30 найкращих фільмів про психов з високим рейтингом

Anonim

Психи – це ті люди, за якими дійсно цікаво стежити. Психи стали натхненниками для багатьох кінорежисерів, тому багато фільмів поставлено саме за мотивами їхньої поведінки, почуттів. Завжди цікаво дізнатися, що знаходиться всередині такої людини, що вона відчуває, а також що вона рухається, коли вона здійснює ті чи інші дії. До того ж цікаво дізнатися, чому такі люди потрапляють до психологічних лікарень, а також чому у них такі відхилення.

Сім психопатів

Комедія про кримінал, а також про те, як психи можуть зустрічатися через одного. Це цікавий фільм, який не тільки допоможе посміятися, а й усвідомити, що психи справді можуть бути серед звичайних людей. Акторська гра, а також колоритні персонажі відмінно доповнюють картину фільму.

Рік випуску: 2012

Країна випуску: США

Тривалість: 110 хвилин

Жанр: комедія, кримінал

Дуже незвичайний фільм про те, як улюбленець багатьох слухачів Дейв заводить романтичні стосунки з однією зі своїх шанувальниць. Виявляється, що та трохи психічно ненормальна. Вона вирішує постійно переслідувати Дейва, причому повністю вирішувати за нього все, навіть керувати його життям.Таке ставлення насправді може обернутися плачевно не тільки для улюбленця мільйонів, а й також для самої дівчини, адже Дейв її повністю відкине.

Рік випуску: 1971

Країна випуску: США

Тривалість: 102 хвилини

Жанр: мелодрама, кримінал

Цей сюжет заснований насамперед на справжній і реальній історії психопата під ім'ям Генрі Лі Лукас, з якого часто знімають багато фільмів. Ця людина була маніяком, який разом зі своїм напарником вигадував багато способів вбити свою жертву. Цей образ визнаний одним із найреалістичніших і найстрашніших в історії кінематографа. Цей фільм нестабільний страшний і сповнений безладу, з яким звичайному користувачеві буде складно впоратися і впоратися.

Рік випуску: 1986

Країна випуску: США

Тривалість: 83 хвилини

Жанр: трилер, біографія, жахи

Знаменитий і значущий для багатьох письменник Пол Шелдон потрапляє в аварію, внаслідок якої потрапляє до будинку медсестри. Вона є його шанувальницею, тому ретельно стежить за його творчістю. Енні Вілкс хоч і є давньою фанаткою письменника, вона також має психічні відхилення, в результаті яких часто не може впоратися з собою. Дізнавшись, що у найближчому романі письменник планує вбити героїню, медсестра проявляється свої психічні нахили, але при цьому письменник нічого не може зробити, тому що повністю прив'язаний до цієї жінки. Він після аварії нездатний постояти за себе, тому йому доводиться мірятися зі своєю долею і терпіти психічно ненормальну Енні поряд із собою.

Рік випуску: 1990

Країна випуску:

Тривалість: США

Жанр: трилер, жахи

Пограбування ювелірної крамниці – що ще може прийти на думку шістці чоловіків вночі? Саме це задумала компанія, яка надалі намагається реалізувати свій план на практиці, але в результаті у них нічого не виходить, і вони потрапляють прямо до поліції.

З них майстер Блондин – найстрашніший, тому що він має психічні нахили, але при цьому він ніколи їх не видає. У поліцейській дільниці він не тільки намагається відрізати вухо поліцейському, а й також невимушено співає свою мелодію, яка лякає багатьох інших співкамерників.

Рік випуску: 1991

Країна випуску: США

Тривалість: 100 хвилин

Жанр: Триллер

Як звичайний офісний клерк може заподіяти моральний біль? Насправді таке справді можливо, про що заявляє головний герой фільми. Цей сюжет про те, як двоє старих друзів збираються у невелике відрядження. Внаслідок чого вони обоє усвідомлюють, що їх покинули дівчата. Щоб помститися, вони вирішують змінити, а також повністю відігратися на якійсь дівчині. Головний герой завдає у результаті морального болю всьому своєму оточенню. Його не зупиняє нічого, адже нормального в ньому практично нічого і не залишилося.

