідно доплачувати 399 рублів на місяць. Окремо оплачують соціальні мережі та месенджери. За бажання можна підключити необмежений пакет смс-повідомлень, вартість такої послуги 49 рублів на місяць. Якщо ліміту хвилин не вистачило, можна замовити 100 додаткових, всього за 99 рублів.

Великою перевагою є можливість повністю відключати пакет хвилин та інтернету. У цьому випадку тарифікація всіх дзвінків щохвилини, ціна 2, 9 рубля на хвилину. Якщо ж відключено пакет інтернету, то доступ у всесвітню мережу взагалі не надається.

Абоненти можуть підключати месенджери всього за 49 рублів на місяць і соцмережі - за 59 рублів на місяць. Деяким абонентам такого спілкування цілком вистачає.

Вартості та недоліки Мегафон

У кожного мобільного оператора є низка переваг та недоліків, про які говорять користувачі. Причому кожен користувач оцінює компанію за своїми критеріями.

Достоїнства

У Мегафона є ціла низка переваг, завдяки яким оператор залишається затребуваним вже багато років.

  1. Велика зона покриття, яка охоплює практично всі населені пункти Росії. При цьому щороку з'являється все більше нових мобільних вишок. Обладнання встановлюється навіть у тих регіонах, де його окупність перебуває під великим питанням.
  2. Застосування передових технологій. Компанія регулярно закуповує найсучасніше обладнання, яке може забезпечити абонентам якісний зв'язок та високошвидкісний інтернет.
  3. Висока швидкість інтернету, що пов'язано із застосуванням інноваційних технологій.
  4. Прийнятна ціна на дзвінки, як по Росії, так і за кордон.
  5. Наявність власного банківського продукту. Мегафон випустив власну банківську карту, яка дозволяє повернути до 10% від покупок на рахунок, а на залишок нараховується 8% річних.

До переваг можна віднести хорошу службу підтримки у фірмових салонах зв'язку. Фахівці дають вичерпні відповіді на питання і швидко вирішують проблеми, що виникають.

Недоліки

На форумах та в соціальних мережах можна знайти багато негативних відгуків щодо цього мобільного оператора. Так, до недоліків абоненти відносять такі пункти:

  1. Наявність великої кількості рекламної розсилки;
  2. Підключення платних послуг без відома користувача;
  3. Неможливість вирішити проблеми в чаті оператора, його часто закривають, не відповівши на запитання;
  4. Складність у тарифах. З кожним роком тарифи цього оператора стають все більш заплутаними.

Роздратування у абонентів викликає велику кількість платних підписок ще на етапі активації сім-карти. Це призводить до списання грошей з рахунку та заборгованості перед компанією.

Найпопулярніші тарифи Мегафон

Мегафон має багато привабливих тарифів, але особливою популярністю в абонентів користується лінійка Включайся.

  1. Включайся! Дивись. Абонплата складає 800 рублів на місяць, за цю ціну абонент отримує безлімітний інтернет і 1500 хвилин на дзвінки.
  2. Включайся! Вибирай. Цей тариф можна налаштовувати самостійно, підбираючи потрібну кількість трафіку. Абонплата 400 рублів на місяць. Можна вибрати від 300 до 900 хвилин на розмови та 7-38 ГБ інтернету.
  3. Включайся! Преміум. Абонентська плата складає 2800 рублів на місяць. Абонент отримує 5000 хвилин на номери будь-яких російських операторів, а також безлімітний інтернет та смс-повідомлення.

Крім цього, абонентів залучають тарифні пакети “Переходь на нуль” та “Посекундний”. У цих тарифах немає абонентської плати, і послуги оплачуються за фактом їх використання.

Что ж краще - Мегафон або Тінькофф Мобайл

У будь-якого оператора є ряд переваг та недоліків, які видно тільки після початку обслуговування. Тінькофф приваблює нових абонентів тарифом, що налаштовується, але і у Мегафона є такий же тарифний пакет - Включайся! Вибирай. Багатьом абонентам подобається унікальна послуга від Тінькофф – віртуальний номер та можливість отримати віртуальну картку з вигідними умовами обслуговування. Тінькофф Мобайл краще в тому плані, що немає нав'язаних платних послуг і нав'язаних підписок.

Як перейти з Мегафон на Тінькофф Мобайл

Для переходу заповніть форму на офіційному сайті оператора, вказавши в ній регіон обслуговування, П.І.Б., контактний телефон та адресу електронної пошти.Тут відзначається наявність чи відсутність російського громадянства. SIM-картку буде доставлено кур'єром у будь-яке зручне для абонента місце. Перенесення займе 8 днів, у цей час можна буде користуватися тимчасовим номером, оцінюючи якість послуг зв'язку.

Всі турботи про перенесення номера бере на себе Тінькофф Мобайл, абоненту не доведеться йти в офіс старого оператора.