Snapchat

Anonim

Інтернет відіграє дуже важливу роль для людини. З його допомогою люди можуть отримувати актуальну інформацію, а також із комфортом споживати медіаконтент. Але, можливо, головне завдання інтернету в сучасному світі – спілкування між користувачами.

Що таке Snapchat і навіщо він потрібен

Мабуть, кожен з нас користується соціальними мережами та месенджерами. Але чи про всі популярні сервіси ми знаємо. Не виключено, хтось навіть не підозрює, що Snapchat – один із найпопулярніших месенджерів.За своєю денною аудиторією він обходить Twitter, а це вже говорить багато про що.

Месенджер був створений у 2011 році трьома студентами Стенфордського університету. Спочатку Snapchat замислювався як засіб обміну фотографіями. Але пізніше функціонал зазнав серйозних змін, що дозволило стати йому неймовірно популярним.

Сегодня месенджер Снепчат – це відмінний засіб обміну текстовими та мультимедійними повідомленнями. Здавалося б, Snapchat є прохідним додатком, як WhatsApp, Telegram або Viber, проте американська розробка має свою відповідь конкурентом. Снапчат характеризується такими особенностями:

  • після перегляду ролики видаляються;
  • фотографії не зберігаються автоматично;
  • немає інтеграції з іншими сервісами та списком контактів;
  • відсутні лайки, і не підтримується система передплатників;
  • формат фото та відео виключно вертикальний.

Деякі з зазначених особливостей, можливо, будуть пораховані як недоліки. Однак мільйони користувачів по всьому світу так не вважають, а тому щодня заходять до Snapchat для обміну короткими повідомленнями, фото та відео.

Снапчат доступний на двох платформах:

  • iOS;
  • Android.

Це 2 найпопулярніші операційні системи для мобільних пристроїв. Найбільше Snapchat користується попитом на iOS, оскільки на даній платформі базуються Apple iPhone, якими користується практично кожен житель США. А в Америці у Айфона немає конкурентів.

Функціонал Snapchat

Щоб остаточно з'ясувати, чим Снапчат відрізняється від інших месенджерів, необхідно більш детально розглянути його функціонал.Використовуючи цю програму, людина може записувати відео, додавати текст і малюнки, а потім надсилати відеоролик списку одержувачів. Для відеоролика користувач виставляє тимчасове обмеження, після якого ролик видаляється з пристрою одержувача.

Одержувачу, щоб переглянути відеоролик, необхідно тримати палець на екрані. Таким чином, він не зможе зробити скріншот. Перегляд ролика, який у додатку називається Snap, доступний лише 1 раз. За заявою розробників, це дозволяє користувачам «отримати всю радість від спілкування».

Де можна скачати Снапчат бесплатно

Snapchat – це абсолютно безкоштовна програма, яку можна завантажити з будь-якого офіційного магазину програм. Для iOS – App Store, а для Android – Google Play.

Крім того, завантажити Снепчат через apk-файл можна з будь-якого сайту з додатками. Але це неофіційний спосіб скачування, який спричиняє безліч складнощів. Головне - додаток доведеться оновлювати в ручному режимі, повністю встановлюючи його.

Установка через apk-файл доступна тільки власникам Android-пристроїв.

Зрозуміло, всі необхідні посилання на завантаження можна знайти на офіційному сайті сервісу, який розташований за адресою snapchat.com. Те, який спосіб завантаження Snapchat вибрати, вирішує користувач. Ми ж лише можемо порадити звертатися за допомогою офіційних магазинів додатків та сайту snapchat.com. Завантаження з інших джерел може бути небезпечним для мобільного пристрою.

Як встановити та запустити Снепчат

Для встановлення Snapchat стандартним способом рекомендується відкрити офіційний магазин додатків. Зокрема, для Android-смартфонів у цій якості виступає Google Play:

  1. Вбийте в пошуковий рядок «Снапчат».
  2. Відкрийте сторінку програми.
  3. Натисніть кнопку «Встановити».

Після цього почнеться завантаження програма та автоматичне встановлення. Як правило, процес займає від декількох секунд до 1 хвилини в залежності від продуктивності смартфона.

Так само можуть вчинити і власники Apple iPhone, відкривши App Store і вбивши в пошук назву програми. Далі потрібно перейти на сторінку програми та натиснути кнопку «Встановити». Аналогічно розпочнеться завантаження та автоматичне встановлення Снапчата.

Нарешті, важливо розглянути й альтернативний варіант. Він працює лише на пристроях Android. Раніше вже було сказано, що Снепчат можна завантажити у вигляді apk-файлу зі стороннього ресурсу.Для встановлення програми в такий спосіб потрібно активувати в налаштуваннях смартфона функцію «Встановлення з невідомих джерел». Вона знаходиться в розділі «Безпека». Далі залишиться лише відкрити apk-файл і дочекатися закінчення процесу установки.

Незалежно від того, як саме людина встановлювала програму, запускається вона в будь-якому випадку однаково:

  • з робочого столу;
  • через Google Play або App Store.