Рік випуску: 1997

Країна випуску: США

Тривалість: 97 хвилин

Жанр: драма, комедія

Чи дійсно забавні ігри затіяли головні герої цього фільму? Можна сказати і так, тому що двоє на вигляд інтелігентних, а також ввічливих хлопців проникають у будинок до звичайної родини.Спочатку вони ведуть приємну розмову про все на світі, але потім розмова плавно перетікає в жорстку гру, в якій виживе найсильніша.

Рік випуску: 1997

Країна випуску: Австрія

Тривалість: 108 хвилин

Жанр: трилер, психологія

Патрік Бейтман - дійсний американський психопат. Здавалося б, що може ховатися за багатою інтелігентною маскою? Сама людина виглядає по-сучасному та розкішно. Він завжди у колі своїх людей шанований, а також успішний. Але незважаючи на це, його головна пристрасть – це насильство. У результаті його гри перетворюють його на справжнього монстра, який не зупиниться на своєму.

Він дійсно яскравий приклад психопата, який за маскою розумної людини здатний творити зло, насильство, а також показувати, що може ховатися всередині справжнього монстра.

Рік випуску: 2000 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 101 хвилина

Жанр: драма, трилер

Простому робітнику може обернутися успіх обличчям. Таким чином Льюеллін Мосс знаходить у пустелі близько двох мільйонів доларів. Усе це залишилося після невдалої наркотичної угоди. У результаті за його п'ятами вже слідує вбивця Антон Чигур, який просить робітника віддати гроші по-доброму. Але проста людина не така проста, тому що у неї є психічні відхилення. Як поводитися в ситуації, коли на кону все життя, а також кілька мільйонів доларів?

Рік випуску: 2007 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 122 хвилини

Жанр: триллер

https://www.youtube.com/watch?v=PISdKflu86o

Кевін – юний малий, який скоїв жахливий злочин. Його мати намагається виправити ситуацію та налагодити власне життя після дій свого маленького сина. Кевін своєю чергою висловлює повну байдужість, і навіть цинізм. Він не зраджує жодного співчуття материнським словам, а також вчинкам. Він не розуміє, що він робить, чому він скоїв жахливий злочин. Мати здогадується, що з її сином із самого початку було щось не так. Чи справді Кевін має психічне відхилення або мати просто не розуміє почуттів власного сина?

Рік випуску: 2011 рік

Країна випуску: Великобританія

Тривалість: 112 хвилини

Жанр: драма, психологія

Фільм не дарма так названий, тому що назва повністю відображає те, що сталося. Йдеться про жінку, а саме дружину письменника Ніка Данна. Вона зникла в несподіваних обставинах, у чому поліція підозрює її чоловіка. Вся справа в тому, що Емі, дружина письменника, все життя жила в ненормальній родині, яка за цей час змогла покалічити психіку дівчини. У результаті вона стала психопаткою та вбивцею, вона не змогла змиритися з цим. Зникла дівчина хоч і не може впоратися зі своїми емоціями, але що робити її чоловікові, якого звинувачують у вбивстві?

Рік випуску: 2014 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 149 хвилин

Жанр: детектив, трилер

Кетрін – це письменниця, яка публікує свої цікаві та незвичайні романи з подробицями вбивств… Також її відмінна риса в тому, що вона шалено чарівна, а також здатна маніпулювати будь-якими чоловіками.Вбивство, яке нещодавно сталося на сексуальному ґрунті, хочуть повісити на чарівну Кетрін. Поліцейський Нік Каррен повністю намагається не піддатись її чарам, а також чітко розслідувати злочин. Вдасться йому протистояти письменниці і посадити її, можна подивитися прямо у фільмі.

Рік випуску: 1992

Країна випуску: США

Тривалість:127 хвилин

Жанр: трилер, детектив

Цей фільм показує те, що психи можуть бути дуже юними і скромними людьми, не такими, якими всі їх звикли представляти. Насправді ж історія про юну дівчину, підлітка 14 років, а також про успішного фотографа 32 років. Разом вони зустрічаються та знайомляться в інтернет – кафе, яке підв'язане на знайомствах. Він пропонує зустрітися молодій жінці, в результаті та погоджується. Чоловік навіть не здогадується, що ця зустріч може стати для нього летальною, оскільки дівчинка – психічно ненормальна особа.

