Як читати книги на Андроїді безкоштовно

Anonim

Смартфони практично витіснили електронні книги з ринку. А все тому, що читати книги на мобільному гаджеті зручно та просто. Представляємо вашій увазі огляд з 10 найпоширеніших додатків для читання файлів у будь-якому форматі. Залишилося тільки закачати книгу і виділити час на її прочитання.

Чому читають книги в телефоні

Спеціальні програми для читання суттєво полегшують процес роботи з книгами з наступних причин:

  • працюють з довгим переліком файлів і розширень (найбільш ходові формати - .fb2, .epub, .pdf, .djvu, та ін.);
  • мають вбудовані інструменти роботи з текстом;
  • використовують функцію закладок;
  • надають опцію для коригування шрифту та яскравості екрана;
  • наявність опції читання вголос та прослуховування аудіокниг.

Останнім часом на ринку з'явилися як платні, так і безкоштовні читалки. Зазвичай платні версії базуються на тому. Що в самій програмі можна придбати будь-яку книгу, як у звичайній книгарні.

Рейтинг додатків для читання

Безкоштовні програми зазвичай містять рекламу. Але вона не настільки настирлива, щоб переплачувати за функціонал.

Назва програми для очищення Андроїда Опис програмного забезпечення Вартість передплати Рейтинг
FBReader Лідер у сегменті за скачуванням. Досить лаконічна по дизайну при цьому містить більшість необхідних функцій. Умовно безкоштовна програма

Є premium режим. Вартість 329 рублів

★★★★★

Amazon Kindle Читалка, яка постійно буде у вас під рукою. Проект має вбудовану бібліотеку, більшість книг у якій англійською мовою. Безкоштовна програма. Є передплата на періодику за 9, 99 долара (700 рублів) ★★★★★

Cool Reader Мультиформатна програма для читання книг і файлів, які можна завантажувати з браузера, месенджерів або флеш-накопичувача. Основний функціонал безкоштовний. Платна версія коштує від 21 до 7100 рублів ★★★★★

Moon+ Reader Функціональний додаток, в якому можна не тільки читати, але й робити різнокольорові позначки. Має охайний мінімалістичний дизайн без претензій на книжкове старовину Безкоштовна версія з показом реклами. Про формат коштує 590 рублів ★★★★★

AlReader За словами розробників, це рішення для комфортного читання різних файлів із багатьох джерел. Підтримує мережеві бібліотеки та можливість вибору кодувань Безкоштовна ★★★★★

eBoox «Наймиліша читалка». Приємне та зручне завантаження книг, навігація по бібліотеці та рудий котик як символ Є платний контент. Покупка доступна від 99 до 249 рублів ★★★★★

PocketBook Безкоштовний інструмент для читання будь-яких видів літератури. Усього доступно 26 різних форматів, які програма відкриє практично миттєво. Безкоштовна ★★★★★
Bookmate Додаток для того, щоб читати та слухати книги. Є латні товари від 35 до 8990 рублів ★★★★★
ReadEra Функцій небагато, але вони працюють стабільно. Платити не треба Безкоштовно ★★★★★

eReader Prestigio Комерційна читалка від виробника електронних книг. Так і мотивує на покупку. От 69 до 6 999 рублів за товар ★★★★★

FBReader

Це одна з найпоширеніших у сегменті програм.

Плюси і мінуси Максимально проста програма для конкретних функцій читання книг Працює з ключовими форматами Є вбудована синхронізація з бібліотекою Багато інструкцій при першому запуску потрібно звикнути Специфічне меню, до якого потрібно адаптуватися і в ньому розібратися усувають такі системні недоліки Розмір 8 Стабільність роботи 9 Різноманітність функцій 5 Активність рекламних оголошень 5 Разом 6.8 Програма постійно оновлюється та задовольняє більшість потреб невибагливих користувачів. Працює швидко та стабільно, читає різні файли, але дивно працює з графікою та таблицями.

Amazon Kindle

Додаток для читання книг на основі інтернет-магазину книг від Амазона. Якщо ви купили там інформацію, то інших альтернатив, щоби її прочитати, у вас не буде. Хоча саме додаток і є безкоштовним, літературу до нього доведеться швидше за все купувати.

Плюси та мінуси Якісний дизайн та інтерфейс від міжнародної команди розробників Багата бібліотека, також є зручна функція синхронізація вашої книжкової полиці між кількома гаджетами Розширені налаштування представлення тексту та поля для читання , якого немає в словнику Незручний особистий кабінет.Розмір 7 Стабільність роботи 5 Різноманітність функцій 6 Активність рекламних оголошень 1 Разом 4.8 Цей варіант ідеально підійде тим, хто знає англійську мову та читає літературу в оригіналі. Інтеграція з Амазоном реалізована коректно та зручно. Для універсальної програми для читання цієї програми, звичайно, далеко.

