Як підключити телевізор до інтернету через кабель та інші способи

Anonim

У 2020 році складно уявити життя людини без інтернету. Вихід у мережу дозволяє людям отримувати актуальну та своєчасну інформацію, спілкуватися з друзями та колегами, а також користуватися розважальними сервісами.

Навіщо підключати телевізор до інтернету

Як правило, для виходу в інтернет середньостатистична людина використовує або смартфон (планшет), або комп'ютер (ноутбук). ТБ у такому випадку залишається застарілим пристроєм, призначеним лише для перегляду телепередач.Проте, за останні 10 років ставлення до ТВ-приймачів дуже змінилося. Тепер це не просто пристрій для показу телеканалів, а й по-справжньому розумний апарат із функціями комп'ютера чи смартфона.

Підключення телевізора до інтернету необхідне для того, щоб людина отримала доступ до дуже важливих та корисних функцій:

  • виведення зображення зі смартфона на екран телевізора;
  • використання онлайн-сервісів для переглядів фільмів, серіалів та звичайних відеороликів;
  • веб-серфінг;
  • скачування додаткових програм, працювати з якими набагато зручніше на великому екрані.

Цей список кожна людина може доповнити на свій розсуд. Але головним залишається одне - підключати телевізор треба хоча б для того, щоб перетворити пристрій, що застоявся, в дійсно корисний апарат.

Які телевізори можна підключити до інтернету

Підключення до Інтернету – це функція, яка властива лише розумним пристроям. Наприклад, смартфонам, планшетам та комп'ютерам. ТБ у цьому списку далеко не завжди виявляється на перших ролях. Тому ТВ-приймачі поділяються на пристрої з підтримкою SmartTV і без неї.

Якщо телевізор має функцію SmartTV, його легко можна підключити до глобальної мережі. Але якщо пристрій не має відповідної підтримки, підключення до Інтернету буде неможливим.

Виділене обмеження існує через те, що пристрої з підтримкою SmartTV просто не можуть працювати без підключення до інтернету. Звичайно, на такому телевізорі можна буде дивитися канали кабельного або супутникового ТБ, однак доступ до всіх інших функцій буде обмежений.У випадку з моделями без SmartTV інтернет не відіграє серйозної ролі. Адже подібні пристрої розраховані лише на перегляд телевізійного контенту аналоговими засобами та підбір налаштувань зображення, що виконується без виходу в інтернет.

Як же зрозуміти, що ваша модель підтримує Smart TV? Насправді це досить проста операція. Відповідну інформацію можна дізнатись на сайті виробника, коробці або інструкції пристрою. Крім того, телевізори з функцією SmartTV при першому включенні пропонують налаштувати інтернет. А якщо цього повідомлення не було, свідченням наявності Смарт ТВ стає розширене меню пристрою з безліччю додатків.

Що потрібно для підключення

Головним критерієм, необхідним для налаштування інтернету на телевізорі, є його підтримка самим пристроєм. Тобто, якщо приймач не має відповідного блоку, доведеться шукати обхідні шляхи підключення.Також перед налаштуванням виходу на простори глобальної павутини через телевізор важливо провести домашній інтернет.

Нарешті, щоб налаштувати інтернет-з'єднання, необхідно знати ім'я мережі, яка використовується вдома, а також пароль від неї. Ну і, звичайно ж, якщо сам телевізор не має функції SmartTV, доведеться обзавестися додатковими пристроями, щоб налаштувати з'єднання. про це буде розказано в огляді всіх існуючих способів підключення до інтернету.

Як підключити телевізор до інтернету

Після вивчення вступної інформації, можна сміливо переходити до налаштування інтернету на ТБ-приймачі. Нижче будуть розглянуті всі існуючі на сьогоднішній день способи налаштування доступу до глобального павутиння. Вони розташовані у певному порядку, за яким і потрібно діяти. Спочатку – основні, потім – додаткові.

Як підключити телевізор до інтернету через кабель

Підключення через кабель – це один з двох основних способів налаштування інтернету на телевізорі. Він припускає, що ТВ-приймач підтримує функцію SmartTV, а у вашій квартирі чи будинку вже працює домашній інтернет через модем або роутер.

