Як повернути гроші за передплату в Appstore та скасувати передплати

Anonim

Власникам iPhone доводиться завантажувати або купувати ігри та програми виключно через AppStore, прив'язавши банківську картку до свого Apple ID. Але через відсутність пробних версій ПЗ процес покупки перетворюється на лотерею: одного разу користувачеві на смартфон прилітає повідомлення про списання коштів, причому раптово і без жодного пояснення. І якщо втрата 50 рублів за просту програмку може виявитися несуттєвою, то розлучатися просто так з кількома тисячами рублів не хочеться нікому.

Процедура відшкодування грошових коштів за віртуальні покупки, здійснені в AppStore, Apple Book, iTunes Store з'явилася давно, однак через складність доступу до відповідного механізму лише малій частині аудиторії вдалося оскаржити свої права і повернути витрачені. гроші. А тим часом, оформити запит на повернення коштів можна не тільки за додаток, але також за гру, вбудовану покупку і навіть підписку.

Як перевірити платні передплати на iPhone

Після виходу нового додатка AppStore пропонує всім клієнтам протестувати його безкоштовно протягом 1-2 тижнів, місяця і навіть більше, щоб кожен з них міг перевірити ефективність роботи та дати оцінку продукту. Деякі з таких програм після закінчення тестового періоду автоматично продовжують передплату, але вже на платній основі і без попереднього повідомлення користувача. А оскільки термін визначає розробник, то з картки може бути списано суму за обслуговування на півроку або навіть рік уперед.

Щоб уникати виникнення подібних ситуацій, корисно регулярно перевіряти всі свої підписки, і відмовлятися від сумнівних чи неактуальних товарів. Для цього на своєму Айфоні знадобиться виконати такі дії:

  • Відкрити «Налаштування», перейти на сторінку авторизації та ввести ідентифікатор свого Apple ID.
  • Потрапивши на сторінку свого профілю, перейти до розділу «Підписки».
  • Перевірити список активних продуктів або сервісів – вони зазвичай позначаються прапорцем або галкою.

Як скасувати підписки на Айфоні

У тому, що з банківської картки щомісяця відбувається списання коштів, найчастіше винні самі користувачі.Справа в тому, що між самим додатком та підпискою не існує прямого взаємозв'язку. Це означає, що видалення програми або гри з iPhone або iPad не спричиняє автоматичне анулювання підписки на її використання. Тому правило: «Немає програми – немає списання грошей» тут не працює. Щоб зупинити списання коштів з рахунку банківської картки, необхідно відмовитися від використання товару. Зробити це можна двома способами: через меню iPhone або iPad або за допомогою iTunes.

С самого пристрою

Щоб дізнатися, на які сервіси, ігри або додатки оформлена підписка, та відмовитися від неї, необхідно виконати наступне:

  • На своєму смартфоні відкрити «Налаштування».

  • Перейти до розділу «iTunes Store та App Store».
  • На наступній сторінці у верхній частині виберіть ім'я свого облікового запису. Коли з'явиться спливаюче меню, виберіть «Подивитися Apple ID» та авторизуватись.
  • Після входу на екрані з'явиться сторінка «Обліковий запис», де потрібно вибрати вкладку «Підписки». Відкривши її, можна ознайомитися з переліком додатків, для яких передплата продовжує діяти.
  • Зі списку активних вибрати сервіс, від якого потрібно відмовитися. У наступному вікні вибрати опцію «Скасувати передплату».

За допомогою iTunes

Цей спосіб, як і попередній, вважається стандартним, але для його використання знадобиться комп'ютер або ноутбук. Послідовність дії така:

  • Запустити програму iTunes на Windows або Mac-комп'ютері.
  • Клікнути по вкладці «Обліковий запис», і вибрати опцію «Переглянути» з меню, що випадає.
  • Вказавши пароль від облікового запису Apple ID, підтвердити перехід до цього розділу меню.

