Як відключити партнерські підписки на Мегафоні

Anonim

Мобільні передплати – це найчастіший гість оператора Мегафон. Користувачі можуть не знати, що у них активовані партнерські підписки. Однак, найчастіше вони активовані без відома користувачів.

Що таке партнерські підписки

Мобільні передплати – це певний вид послуг, що надають контент до будь-якого сервісу за фіксовану кількість коштів щодня. Це може бути і контент – розсилки, відео, ігри та багато іншого.

Раніше можна було зустріти інше: передплати були поділені на певні тематичні розділи, такі як «Погода» або «Новини». Саме такі розсилки означали те, що з користувальницького гаманця йдуть гроші.

Зверніть увагу! Не варто плутати партнерські підписки та додаткові послуги у компанії, тому що це зовсім різні поняття. Послуга – те, що надається самим Мегафон, а передплати – це розсилка постачальника.

Типи партнерських підписок Мегафону

Якщо узагальнити абсолютно весь платний контент, який користувач може побачити в розсилці, то він може ділитися на кілька складових розділів:

  • Розсилки анекдотів, прогнозу погоди, новини – все, що може містити в собі розважальний або інформаційний контент. Як правило, саме цей розділ приходить у вигляді довгого СМС, яке незручно читати;
  • Сайти. Це можуть бути як сайти знайомств, так і сайти для простого спілкування. Варто зазначити, що користувач отримує всю інформацію, що відбувається з його обліковцем;
  • Музика. До неї також можна віднести різноманітні відео. Це теж часто розважальний контент, за який знімаються кошти;
  • Контент для дорослих. Такий контент навряд чи Мегафон встановлюватиме всім, оскільки для такого розсилання необхідне підтвердження віку, а саме – показати паспорт або будь-яке інше посвідчення.

Як підключаються партнерські підписки

Як правило, користувач відразу помічає, якщо з його телефону списуються кошти. Це стає початком відліку, коли варто розібратися, як підключилася та чи інша послуга.

Існує кілька непомітних алгоритмів, які використовує компанія, щоб з легкістю маніпулювати засобами своїх клієнтів, а саме:

  1. Підключення при купівлі СІМ – картки. Коли користувач оформив ту чи іншу картку при підписанні договору, людина може не помітити, який договір він підписує. У цьому договорі можуть бути включені інші послуги, в тому числі і платні. Абонента зовсім не повідомляють про це, тобто він повністю невідомий. Консультант, який оформлює договір, теж не буде говорити про те, що підключає людина;
  2. Якщо людина переглядала незнайомі для себе сайти, то вона могла випадково тапнути на кнопку з підключенням і активувати платну послугу. Це можливо, оскільки під час перегляду можна зустріти банер, що спливає, або інші перешкоди для перегляду.За бажання прибрати деякі просто промахуються і не потрапляють на необхідну кнопку, тим самим підключається платна послуга;
  3. Віруси. Це той варіант, коли вбудовується певний вірус у систему телефону, який і стає причиною появи численних платних підписок або послуг. Найчастіше з таким явищем стикаються ті, хто бродить на незнайомих сайтах і завантажує звідти контент.

Як відключити партнерські підписки на МегаФоні

Настирливі підписки не тільки знімають гроші, а й крадуть дорогоцінний час і відволікають. Як правило, підписки працюють на щоденній основі, тому доводиться вислуховувати численні повідомлення і таке інше.

Перший крок, який потрібно провести – надіслати повідомлення на мобільний номер мегафону. Алгоритм наступний:

  • Для початку необхідно перейти в повідомлення та створити новий діалог з абонентом «5151». Це короткий номер компанії, завдяки якому контролюються всі підписки;
  • Далі користувачеві необхідно надіслати коротке повідомлення «Устзапрет1» на цей номер;
  • Після цього користувачеві прийде повідомлення про те, що встановлено заборону на розсилку;
  • Якщо користувач хоче відмовитися від усіх послуг, можна використовувати короткий текст «Нетклик1».

Після такої відправки користувач тільки зможе зателефонувати до служби безпеки, перевірити баланс тощо.

Также користувач може використовувати свій особистий кабінет від Мегафон, докладніше про який можна подивитися в цьому відео

Як відключити підписки PBC

Це той тип підписок, який користувач отримує в результаті власного кліку на банер або ж на шахрайську розсилку. Також можна позбутися за допомогою відправлення короткого повідомлення на певний номер.

Необхідно відправити «Устпбк1» на той же короткий номер компанії. У такий спосіб відключатися абсолютно всі послуги, які могли активуватися за коротким кліком.

Зверніть увагу! Така категорія передплат може надсилати ненормальний контент. З ним треба бути уважнішими.

Як уникнути платних підписок

Щоб користувач надалі не потрапляв на подібні передплати, йому необхідно дотримуватися деяких правил, а також підключити послугу про заборону платних контентних коротких номерів.

Ця послуга допомагає користувачеві в майбутньому уникнути такого сюрпризу, як витік коштів. Для активізації цієї послуги необхідно набрати по телефону команду 526, після чого почекати, доки послуга підключиться та активується. Також варто дотримуватися простих правил:

  • Завжди дивитися, на що пішли гроші цього місяця в особистому кабінеті на сайті Мегафону в розділі «Витрати;
  • Не кликати банерами, а також ретельно відбирати сайти для перегляду;
  • Неможна завантажувати невідомий контент.

Таким чином можна уникнути будь-яких проблем.

Запитання експерту Чому існують платні підписки?

Раніше вони були особливо актуальними, оскільки не було інтернету. На даний момент, коли з'явилися технології, подібні підписки вступають як засіб заробітку компанії. Хто підключає такі послуги?

Мало хто. По-перше, подібні послуги є досить дорогими для щоденного користувача. По-друге, зазвичай, контент у ньому середній. Що робити, якщо гроші списуються, а послуги не підключено?

Необхідно звернутися в компанію, щоб вирішити проблему.