Програма для діагностики автомобіля через Андроїд

Anonim

Розглянемо програми для діагностики автомобіля через андроїд-пристрої. Детальний опис програм.

Для чого необхідно тестувати авто

За допомогою діагностики виявляються всі несправності на основних вузлах автомобіля. Тестування необхідне для того, щоб у найкоротший термін можна було визначити конкретне місце поломки в автомобілі. Спеціальні програми самостійно аналізують авто, помічаючи навіть незначні поломки.

Тестувати особисте авто необхідно в той момент, коли на панелі машини з'являється піктограма помилки.Однак, якщо цей значок не спалахує, то можна в профілактичних цілях щорічно проводити тестування машини. Це дозволить запобігти можливим поломкам, які могли призвести до серйозних проблем, оскільки тестування видає повну інформацію про блок управління та стан деталей.

Що потрібно для діагностики автомобіля через Андроїд

Большая частина сучасних мобільних пристроїв оснащена спеціальними комп'ютерами, які можуть проводити діагностику автомобіля. Вся інформація про стан машини надсилається на персональний комп'ютер або телефон, звідки її можна дізнатися. Саме тому більше немає необхідності вирушати до сервісного центру для проведення діагностики машини.

Однак, перед тим, як проводити діагностику автомобіля, потрібно детально вивчити цей процес.

Також необхідно підготувати адаптер, який зможе провести діагностику. На даний момент відрізняється всього три види адаптерів: OBD, OBD-II і iOBD. Другим типом оснащуються такі машини:

  1. Автомобілі американського виробництва, випущені пізніше 1996;
  2. Машини японського виробництва, які були випущені пізніше 2004;
  3. Європейські машини на бензиновому двигуні, які були випущені пізніше 2001 року;
  4. Європейські машини на дизельному двигуні, випущені до 2004 року.

Перед покупкою адаптера варто вивчити ринок, а також відгуки покупців. Також він повинен підходити до марки автомобіля.

Для проведення діагностики також необхідно заздалегідь приготувати мобільний пристрій, на якому підтримується технологія Bluetooth, а також необхідний спеціальний провід, який вставляють у машину та зв'язують зі смартфоном за допомогою Bluetooth.Перед покупкою провідника потрібно переконатися, що він підходить до роз'єму в автомобілі. Крім цього, для діагностики автомобіля необхідно заздалегідь встановити програму на мобільний пристрій.

Як діагностувати машину через смартфон

Після того, як власник пристрою підготує всі необхідні пристрої та встановить спеціальну програму на свій телефон, він може розпочинати процес.

Діагностика виконується так:

  1. Спершу необхідно підключити OBD-адаптер до спеціального порту, що знаходиться в салоні машини;
  2. Після цього необхідно з'єднати за допомогою Bluetooth перехідник та мобільний пристрій;
  3. Далі заводиться автомобіль і робиться пробна поїздка на певну відстань.

Наприкінці поїздки можна буде переглянути в додатку дані про автомобіль. А саме:

  • Тривалість шляху;
  • Витрати палива;
  • Вартість поїздки;
  • Показники роботи датчиків внутрішніх вузлів машини.

Програми для діагностики автомобіля через Андроїд

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Dash Це безкоштовна програма, яка може проводити діагностику з будь-яким адаптером. Вся інформація про автомобіль після діагностики буде відображатися на панелі.

Безкоштовно/можливі внутрішні покупки ★★★★★
Automatic Ця програма платна, проте за її допомогою можна провести повну діагностику автомобіля. Як тільки мобільний пристрій буде підключено до машини, програма розпочне тестування машини. Вона повністю відстежуватиме, як водій керує, а в разі помилки на телефон надходитиме повідомлення.

Окрім цього, у вартість програми також входить адаптер, створений розробниками. Аналітичні дані приходитимуть на телефон після того, як автомобіль буде припаркований.

100 євро ★★★★★
Torque Додаток є одним з найпрофесійніших для проведення цієї процедури, а також найфункціональнішим.

За допомогою цієї програми можна дізнатися повну інформацію про те, як працює двигун.

Безкоштовно/ 5 євро ★★★★★
OpenDiagMobile Інструмент відмінно підійде водіям вітчизняних машин. За допомогою цієї програми можна провести діагностику ВАЗ, УАЗ, ЗАЗ та ГАЗ.

З цією програмою можна використовувати блоки ЕСУД «СІЧНЯ 7.2/7.2+», «БОШ 1.5.4».

Безкоштовно ★★★★★
Delco Додаток також призначений для проведення діагностики автомобілів. Підтримуються блоки GM Delco KDAC (IEFI-6, ITMS-6F).

Безкоштовно ★★★★★

Dash

Плюси та мінуси За допомогою цієї програми можна дізнатися температуру та рівень напруги в акумуляторі. Програма показує розташування машини. Програма не має фірмових адаптерів. У зв'язку з цим може споживатись велика кількість енергії як від автомобіля, так і від телефону. Відсутня російська. Точність роботи 9 Швидкість роботи 10 Функціона 8 Разом 9.

Automatic

Плюси та мінуси Використовуючи цей інструмент, можна провести повну діагностику авто. Програма максимально проста у використанні. Висока вартість програми. Точність роботи 10 Швидкість роботи 10 Функціону 10 Разом 10

Torque

Плюси та мінуси Додаток може діагностувати датчики кисню. Якщо значення певних параметрів досягають критичної позначки, програма відразу попереджає. Поїздка записується разом із накладенням карти, а також показуються всі датчики. Користувачі скаржаться на те, що можуть виникати проблеми під час підключення Для придбання додаткового інтерфейсу необхідно придбати платну версію програми. Точність роботи 10 Швидкість роботи 9 Функціону 7 Разом 8.7.

OpenDiagMobile

Плюси та мінуси Інструмент працює в режимі онлайн. Якщо програма знаходить певні помилки, вона відразу повідомляє про це водія. Можна провести діагностику лише вітчизняних машин. Точність роботи 10 Швидкість роботи 9 Функціону 7 Разом 8.7

Delco

Плюси та мінуси Програма зчитує поточні параметри. А саме: швидкість, температуру, кількість обертів, час упорскування і таке інше. Гарний та зручний дизайн. Великий функціонал. Користувачі скаржаться на нестабільну роботу програми. Точність роботи 10 Швидкість роботи 10 Функціону 10 Разом 10.

Порівняння програм - що краще вибрати

Назва Доступні функції Ціна
Dash Аналіз параметрів та характеристик авто. Можна використовувати будь-яким адаптером. Безкоштовно.
Automatic Тестування машини починається відразу після підключення до адаптера. Відстеження водіння. За наявності помилок система повідомить про це водія. 100 євро.
Torque Перевірка датчиків кисню. За наявності помилок програма також надсилає повідомлення водієві. Безкоштовно. Розширити інтерфейс можна за 5 євро.
OpenDiagMobile Стан машини аналізується в режимі онлайн. Помилки автоматично спливають на екрані підключеного смартфона. Безкоштовно.
Delco Достатньо великий функціонал: аналіз стану двигуна, рівня швидкості, температури тощо. Безкоштовно.

Який телефон підійде для тестування авто

Для проведення тестування стану автомобіля буде достатнім використання мобільного пристрою, який відповідає основним вимогам програми.

Чаще всього необхідно мати доступ до геолокації для того, щоб програма могла видати всі дані, пов'язані з маршрутом. Завдяки цьому водій зможе подивитися пройдений шлях, а додаток надасть йому інформацію про нього: вартість поїздки, витрачене паливо і таке інше.