Cool Reader

Плюси та мінуси Зручна функція відображення останніх прочитаних книг на спеціальній полиці Легкий перехід між сторінками, блоками книги, різними текстами та файлами Легкий і зрозумілий інтерфейс На жаль, тут немає підтримки найбільш поширених для документів форматів: DOCX та PDF Не завжди стабільно працює, іноді зависає Незручний алгоритм пошуку книг усередині програми Розмір 8 Стабільність роботи 4 Різноманітність функцій 7 Активність рекламних оголошень 3 Разом 5.5 Для патріотів аргументом до покупки є те.Що розробники програми перебувають у Росії. Вітчизняний суворий софт відрізняється безкоштовним характером, працює навіть на старих телефонах і неухильно прагне досконалості. Можна розглянути як альтернативу першому варіанту.

Moon+ Reader

Це ПЗ працює не тільки зі стандартними розширеннями для електронних книг, але і з архівами, що дуже зручно для файлів, що завантажуються.

Плюси та мінуси Спокійний сучасний дизайн та функціональні виділення та закладки Є нагадування про тривале читання для захисту очей Стабільність роботи всіх функцій, а їх справді багато Є реклама +18. Чи не підходить для дітей. Не всі оновлення та версії є вдалими. Після встановлення більш свіжого контенту можливе виникнення проблем і глюків Є питання з відображенням фалів у форматі ПДФ .

AlReader

Плюси та мінуси Гнучка політика щодо доопрацювань та усунення помилок Хороший функціонал та стабільна робота Підтримується багато мов Бувають складнощі з функцією «текст у мову», особливо незрозуміло прочитання абревіатур Виникають системні збої та помилки після завантаження нових версій програми Незручно впорядковані8 Різноманітність функцій 9 Активність рекламних оголошень 2 Разом 6.5 Рішення, яке перевірено часом та багатьма позитивними відгуками. Мінімалістичний інтерфейс не відволікає від змісту книги, а швидкі налаштування завжди під рукою.

eBoox

Плюси та мінуси Простота та зручність у використанні Гнучкі налаштування розміру шрифту особливо зору Немає реклами Після оновлень функції переносять на інші кнопки через це складно звикнути до нового розташування та логіки роботи Системні збої бувають, але не часто Немає можливості масштабування файлів у форматах CBR та CBZ Розмір 6 Стабільність роботи 7 Різноманітність функцій 8 Активність рекламних оголошень 2 Разом 5.8 Достойна програма з безліччю позитивних відгуків та чуйною системою підтримки. На ринку не перший рік і заслуговує на довіру.

PocketBook

Плюси та мінуси Приємний інтерфейс і хороша функціональність Стабільно працює з великими файлами Зручний режим голосового відтворення тексту Не всі оновлення вдалі Негнучкі регулювання швидкості мови Виникають проблеми з синхронізацією з електронною книгою від цієї ж фірми 6.5 Додаток до електронної книги PocketBook, яка зробить смартфон гаджетом для читання. Безкоштовний сервіс без реклами (але системні оповіщення від розробників).

Bookmate

Плюси та мінуси Є весь необхідний функціонал Є можливість оформлення тематичних підписок Щодо нового продукту, часто виникають помилки Розробники активно просувають платні сервіси через підписки, щодо пільгового режиму використання виникають збої Розмір 5 Стабільність роботи 4 Різноманітність функцій 7 Активність рекламних оголошень 7 Разом 5.8 За фактом сервіс платний та не надає унікальних опцій, які недоступні у безкоштовних програмах, розглянутих вище.

ReadEra

Плюси і мінуси Зрозуміле і просте в користуванні ПЗ Зрозуміле і просте в користуванні ПЗ Є проблеми з налаштуванням яскравості Не дуже багатий функціонал Розмір 7 Стабільність роботи 5 Різноманітність функцій 6 Активність рекламних оголошень 1 Разом 4.8 Скромна за функціями читалка, яка не буде рекламою.

eReader Prestigio

Плюси та мінуси Плавно перекладає користувачів професійних електронних книг своєї марки на смартфони Є система синхронізації з іншими гаджетами Потрібно платити або дивитися багато реклами Оновлення – зло для всіх програм з цього сегмента Розмір 6 Стабільність роботи 6 Різноманітність функцій 7 Активність рекламних оголошень 8 Разом 6.8 Робочий варіант, якщо ви є прихильником продуктів від цієї фірми.

Порівняння всіх додатків

Назва ПЗ Розробники Версія ОС для роботи Наявність платних версій Кількість завантажень
FBReader FBReader.ORG Limited Залежить від телефону Є, 329 рублів +10 млн.
Amazon Kindle Amazon Mobile LLC Android 5.0 і вище Ні, але доведеться купувати контент для читання +100 млн.
Cool Reader Vadim Lopatin Android 1.5 і вище Безкоштовне, але є передплата вартістю від 21 до 7100 рублів +10 млн.
Moon+ Reader Moon+ Android 1.6 і вище Є, 85 рублів за товар +10 млн.
AlReader Alan.Neverland Android 2.3 і вище Ні. Але можна надіслати донат розробникам від 69 до 209 рублів +5 млн.
eBoox READING APPS Android

4.0 і вище

Є, від 99 до 249 рублів + 1 млн.
PocketBook Pocketbook SA 4.1 і вище Нет + 1 млн.
Bookmate Bookmate 4.1 і вище Від 35, 71 до 8990 рублів + 1 млн.
ReadEra READERA LLC 4.1 і вище Нет +10 млн.
eReader Prestigio Prestigio Android

4.0.3 і вище

69-6999 рублів +10 млн.