Яндекс.Браузер тепер працюватиме як смартфон

Anonim

Яндекс.Браузеру 1 жовтня виповнилося вже 8 років. На честь цієї визначної події розробники запустили велике оновлення. Завдяки новим фішкам працювати з популярними сайтами стало так само зручно, як і з програмами в системі.

Працювати з сайтами буде зручніше

Сучасні сайти – це вже давно не просто сторінки з текстом та набором посилань. Нині вони виглядають як повноцінні програми. За рахунок цього користувачі рідше встановлюють різні програми на комп'ютер і частіше користуються браузером.У вигляді сайтів зараз доступні різні редактори, ігри та месенджери.

Але такі веб-додатки донедавна були позбавлені однієї зручної можливості. На сайтах неможливо використовувати інтерфейс роботи з програмами операційної системи. Наприклад, користувачі не можуть перемикатися між переглядом фільму та спілкуванням у соціальній мережі за допомогою гарячих клавіш. Відсутній і зручний спосіб відкривати поштовий сервіс в окремому вікні, не запускаючи браузер з іншими вкладками. Навіть закріпити ярлики улюблених сервісів на панелі поруч із Пуском було непросто.

У новій версії браузера від Яндекс усі ці недоліки усунуті. Тепер веб-програми можна закріпити на бічній панелі поруч із кнопкою Пуск. Також ярлички можна просто створювати на робочому столі.

Особливості оновлення

Головною особливістю цього оновлення стала можливість запуску додатків в окремих вікнах як справжніх програм. У таких вікон найпростіший інтерфейс, а перемикатися між ними можна за допомогою Alt+Tab.

Нова функція дозволяє максимально швидко виконувати будь-які завдання. Наприклад, тепер можна запустити веб-додаток ЯндексПошти та перевірити повідомлення, при цьому відпадає необхідність відкривати основне вікно браузера з безліччю вкладок.

В таких веб-додатках збережено стандартну функціональність браузера. В одному вікні можна відкривати посилання в окремих вкладках, користуватися режимом читання та іншими інструментами.

Як перетворити сайт на додаток

Щоб перетворити сайт на програму, необхідно тапнути по кнопці, яка з'являється в адресному рядку. Така кнопка доступна для сайтів, які використовують технологію Progressive Web Application і для інших популярних ресурсів.

Можливість працювати з веб-додатками вже доступна в Яндекс.Браузері 20.9.0 для Windows. Вже незабаром розробники планують розвивати нову функцію далі. Так, планується додати лічильник непрочитаних повідомлень на іконці або можливість вибирати програми для автозапуску певних програм зі стартом Windows.