У першому випадку необхідно просто клікнути по логотипу Снапчата, розташованого на робочому столі. Другий варіант передбачає відвідування магазину додатків, перехід на сторінку Snapchat та натискання кнопки «Відкрити».

Налаштування профілю

Для будь-якого користувача початок взаємодії зі Snapchat починається з реєстрації профілю. Спочатку необхідно запустити програму та натиснути кнопку «Реєстрація». Її неможливо згаяти, оскільки вона виділена жирним шрифтом.

Далі потрібно вказати своє ім'я та прізвище. Щоб перейти до наступного кроку, потрібно натиснути кнопку «Зареєструватися».

Слідом система пропонує вказати свою дату народження. Тут виставляємо правильну інформацію, щоб надалі ваші друзі могли вас дізнатися.

Після натискання кнопки «Продовжити» користувач потрапляє в наступне меню. Тут необхідно вигадати ім'я (логін). Оскільки в додатку зареєстровано величезну кількість людей, доведеться складати логін не тільки з літер, а й із цифр.

Тепер Сніпчат пропонує придумати пароль. Бажано він має бути довгим і містити символи різних регістрів. Так у зловмисників практично не залишиться шансів на злом.

Слід вказувати адресу електронної пошти. Вона знадобиться для входу та інших маніпуляцій з акаунтом.

Аналогічну роль виконує і номер телефону, тому не забуваємо ввести його.

Після введення номера на нього надійде SMS-повідомлення з кодом доступу. Його необхідно ввести в наступному вікні програми.

Наступний етап можна пропустити. Далі ми детальніше розповімо про те, як шукати друзів у Snapchat.

На цьому процес реєстрації та налаштування профілю завершується. Далі людині залишається натиснути кнопку «Увійти» та вказати логін та пароль для входу.

В якості логіну може виступати як ім'я користувача, так і адресу електронної пошти.

Як користуватися Снепчатом

На початку матеріалу докладно описувався функціонал програми. Але як потрібно скористатися Snapchat на практиці? Головне завдання програми – створення про Снапів. Щоб створити Snap, необхідно відкрити Сніпки. Користувачеві відразу ж буде доступне функціональне вікно.

Через це меню людина може зробити фото (одноразове натискання кола), або записати ролик (утримання кола). Після створення знімка або ролика відкривається розділ редагування. На вибір користувачеві доступні різні ефекти.

Після застосування ефектів залишиться виставити тимчасове обмеження для створеного Снапа. В принципі, від цієї функції можна відмовитися і відразу натиснути кнопку «Надіслати» необхідному одержувачу.

Також необхідно розглянути застосування лінз в Snapchat, адже це головна фішка програми. Вони дуже схожі на маски у Instagram. Для додавання лінзи на головному екрані Снапчата необхідно натиснути кнопку смайлика.

Тепер можна вибрати лінзу, що цікавить, щоб додати цікавий ефект на своє обличчя у відео або на фотографії.

Нарешті, ще однією функцією програми є спілкування за допомогою месенджера. Для переходу в цей режим на головному екрані необхідно натиснути кнопку «Друзі».

Другому можна написати повідомлення або зателефонувати. А ще з ним можна поділитися новим Снапом.

Як знайти друзів

Для спілкування через Снапчат користувачу необхідно знайти друзів. Для цього в головному меню програми необхідно відкрити пошуковий рядок, ввести логін друга та натиснути кнопку «Додати».

А ще друзів можна додавати через Снап-код. Для цього спочатку потрібно відкрити власний профіль, натиснути кнопку «Додати друга» та вибрати з галереї Снап-код вашого товариша.

Якщо сканування буде виконано правильно, ви побачите аватар друга. Залишиться лише натиснути кнопку «Додати».

Проблеми при встановленні та роботі програми

У процесі встановлення або при безпосередньому використанні Снапчата у людини можуть виникнути проблеми. Щоб усунути проблеми, слід звернутися до відповідей нашого експерта на найпопулярніші запитання.

Запитання експерту Чому Сніпчат не встановлюється через магазин додатків?

Найчастіше подібна проблема виникає через те, що в пам'яті пристрою недостатньо вільного місця. Намагайтеся звільнити пам'ять і повторити інсталяцію. Якщо це не допоможе, потрібно перезавантажити смартфон або скористатися іншим способом встановлення.Наприклад, через apk-файл. Я живу у Криму і не можу зареєструвати у Snapchat. Чому?

Справа в тому, що на території Кримського півострова діють санкції. У тому числі вони позначаються на роботі окремих програм. Зокрема Снапчат не дозволяє кримчанам зареєструватися. Вийти з ситуації можна, скориставшись VPN із заміною IP-адреси. Чому не виходить увійти в профіль?

Перевірте з'єднання з Інтернетом. Якщо зв'язок стабільний, а увійти не виходить, перезавантажте телефон і повторіть операцію. Також необхідно перевірити, чи встановлена ​​у вас актуальна версія програми.