До будь-якого маршрутизатора по кабелю можна підключити кілька пристроїв. Операція виконується за допомогою Ethernet-кабелю (патч-корд) та відповідного роз'єму. Порт для підключення, як правило, розташовується на задній стороні роутера або модему.

Ethernet-кабель не йде в комплекті з маршрутизатором або телевізором, тому його доведеться докуповувати. Також доведеться розрахувати відстань між роутером та ТБ-приймачем, інакше довжини дроту не вистачить. Після покупки кабелю його необхідно підключити, вставивши один кінець у маршрутизатор, а інший – у телевізор. В обох випадках використовується роз'єм формату Ethernet.

Тепер залишиться лише налаштувати інтернет на самому ТБ-приймачі. Для цього необхідно:

  1. Перейти до розділу «Мережа» або «Підключення» настройок пристрою (залежить від моделі та марки).
  2. Вибрати підключення по дроту.

  3. Вибрати свою мережу.
  4. Ввести пароль та підтвердити налаштування.

Після виконання цих простих кроків інтернет на телевізорі відразу ж почне працювати, і ви зможете користуватися всіма сучасними онлайн-функціями.

Підключення телевізора до інтернету через роутер

Це ще один спосіб налаштування інтернету, який можна навіть назвати найголовнішим. 2020 року практично в кожному домогосподарстві інтернет-з'єднання використовується за протоколом Wi-Fi. Це означає, що в приміщенні розташований роутер, який роздає інтернет на деяку відстань, і до нього можна підключити практично необмежену кількість пристроїв.

Телевізор із підтримкою Smart TV у цьому випадку не є винятком. Він також може бути підключений до Інтернету бездротовим способом. Операція виконується схожим чином, як і налаштування з використанням Ethernet-кабелю:

  1. Відкриваємо налаштування пристрою.
  2. Переходимо до розділу «Мережа».
  3. Вибираємо «Бездротове підключення».
  4. Вказуємо свою мережу.

  5. Вводимо пароль та підтверджуємо збереження налаштувань.

Таким чином, інтернет, як і в першому випадку, запрацює відразу після введення пароля. Користувачеві не доведеться виконувати додаткові маніпуляції з обладнанням.

Також підключити ТВ-приймач до інтернету по Wi-Fi можна і без роутера. Для цього знадобиться смартфон із SIM-картою, на якій підключено інтернет.В установках пристрою реєструється точка доступу, яка виконує роль віртуального роутера. Потім телевізор підключається до смартфону так само, як і до звичайного маршрутизатора. Докладніше процес налаштування точки доступу та інших параметрів описується в наступному відеоогляді.

Підключення через ПК або ноутбук

Цей варіант підключення підійде для тих, чий телевізор не підтримує технологію SmartTV. Також він буде актуальним і для тих, хто володіє пристроєм зі Смарт-ТБ. Адже підключення через ПК або ноутбук дозволяє вивести зображення з комп'ютера на екран телевізора.

По суті в даному випадку сам ТВ-приймач не підключається до інтернету, а лише виступає як монітор. Але для деяких людей подібний варіант якраз виявляється оптимальним.

Для підключення знадобиться кабель HDMI або VGA.Його доведеться придбати додатково. Потім одну частину кабелю потрібно вставити у комп'ютер, іншу – у телевізор. Завершальним етапом є виведення зображення на екран. Для цього потрібно відкрити налаштування ТВ-приймача і в розділі виходів вибрати порт HDMI або VGA. Після цього телевізор запрацює як монітор, і через нього можна буде виходити в інтернет.

Підключення за допомогою TV-приставки

Ще один спосіб для тих, чий телевізор не підтримує технологію SmartTV. Але, на відміну від попереднього варіанту, тут ТВ-приймач буде використовуватися не як безфункціональний монітор, а як повноцінний пристрій зі Смарт ТВ.

Виручає в цьому випадку смарт-приставка. Подібні пристрої продаються в магазині техніки за ціною 2-7 тисяч рублів залежно від моделі. Кожна смарт-приставка має роз'єм Ethernet і вбудований модуль Wi-Fi. Тобто її можна буде підключити до інтернету за дротом чи без нього.

