Як передплатити канал у Телеграм

Anonim

Як знайти звичайні та закриті канали в месенджері Телеграм, як налаштувати повідомлення та відписатися від каналу. Також у статті буде розказано про те, які проблеми можуть виникнути під час передплати на канал. Наприкінці статті будуть представлені корисні боти та канали.

Як вибрати або знайти Телеграм-канал

Після того, як користувач зареєструвався в месенджері телеграм, і він не знає будь-якої інформації про назву чату або каналу, то йому потрібно перед тим, як підписуватися на спільноти, пошукати ці канали.

Необхідно зазначити, що пошук необхідного ресурсу у представленій соціальній мережі дуже простий і не займе багато часу у користувача.

Окрім різних каналів у цьому месенджері є безліч інших користувачів, чатів на різні тематики, а також роботи. Для того щоб знайти канал, що цікавить користувача, потрібно зробити наступні дії:

  1. Спершу користувач повинен відкрити головне вікно в додатку, а потім натиснути на значок лупи, який знаходиться в правій частині зверху;
  2. Як тільки користувач натисне на цю кнопку перед ним з'явиться рядок, в який він зможе вводити всю інформацію, яку потрібно знайти. Перед підпискою на канал у телеграмі користувач також має знайти його, ввівши точну назву цього ресурсу. Також, користувач може знайти будь-який канал, що його цікавить, в цьому месенджері, використовуючи пошук за категоріями, до яких може ставитися цікавий чат.Тобто, якщо користувач виставить категорію, наприклад, «Наука та техніка», то месенджер у пошуковому вікні видасть йому канали та паблики, що належать до цієї категорії. А якщо людина знає назву цього каналу, то її необхідно просто ввести в цей рядок;
  3. Після цього має відкритися великий список, що містить у собі всі канали, що відповідають введеній інформації. З цього списку користувач повинен вибрати канал, який він шукав спочатку.

Закриті канали в Telegram

Окрім звичайних каналів, у додатку є закриті канали, які створюються для спеціальної вузької аудиторії, а творець може самостійно прибрати його із загального доступу. Однак, незважаючи на це, користувач все ж таки може знайти ці канали і підписатися на них. Зробити це можна такими способами:

  • Користувач може використовувати пошук на ім'я необхідного каналу. У випадку, якщо цей канал раніше згадувався в інших каналах або на нього було залишено посилання, то людина може підписатися на нього таким чином;
  • Также, користувач може попросити людини, яка створювала цей канал, запросити його в чат. Даний спосіб є найбільш поширеним, так як у закритих каналах, як правило, є тільки знайома аудиторія;
  • Крім того, людина може використовувати різні пошукові системи та каталоги. Тобто, він може знайти посилання на канал, що його цікавить, в інших джерелах. Цей спосіб буде актуальним у тому випадку, якщо автор раніше залишав посилання на канал в інших джерелах.

Як підписатися на канал у Телеграм

Кожний користувач за бажанням може підписатися на будь-який канал, що його цікавить, за допомогою його мобільного пристрою. Зробити він може це так:

  1. Спершу потрібно запустити програму месенджера на мобільному пристрої, а у разі, якщо його немає, користувач повинен встановити його на телефон;
  2. Після цього користувач повинен відкрити розділ під назвою «Чати»;
  3. Тепер у вікні потрібно натиснути на значок лупи, який, як правило, розташований в кутку праворуч;

  4. Повинно відкритися пошукове вікно, в якому людині потрібно вписати назву каналу, що його цікавить. Додаток автоматично видасть отриманий за запитом результат, а користувачеві потрібно в списку знайти той канал, на який він хоче підписатися;

  5. На цей канал потрібно натиснути, а у вікні внизу буде знаходитися кнопка з написом: «Підписатися» або «Приєднатися. На цю кнопку необхідно натиснути.

Як настроїти сповіщення в каналі

Налаштувати повідомлення в даному месенджері можна так:

  1. Для цього спочатку потрібно перейти в сам канал або ж чат, а потім відкрити розділ під назвою «Сповіщення»;
  2. У цьому розділі користувач повинен вибрати пункт «Налаштувати»;
  3. Як тільки це буде зроблено, має відкритися вікно, в якому користувач повинен поставити свої налаштування. За бажання він може як увімкнути, так і вимкнути повідомлення від цього чату. Також можна поставити особливі повідомлення та налаштувати звук.

Як відписатися від каналу

Відписуватися від будь-яких каналів у представленому сервісі так само просто, як і підписуватися на них. Для цього потрібно зробити наступні кроки:

  1. На початку необхідно запустити месенджер;
  2. Далі у списку всіх чатів користувач повинен знайти той чат, від якого йому хочеться відписатися;
  3. Потрібно викликати контекстне меню, довго утримуючи необхідний чат. Після цього з'явиться вікно, в якому користувач повинен натиснути кнопку з написом: «Покинути канал». Месенджер запросить підтвердження цієї дії, тому у вікні необхідно натиснути «ОК».

Необхідно відзначити, що необов'язково довго шукати необхідний канал. Для цього користувач може використовувати пошукову систему, натиснувши на значок лупи.

За нижче вказаним посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, як це зробити:

Проблеми підписки на канал Телеграм

Запитання експерту Що робити, якщо не вдається знайти необхідний канал?

У такому разі варто перевірити правильність введеної назви. Також користувач може попросити когось, щоб йому надіслали посилання на канал. Чому канал не відкривається?

Можливо, цей канал заблокований. У цьому випадку може допомогти лише звернення до служби підтримки телеграми. Однак, ймовірність того, що вона зможе вирішити цю проблему, дуже мала. Як потрапити до приватного каналу?

Потрапити до приватного каналу можна лише на запрошення його творця.

Як подивитися передплатників каналу

Є багато різних способів, завдяки яким можна подивитися тих людей, які підписані на певний канал в телеграм. Наприклад, це

можна зробити за допомогою спеціального бота, який може зібрати всю доступну інформацію про тих користувачів, які підписані на канал або чат. Крім того, користувач перевести наявну аудиторію на інший канал, створюючи базу даних.

Бонус: корисні телеграм-канали та боти

Тарифкін

Тут ви знайдете всі можливі тарифи стільникових операторів, у подробицях розписані та розшифровані для звичайного обивателя, без дрібних букв та незрозумілих формулювань. Якщо у вас виникатимуть питання щодо тих чи інших тарифних планів, ви зможете задати їх у коментарях.

Опис новинок у мобільному світі, порівняння пристроїв та огляд останніх. Якщо ви впевнені у виборі того чи іншого телефону, то пошукайте огляд цього гаджета, можливо, він допоможе вам визначитися.

Посилання на канал

https://t.me/tarifkin

Vinci

Це бот, який є аналогом однойменного редактора фотографій. У ньому користувач може обробляти свої фотографії, надсилаючи їх боту. Бот у свою чергу редагуватиме фотографію, використовуючи нейромережі. Варто зазначити, що в роботі є безліч різних фільтрів.

Посилання на бот:

https://t.me/vincibot

MyCookBot

У цьому боті представлено величезну кількість різних рецептів страв, які користувач може приготувати з тих інгредієнтів, які є у нього на кухні.

Посилання на бот:

https://telegram.me/mycookbot

SoundCloud

Представлений бот є аналогом на клієнта відповідного музичного сервісу. У ньому користувач може робити все те саме, що і в офіційному додатку. А саме: підключати аккаунт, встановлювати треки і таке інше.

Посилання на бот:

https://telegram.me/scloud_bot