Загадковий файл SearchUI.exe є на всіх Віндос 10

Anonim

В операційній системі Windows 10 є цікава програма перегляду з'єднань. Отже, можна звернути увагу на те, що процес SearchUI .exe періодично активується і відправляє якісь дані. Виявляється, дані регулярно відправляються на спеціальні сервери в США. Але за бажання це можна швидко відключити.

Хто стежить за користувачами

Після запуску програми TCPView та перевірки ip-адреси, якою йде з'єднання, стало зрозуміло, куди зливається інформація.

Що цікаво, процес SearchUI.exe запускається майже при кожній дії користувача. Це може бути як відкриття папки, так і введення тексту з клавіатури. Але буває таке, що процес не запускається, тобто його поведінка непередбачувана.

Але хто шукає, той завжди знайде.

Виявляється, SearchUI .exe належить голосовому помічнику Cortana, який не підтримується в нашій країні. І нікому невідомо, яку саме інформацію він збирає та надсилає. Допустимо, вам приховувати нічого, але в будь-якому випадку цей процес дуже сповільнює слабкі комп'ютери. Саме тому краще деактивувати цей процес.

Як відключити процес

Вимкнути файл SearchUI .exe нескладно, і його деактивація на роботі комп'ютера ніяк не позначиться. Розглянемо докладно, як це можна.

  1. Заходимо до директорії: C:\Windows\SystemApps і тут знаходимо іншу папку - Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy (варто звернути увагу, що все що після Cortana може відрізнятися іншими літерами).

  2. Далі нам потрібно перейменувати цю папку. Але це не так просто. Справа в тому, що система нам це зробити не дасть. Буде постійно видавати помилку. Пробуємо перейменувати її у діалоговому вікні.

  3. Далі переходимо в диспетчер завдань, натиснувши Ctrl+Shift+Esc і знімаємо завдання з SearchUI.exe.

  4. Потім швидко переключаємося на попередній діалог і натискаємо на активну кнопку «Повторити».

  5. Після цих дій можна побачити, що папка перейменувалась.

Бує й так, що такого процесу чи папки немає взагалі на комп'ютері. І тут можна порадіти. Найімовірніше, ви давно не оновлювали Windows, оскільки це оновлення одне з нових.