Книги з програмування для початківців

Anonim

10 неймовірно корисних книг з програмування для початківців.

Рейтинг видань

Найменування Опис Ціна Рейтинг
«Паттерни проектування» Ерік Фрімен, Елізабет Фрімен Представлена ​​книга стане дуже корисною як для вже досвідчених програмістів, так і для новачків, оскільки в ній пояснюється досить велика кількість інформації неймовірно зрозумілою мовою. Даний автор має свою цікаву манеру подачі інформації читачеві, завдяки чому читання книги точно не зможе набриднути користувачеві.

Однак, слід зазначити, що ця книга орієнтована на майданчик Java. Але, незважаючи на це, багато програмістів зазначають, що це не є великою проблемою.

1 299 рублів. ★★★★★
«Чистий код» Роберт Мартін У цій книзі досить докладно розповідається про те, як писати коди. При цьому в книзі немає непотрібної інформації. Ця книга може навчити недосвідченого користувача писати якісні та структуровані коди, а також навчить удосконалювати вже набуту навичку.

Окрім цього, у книзі представлено величезну кількість різних порад, в яких розповідається, як про довжину імені, так і вміст функцій.

Необхідно відзначити, що ця книга має вікове обмеження 16+.

500 рублів. ★★★★★
«Довершений код. Майстер-клас» Стів Макконнелл У книзі розповідається про мову написання різних кодів у широкому і розгорнутому розумінні. Також, автор у своїй книзі дуже цікаво розповідає операції розробок, особливості програмістів, а також про якість програмних кодів.

Слід зазначити, що практично всі користувачі відносять цю книгу до класики, яку має прочитати кожен спеціаліст у програмуванні.

Крім того, у книзі містяться не лише загальні відомості з якоїсь теми, а й інші деталі.

1 222 рублів. ★★★★★
«Алгоритми: побудова та аналіз» Томас Кормен, Чарльз Лейзерсон Ця книга також має бути у кожного програміста. Весь матеріал, поданий у книзі, дуже добре структурований. Також, варто зазначити, що книга буде корисною як для розуміння принципу роботи алгоритмів, так і для створення власних. 4 200 рублей. ★★★★★
«Мистецтво програмування» (усі томи) Дональд Кнут Ця книга створювалася протягом тривалого часу з вивченням глибоких розділів та понять алгоритмів, математики, а також структур усіх видів даних. 2 670 рублів. ★★★★★
«Скільки коштує програмний проект» Стів Макконнелл Посібник відрізняється неймовірно докладним набором інформації, в якому розповідається про те, як користувач може розраховувати терміни для розробки програмного забезпечення. 1 040 рублів. ★★★★★
«Емоційний інтелект» Деніел Гоулман Ні для кого не секрет, що робота кожного програміста також складається з контакту з людьми, тому ця книга буде неймовірно корисною. У ній розповідається про те, як варто взаємодіяти з колегами, підлеглими або навіть керівниками. 700 рублей. ★★★★★
«Фундаментальні алгоритми C++. Аналіз. Структура даних. Сортування. Пошук» Роберт Седжвік Представлений збірник досить легко сприймається, і навіть має у собі приклади різних кодів. Більше того, у цій книзі є максимально докладний виклад практично всіх алгоритмів.

Вивчати книгу повністю необов'язково, оскільки вона може бути неймовірно корисною в тому випадку, якщо користувачеві може знадобитися згадати якусь інформацію або розібрати певну тему.

3 310 рублів. ★★★★★
«Java 8. Посібник для початківців» Герберт Шилдт Автор представленого посібника є одним із найдосвідченіших письменників книг у даній сфері.Якщо користувач бажає почати вивчати майданчик Java, то йому рекомендується починати саме з представленої книги. Більше того, Герберт Шилдт написав свою книгу максимально простою мовою, а вся інформація структурована та послідовна.

Також, у книзі є невеликі поради, які мають допомагати читачам у процесі вивчення матеріалу з програмування.