Саму приставку необхідно підключити до мережі електроживлення. До телевізора апарат підключається за допомогою кабелю HDMI. Зазвичай він іде у комплекті з пристроєм. Потім необхідно відкрити налаштування телевізора і в якості виходу вибрати задіяний роз'єм HDMI.

Тепер на екрані з'явиться інтерфейс розумної приставки. Через нього потрібно перейти до розділу підключень, вибрати найбільш підходящий тип, вибрати свою мережу та вказати пароль. Всі! Тепер інтернет запрацює на телевізорі в повному обсязі.

Зверніть увагу, що ТВ-приставка керується власним пультом, а не пультом від телевізора.

Через PLC-адаптер

Цей варіант дозволяє підключити до інтернету телевізор з підтримкою Smart TV без використання проводів навіть у тому випадку, коли вдома немає роутера з Wi-Fi, а встановлений класичний дротовий модем.

PLC-адаптер виступає в даному випадку як передавач бездротового сигналу. Один такий адаптер необхідно вставити в розетку у модему, а інший – біля ТВ-приймача.

Потім до першого адаптера підключається кабель Ethernet від роутера і до нього підключається сам роутер за допомогою стандартної вилки. Те саме необхідно повторити з телевізором. І тепер у налаштуваннях ТВ-приймача можна вибрати дротовий тип підключення, який за фактом буде бездротовим. Докладніше принцип роботи PLC-адаптера розглянуто на наступному відео.

Як настроїти Смарт-ТВ

Власники телевізорів із функцією SmartTV можуть налаштувати інтернет на пристрої при першому ж увімкненні. Але спочатку необхідно вставити в ТВ-приймач патч-корд, якщо інтернет вдома лунає виключно за дротом.

Затем залишиться увімкнути телевізор, вибрати тип підключення, вказати свою мережу і ввести код доступу. Наступним етапом є налаштування класичного телебачення, якщо господар використовує кабельне ТБ. Цей пункт можна пропустити.

Після підключення до інтернету користувачеві стане доступне повноцінне меню SmartTV з великою кількістю корисних програм та програм.

Як налаштувати інтернет на телевізорі без Смарт ТВ

Якщо ТВ-приймач не підтримує SmartTV, йому буде доступно 2 способи налаштування інтернету:

  • через ПК чи ноутбук;
  • через смарт-приставку.

Обидва варіанти налаштування обладнання докладно описувалися раніше. Тому пропонуємо повернутися на кілька кроків назад, а потім вивчити відповідні пункти матеріалу.

Як підключити до інтернету старий телевізор

На старому ТВ-приймачі без роз'єму HDMI налаштувати інтернет теж можна. Для цього знадобиться смарт-приставка, яка підключатиметься за допомогою тюльпанів. Це застарілий тип кабелю для виведення аудіо та відео на екран. Якщо ж приставка не має відповідного роз'єму, потрібно купити перехідник з HDMI а «тюльпани». В іншому ж процес підключення не відрізняється від налаштування інтернету через смарт-приставку.

Проблеми при підключенні

У процесі настроювання інтернету на телевізорі у користувача можуть виникнути труднощі. Наш експерт розібрав найпоширеніші проблеми та запропонував способи їх вирішення.

Запитання експерту Чому телевізор не знаходить мою мережу Wi-Fi?

Швидше за все, потужність вашого роутера дуже мала, і сигнал не дістає до телевізора. Рекомендується купити підсилювач сигналу або скористатися підключенням по дроту. Що робити, якщо під час переходу в режим ТВ-приставки не вдається відкрити меню та інші параметри?

Зверніть увагу, що під час налаштування інтернету через смарт-приставку необхідно використовувати інший пульт. Також пристрій слід направляти на приставку, а не на приймач. Що робити, якщо інтернет на телевізорі постійно глючить?

Під час використання бездротового підключення перевірте потужність сигналу. Зазвичай вона вказується напроти назви вибраної мережі. Якщо сигнал слабкий, краще скористатися проводовим підключенням чи підсилювачем сигналу. Також рекомендується скинути параметри ТВ-приймача через його налаштування.