Заблокували обліковий запис в Інстаграмі

Anonim

Якщо заблокували обліковий запис в Інстаграмі, що робити підкажуть поради досвідчених користувачів та рекомендації розробників. Важливо розуміти, що не завжди проблема вирішується стандартним шляхом. Бувають ситуації, котрим передбачено індивідуальний алгоритм дій. В огляді буде прописано вирішення проблем, пов'язаних із блоком в Інстаграм та обставини, які не дозволять провести відновлення профілю.

Як зрозуміти, що профіль заблокували

Сам профіль не розблокується, якщо не відбулося системної помилки.Якщо людина не може увійти в обліковий запис або завантажити фото/відео, то, швидше за все, заблоковані деякі функції або сторінка в цілому. Щоб оперативно з'ясувати, що сталося із профілем, можна звернутися до служби підтримки. Зробити це вдасться тим користувачам, які мають активний обліковий запис на Фейсбук. Щоб одразу відкрити чат із спеціалістом клієнтської підтримки, передбачена сторінка

Види блокування в Інстаграм

Чаще всього блок ставлять тоді, коли людиною порушено якісь правила сайту. За наявності серйозних порушень не завжди компанія повертає віддалену сторінку. Існує кілька видів блокування: часткове обмеження публікацій, тимчасовий блок, остаточне блокування і той варіант, коли користувач видаляє свою сторінку. Перед тим, як розпочинати процедуру відновлення профілю, слід вивчити повне зведення правил та умови використання програми.

Причини блокування облікового запису Інстаграм

Блок встановлюється у трьох випадках: людина сама заблокувала сторінку, було тричі неправильно введено дані доступу або відбулося порушення правил. :

  1. Людина займається розсилкою спаму.
  2. На обліковий запис постійно надходять скарги від інших користувачів.
  3. Відбувається систематичне викладання чужих роликів/фото/текстів (плагіат). Також можуть заблокувати неунікальний контент.
  4. Відбулося копіювання профілів. Тоді система може забанити обидві сторінки.
  5. Викладення контенту еротичного змісту (навіть якщо на фото немовля).
  6. Присутня пропаганда тероризму, анорексії та суїциду. Навіть якщо людина демонструє свої рани або каліцтва, адміністратори можуть вважати це неприпустимим.
  7. Пропаганда чи поширення заборонених речовин (ліки, алкоголь, наркотики, зброя).
  8. Яскраве прояв агресії. Пропаганда не толерантності: расизм, гомофобію та сексизм.
  9. Не можна використовувати чужі логотипи або створювати контент за участю заборонених програм.
  10. Образи інших людей або загрози. Ненормативна лексика.

Заблокували обліковий запис в Інстаграмі - що робити

Швидко розблокувати Інсту не вийде, якщо тільки причина не криється у системній помилці або у введенні неправильного логіну та пароля. У складній ситуації доведеться пройти кілька процедур, кожен етап з яких вимагатиме багато часу. Будь-який з наведених нижче інструкцій краще скористатися тільки через добу, після того, як людина не змогла увійти.

З телефона

Легше всього розібратися з проблемою через мобільний додаток, якщо він встановлений на смартфоні. Інструкція:

  1. Зайти в програму. Натисніть клавішу «Допомога з входом». Вибрати «Потрібна додаткова допомога?».
  2. Ввести особисту інформацію та електронну адресу.
  3. Відповідний лист привіт на віртуальну скриньку, вказану в заявці. Потрібно пройти за посиланням, яке відображено у листі.

З комп'ютера

Щоб офіційно вирішити проблему, можна скористатися комп'ютером і з його допомогою повернути доступ. Зайшовши на офіційний сайт, необхідно дотримуватись певного алгоритму дій:

  1. Ввести логін та пароль. Система видасть, що профіль неактивний, наприклад, через порушення правил. Нудно натиснути на кнопку із фразою «Що сталося, за що?», потім «».
  2. Вибрати вкладку «повідомити про це нам» (вона знаходиться нижче, після опису причин блоку).
  3. Заповнити запропоновану форму для відновлення доступу. Потрібно відповідати на запитання «Так» або «Ні».
  4. Завантажити скани документів (особистих чи організації, якій належить обліковий запис).
  5. Після надсилання заяви з документами, на пошту прийде відповідь від адміністрації соціальної мережі. Потрібно сфотографувати себе з листком паперу, на якому буде вказано назву сторінки та код доступу з листа.

Не варто переживати, якщо відповідь від Інстаграм не прийде відразу. Практика показує, що лист із кодом надходить через добу не раніше, а іноді користувачеві доводиться кілька разів заповнювати форму і надсилати її повторно.

Як відновити тимчасово видалений профіль

Відновлювальний процес при самовільному видаленні проводиться аналогічним способом, що і розблокування. Інструкція:

  1. Вибирати розділ «Забули пароль».
  2. Отримати код доступу на електронну адресу.
  3. Ввести в систему необхідні цифри.

На замітку! Якщо виникають якісь труднощі, завжди можна звернутися до служби підтримки.

Що робити, якщо не вдається розблокувати

Якщо Інсту забанили назавжди, то, швидше за все, повернути доступ до сторінки не вдасться. Можна нескінченно писати в службу підтримки та вимагати відновлення облікового запису, але адміністрація піде назустріч, лише якщо порушення було незначним. Посилання для звернення до клієнтської підтримки

Коли акаунт розблокувати не вдасться ніколи

Якщо людина порушувала правила систематично, її неодноразово блокували, і вже проводилася процедура відновлення, то намагатися отримати назад доступ на свою сторінку не варто.Особливо якщо блокування пов'язане з грубим порушенням політики компанії. Вихід – створення нового профілю.

Як уникнути блокувань

Важливо уважно вивчити користувальницьку угоду з компанією, щоб знати, в яких випадках буде встановлено блокування, а коли користувач отримає лише попередження. Нюанси:

  1. Прописувати лише актуальну інформацію про себе.
  2. Не мудрувати з паролем.
  3. Змінювати номер телефону або пошту, якщо старі дані стали неактивними.
  4. Завантажити кілька фото, де видно обличчя власника облікового запису.
  5. Дотримуватись правил користування соціальною мережею.

Щоб убезпечити себе від злому та шахраїв, потрібно активувати двофакторну автентифікацію в налаштуваннях сторінки.

Запитання експерту Чому поставили блок, якщо не порушувалися правила соціальної мережі?

Наприклад, якщо сторінку намагалися зламати, то адміністратор одразу припинить подібні дії. Пізніше доведеться доводити, що саме заявник є господарем профілю. Чому не додаються фото?

Або так виставлені налаштування, адміністрація тимчасово обмежила доступ Як можна самостійно тимчасово закрити сторінку Інстаграм?

Через Facebook або безпосередньо з профілю. У налаштуваннях вибирається позиція «Блокування облікового запису» Як довго може тривати обмеження доступу або блок на окремі функції?

Якщо людина порушила одне правило, то вперше його карають незначним обмеженням. Наприклад, користувач тимчасово (на 24 або 48 годин) не може викладати нові пости або ставити лайки на інших публікаціях

Якщо обліковий запис повністю забанений, тобто людина не може зайти навіть на свою сторінку, то, можливо, порушення дуже серйозне, або людина просто неправильно вводить свій логін і пароль. Щоб розібратися з проблемою, спочатку потрібно написати в службу підтримки, а потім заповнити форму відновлення.