Рік випуску: 2005 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 103 хвилини

Жанр: триллер

Ніхто не знає, як насправді можуть обернутися будь-які контакти з іншими людьми. Таким чином Сенді та Джеффрі знайомляться із викрадачом маленьких підлітків, а також зі співачкою кабаре. Вони не розуміють, що робити, оскільки вони повністю підпорядковані психу. Якось Джеффрі знаходить вухо, яке відрізане ним, а потім розуміє, що вона та її половинка влипли в погану історію.

Рік випуску: 1986

Країна випуску: США

Тривалість: 120 хвилин

Жанр: детектив, трилер, драма

Як може проводити свої вечори ватажок страшного та злочинного угруповання? Звичайно, у присутності своєї дружини, а також у компанії своїх спільників щовечора він вечеряє у власному ресторані. Якось за вечерею дружина психопата знаходить собі коханця, бо втомилася від постійних знущань чоловіка. Що зробити чоловік із нею та її обраним?

Рік випуску: 1989

Країна випуску: Франція

Тривалість: 124 хвилини

Жанр: драма

Багатообіцяюча назва розповідає про дівчину Меріон, якій набридло звичайне життя. Вона хоче жити по-іншому, не так, як усі інші. Вона вирішує викрасти у свого начальника певну суму у вигляді 400 тисяч доларів. Після цього вона втікає, щоб почати жити по-багатому. Проте, у міру своїх дій зустрічає хлопця, який здається скромним малим.Однак, за цією маскою ховається психічно хвора людина, яка не здатна контролювати себе і свої емоції.

Рік випуску: 1998

Країна випуску: США

Тривалість: 105 хвилин

Жанр: трилер, детектив

Містер Брукс – це та людина, яка має свої скелети в шафі, причому вони не найправильніші. Він – дбайливий член сім'ї, але мало хто знає, що за цим фасадом ховається справжній маніяк та вбивця. Ніхто не знає, на що здатна ця людина насправді. Сім'я довгий час не могла зрозуміти, що один із членів сім'ї є психом. Проте так справді воно і є. Містер Брукс не той, за кого він себе видає.

Рік випуску: 2007 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 120 хвилин

Жанр: драма, трилер

Як тільки сім'я втратила дитину, яка зовсім не народилася, вона намагається поповнити втрату за допомогою прийомної дочки. Але мало хто знає, на що справді здатна ця дівчинка, яка тільки на перший погляд виглядає мило і невимушено.

Рік випуску: 2009 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 123 хвилини

Жанр: жахи, детектив

Всі знають Джокера, який був звичайним комік Артуром Флеком. Він, живучи зі своєю матір'ю, намагається йти по життю лише з усмішкою на обличчі, проте всі ті обставини, що випали на його душу, буквально змушують Артура стати злочинцем, влитися у цей світ хаосу та безладдя з головою.

Рік випуску: 2019 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 122 хвилини

Жанр: трилер, драма

Цей фільм хоч і не страшний, але за своїм змістом є одним із найстрашніших фільмів, знятих на тему душевнохворих людей. Мадам Лельєвр зустрічає свою економку, яка чудово виконує свої обов'язки, але при цьому вселяє певний страх. Вона не бачить у ньому спільниці, проте Жанна, навпаки, бачить у Софі ідеальний об'єкт для того, щоб згуртуватися і проникнути в будинок до мадів Лельєвр.

Рік випуску: 1995

Країна випуску: Німеччина

Тривалість: 112 хвилини

Жанр: драма, трилер, детектив

Тато в сім'ї дійсно може мати деякі відхилення в емоційному здоров'ї, але це не означає, що він неправий. Цей фільм про те, наскільки важливо якісне виховання в сім'ї. Саме тато, душевнохвора людина, завжди правий, а також виховує своїх дітей за суворістю, істинністю та мораллю.

Рік випуску: 2016 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 118 хвилин

Жанр: драма, комедія

Головний герой даного фільму має дисипативний розлад особистості, який відноситься до ряду рідкісних захворювань. Воно поділяє людину, при цьому здається, що в одній людині може бути дуже багато особистостей. Головний герой, якого чудово зіграв МакЕвой, також страждає на цей розлад, при цьому всі перехожі його бояться.Зміна картини смутку та різкої радості може шокувати не тільки перехожих, а й глядачів.