  • В самому низу сторінки вибрати вкладку «Налаштування».
  • З переліку доступних опцій вибрати «Підписки» і натиснути на клавішу «Управляти», розташовану в тому ж рядку.

  • На екрані повинні з'явитися всі передплати. За бажанням користувач може змінити тарифний план, а також відключити автоматичне списання коштів. Для цього йому знадобиться навпаки опції «Автооновлення» вибрати варіант «Вимкнути».

Як скасувати передплату на музику в Айфоні

З кожним роком Apple, поряд з іншими компаніями, збільшують кількість продуктів та сервісів, що працюють за підпискою. Одним з них є додаток Apple Music. Його використання передбачає автоматичне продовження передплати та списання передплати з банківської картки без додаткового повідомлення користувача.

Найпростішим способом управління Apple Music є використання інструментів, наявних в арсеналі спеціальної iOS-програми. Алгоритм наступний:

  • Відкрити програму «Музика», спуститися в нижню частину екрана та перейти до розділу «Для вас».

  • Натиснути на аватарку та перейти на сторінку «Обліковий запис» із переліком доступних опцій, де вибрати рядок «Управління підпискою».

  • У вікні, де міститься інформація про продукт, і його можливі варіанти, натиснути на кнопку «Скасувати підписку», розташовану внизу екрана.

  • Після підтвердження скасування операція в музичному сервісі «Apple Music» вважається завершеною. Щоб переконатися в цьому, достатньо повернутися на попередню сторінку: під назвою програми з'явиться напис «Скасовано».

Тепер залишиться лише натиснути на кнопку «Готово» та вийти з програми «Музика».

Як повернути гроші за підписку в AppStore

Після відмови від непотрібних підписок, доцільно перейти до наступного етапу вирішення проблеми: поверненню тих грошей, які вже встигли списатися. Зробити це теж нескладно, якщо дотримуватися інструкції.

  • На своєму iPhone або iPad відкрити програму App Store і натиснути на аватарку свого облікового запису.
  • У меню відшукати рядок «Історія покупок», перейти на вкладку і у вікні вибрати продукт, за який слід повернути гроші. Для конкретного прикладу можна взяти оплату будь-якої передплати.

  • Клікнути по рядку із сумою оплати, а потім по клавіші «Повідомити про проблему».

  • Потрапивши на сайт техпідтримки, із переліку можливих проблем слід вибрати пункт «Я хочу запросити повернення коштів».
  • У віконці нижче знадобиться вказати причину (англійською мовою!), наприклад, «Платіж був зроблений дитиною, такого більше не станеться».

  • Заповнивши поле, натиснути на кнопку «Надіслати».

Далі залишається лише дочекатися надходження коштів на картку. Зазвичай гроші повертаються протягом 2-3 днів.

Якщо на запит про відшкодування надійшла відповідь, що повернення коштів неможливе, слід скористатися іншими методами:

  • Звернутися до служби підтримки Apple на офіційному порталі компанії.
  • Зв'язатися зі спеціалістами служби Еппл через електронну пошту.
  • Зателефонувати за номером, вказаним на веб-порталі.

Можливі проблеми зі скасуванням підписки та поверненням коштів

Незважаючи на дотримання інструкції, користувачам, на жаль, не завжди вдається скасувати платну підписку і, отже, повернути списані з рахунку гроші за використання гри, програми або сервісу. Найбільш поширеними вважаються такі фактори.

Проблеми та рішення Попередній період залишився не сплаченим або є інші заборгованості перед магазином App Store або iTunes Store.

Якщо з'явилося повідомлення: «Те, що є billing problem with a previous purchase…», необхідно відредагувати платіжну інформацію або погасити борги за неоплаченими замовленнями. Проблеми з ідентифікатором Apple ID.

Необхідно перевірити, чи не вимкнено його чи не заблоковано з метою безпеки. Вказано неактуальну інформацію при реєстрації облікового запису або прив'язану картку непрацездатну

Впевнитись у правильності зазначених персональних даних, перевірити номер прив'язаного пластику.