1 311 рублів. ★★★★★
«Програмування мовою високого рівня» Тетяна Павловська Представлений посібник відмінно підійде, як студентам, так і школярам, ​​які тільки почали вивчення програмування. Весь матеріал у книзі викладено досить коротко і зрозуміло.

Крім того, автор у своєму творі повністю розібрав основні структури даних, а також принципи програмування. Також, кожна тема має велику кількість різних прикладів.

1 430 рублів. ★★★★★

«Паттерни проектування» Ерік Фрімен, Елізабет Фрімен

Дмитрий Книга приголомшлива. Автори розуміють весь толк у навчанні, ні краплі сухого викладу матеріалу, велика кількість реальних прикладів та завдань. Я навіть не думав, що подача матеріалу виявиться такою максимально простою та доступною. Книга чудово підійде тим, хто ознайомлений із принципами ОВП. 5 із 5.

«Чистий код» Роберт Мартін

Сергей Багато інформації з рефакторингу коду. Наведено лістинги, логіка та міркування, принципи. Усі на конкретному прикладі. Вся книга добре структурована, легко знайти потрібний розділ у пошуках інформації.

«Довершений код. Майстер-клас» Стів Макконнелл

"Никифор Цей посібник оглядає досить велике коло питань із серії як, навіщо і чому, які, незважаючи на те, що не мають прямого ставлення до програмування, але завжди йдуть до нього. Кожен розділ книги оглядає пов&39;язане коло питань. Також, можна читати розділи незалежно від інших."

«Алгоритми: побудова та аналіз»

Алмаз Хороша книга. Приємно, що дуже низький вхідний поріг для читачів, при досить високій якості матеріалу, що викладається. Достатньо знати курс матана, і то не весь (перших двох семестрів у тех.вузі буде достатньо) і мати мозок. Для тих, хто матан забуде до початку читання книги, в додатках викладено цілком вичерпний матеріал, необхідний для розуміння аналізу алгоритмів.

«Мистецтво програмування» (усі томи) Дональд Кнут

Серж Ця книга дійсно є основним підручником з програмування - не як натиснути на потрібну кнопку, а як написати якісний алгоритм і використовувати правильні структури даних. Дуже рекомендую всім!

«Скільки коштує програмний проект», Стів Макконнелл

Елисей Робочі методики оцінки вартості програмних продуктів. Дуже багато цікавої статистичної інформації.

https://www.youtube.com/watch?v=maMQHdzRSFE?list=PLiXnnBSNPDOcp5zNA_zXGgNhx-T6PTIfV

«Емоційний інтелект», Деніел Гоулман

"Олена Книг з емоційного інтелекту чимало, але якщо вибирати, то Гоулмана. Легко читати спочатку, але згодом починає втомлювати, все-таки книга об&39;ємна. Комусь навіть може здатися занудною, але я з дитинства цікавилася психологією та психіатрією, тому мені зайшло. Хороший папір і якість друку."

«Фундаментальні алгоритми C++. Аналіз. Структура даних. Сортування. Пошук», Роберт Седжвік

Валентина Автор докладно розглядає аналіз алгоритмів, структури даних, пошук, злиття та сортування. У книзі представлена ​​не тільки реалізація алгоритмів, але також наведена інформація про їх продуктивність, швидкодію та ситуації, в яких їх застосування дає найбільш ефективні результати.

«Java 8. Посібник для початківців», Герберт Шилдт

Марк Це відмінна книга з програмування. І вона саме для новачків. І не дуже важливо якою мовою ви пишите чи вивчаєте. Java ставиться до мов, які потрібно знати та розуміти. Тому що дуже багато мов успадковують дуже багато від сюди. Та й не можна бути програмістом і не знати JAVA. Будь-які бібліотеки - це окрема розмова, їх повно не тільки у JAVA.

«Програмування мовою високого рівня», Тетяна Павловська

Гліб Три роки тому починав вивчати програмування саме за цією книгою. Все пояснено зрозуміло і просто, без зайвого словоблуддя, дається тільки те, що потрібно. За цим підручником навчився і ОВП, - ніяких труднощів не зазнав.