Рік випуску: 2016 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 117 хвилин

Жанр: жахи, триллер

Це дуже сильний фільм, в якому переплетено величезну кількість сюжетних ліній, порушується питання про лікування психічно хворих людей, етику всього, що відбувається, присутня навіть любовна лінія. Усі дії відбуваються у клінічній лікарні, де психов лікують жахливими способами. Режисери вирішили підняти етику лікування хворих, а також поєднати все це з любовною історією.

Рік випуску: 2014

Країна випуску: США

Тривалість: 112 хвилин

Жанр: трилер, драма

Хеллфест – це свято, яке зазвичай проводиться перед тим, як настане найстрашніше свято в році, а саме – Хелловін. Цього дня гості одного будинку мають намір побачити справжнє шоу, яке багатообіцяюче свідчить про те, що такого ніхто раніше не бачив. Справді, кривавого маніяка, котрий також відвідує це свято, мало хто бачив раніше. Шоу починається з кривавої рубки, який і влаштовує один з найголовніших відвідувачів цього заходу.

Рік випуску: 2018

Країна випуску: США

Тривалість: 89 хвилин

Жанр: жахи

Незважаючи на те, що професіонал, який спілкується з людьми, може бути справді добрим у своїй роботі, він також може бути мізантропом.Мізантропи ненависні до себе, вони нелюдимі, хоча професія головного героя говорить про інше. Джей, головний герой, видає чудовий перфоманс. Він дуже страшний навіть без сокири в руках або бензопили.

Рік випуску: 2013 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 115 хвилин

Жанр: драма, трилер

Шизофреніки – це люди, які мають принципів, і навіть грама чогось світлого. Це доводить головний герой. Огидний персонаж, який не тільки є психом, а й поліцейським. Виявляється, працювати в поліції і при цьому бути шизофреніків - це дійсно страшно і складно.

Рік випуску: 2013 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 123 хвилини

Жанр: трилер, комедія, драма

Назва фільму безпосередньо пов'язана з його змістом. Джордан працює телефонним оператором. Якось її дзвонить дівчинка на ім'я Ліа, яка скаржиться на злочинця, який потрапив до неї до будинку. Джордан пояснює, що дівчинці необхідно сховатися, проте та робить помилку і передзвонює оператору, в результаті чого гине.

Рік випуску: 2013 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 96 хвилин

Жанр: трилер, жах, драма

Це не фільм, а серіал, який розповідає про те, як можуть зійтися обидва психи. Дівчина та юнак, які кардинально протилежні за характером, вирішують втекти від себе та своїх рідних. На них чекають багато випробувань, серед яких і різні вбивства, розслідування та постійне стеження.Наприкінці фільму дуже з головних героїв помирає.

Рік випуску: 2017 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 25 хвилин

Жанр: драма, трилер

Все починалося так добре! Адже подружжя Рассел вирішило залишити галасливий мегаполіс, вирушило до села, де вирішило буквально зажити заново! Однак, купивши будинок у хорошої з першого погляду людини Чарлі Пека, вони зрозуміли, що ця людина не та, кого собою представляє. Він жахливий маніяк, який навідується в гості і чогось вичікує від подружжя.

Рік випуску: 2019 рік

Країна випуску: США, Канада

Тривалість: 102 хвилини

Жанр: трилер, детектив

Завершує добірку цікавий фільм про дівчину, якій було лише шістнадцять років, коли вона залишилася без батьків, сиротою. На виховання її взяв таємничий і загадковий персонаж, який її виховував, але якось за дівочі. Навряд чи дівчині знадобляться навички рукопашного бою, а також володіння зброєю. Однак, потім вона бореться з різними маніяками, захищаючи не тільки себе, а й надалі свою банду.

Рік випуску: 2015 рік

Країна випуску: США

Тривалість: 90 хвилин

Жанр: жахи

Рейтинг IMDB: 4, 7

Як видно з добірки, психи можуть бути скрізь. Суспільство не стоїть на місці. Незважаючи на те, що вже багато хто навчився відрізняти психічно хвору людину від нормальної, хворі навчилися грати за своїми правилами, які їм зручні.Фільм про психов – гідна річ, яка допомагає вивчити їхню поведінку, а також звички.