На що перетворилися телефони Siemens і де купити такий

Anonim

Всі ми чудово пам'ятаємо компанію Siemens та мобільні телефони, які вона випускала. Всі мобільники цього виробника відрізнялися цікавим дизайном та мали непогане співвідношення ціна-якість. Однак у певний момент мобільні телефони цієї компанії просто зникли із продажу. Що ж сталося з компанією.

Проблеми почалися в 2004 році

Все почалося ще в 2004 році, саме тоді мобільний підрозділ Siemens почав поступово перетворюватися з успішної компанії на збиткову.В основному це пов'язано з приголомшливим провалом бренду Xelibri, який був орієнтований на молодь початку 2000 років. Телефони цього дизайнерського бренду мали досить оригінальний дизайн, але вони відрізнялися незручним управлінням, і використовувати їх у повсякденному житті було дуже проблематично.

В результаті за два роки було продано лише десятки тисяч мобільних пристроїв бренду Xelibri. Через це компанія Сіменс зазнала вибуття у розмірі €143 млн. Навіть незважаючи на успішний продаж мобільників цього бренду в 2005 році, мобільний підрозділ Siemens все ще був збитковим. Питання продажу компанії тоді було питанням часу, але залишалося знайти покупателя.

BenQ

Siemens викупила тайванська компанія BenQ, вона хотіла використовувати Сіменс як важіль виходу на європейський ринок.

У 2006 році під спільним брендом вийшло безліч цікавих новинок. На той час BenQ намагалася швидко стати популярною, тому копіювалися рішення багатьох успішних виробників. Наприклад, розкладачка EF81 дуже нагадувала Motorola RAZR V3x, а модель телефону середнього класу E71 явно мала схожість на Nokia 6233.

В результаті восени 2006 року компанія BenQ оголосила Siemens банкрутом і згорнула виробництво мобільних пристроїв. На цьому історію славетного німецького бренду можна закінчити. Однак пізніше потужності Сіменс були використані для випуску мобільних телефонів, які досі виходять під брендом Gigaset.