У що пограти на слабкому ПК

Anonim

У 2020 році потужні комп'ютери коштують дуже дорого. Іноді вартість топової комплектації становить 200 і навіть 300 тисяч рублів. Для багатьох геймерів ця сума виявляється непідйомною. Однак, є ціла низка ігор, які чудово почуватимуться на старому ПК, а також подарують гравцю незабутні емоції.

Назва Опис Рік виходу Рейтинг
Mafia: The City of Lost Heaven Відмінна гра з кінематографічним сюжетом. 2002 ★★★★★
Grand Theft Auto: San Andreas Одна з найпросунутіших ігор-пісочниць. 2004 ★★★★★
Resident Evil 2 Культовий хорор, який отримав ремейк у 2019 році. 1998 ★★★★★
Fallout 3 Постапокаліпсис з відмінною графікою. 2008 ★★★★★
Assassin's Creed Гра з крутою механікою бою. 2008 ★★★★★
Max Payne 2: The Fall of Max Payne Ідеальний ремейк Max Payne 2003 ★★★★★
Need For Speed: Carbon Круті гонки з непоганим сюжетом. 2006 ★★★★★
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Цікава гра про чорнобильську Зону відчуження. 2007 ★★★★★
Battlefield Vietnam Захоплюючий шутер про війну у В'єтнамі. 2004 ★★★★★
Plague Inc: Evolved Одна з найактуальніших ігор для старих ПК. 2014 ★★★★★

10 місце – Plague Inc: Evolved

У 2020 році, коли весь світ зіткнувся з пандемією коронавірусу, ця гра стає як ніколи актуальною. Plague Inc: Evolved вийшов на ПК ще в 2014 році, але лише зараз набув неймовірної популярності.

В Plague Inc: Evolved можна грати не тільки на ПК, але і на смартфоні.

Хоча іграшка є відносно новою в порівнянні з іншими представниками рейтингу, особливих ресурсів комп'ютера вона не вимагає. Виглядає все досить аскетично, але не без частки цікавостей. Гравець у Plague Inc: Evolved виступає у ролі вірусу, чия мета – знищити людство. У міру проходження перед геймером відкриваються нові можливості, а геймплей продовжує залишатися грабельним навіть після повного проходження.

Плюси і мінуси Безліч типів вірусу Актуальність Кілька варіантів розвитку сюжету Досить примітивний процес зараження Набридаючий саундтрек Геймплей 7 Графіка 5 Звуковий супровід 6 Інтерфейс і управління 9 Разом 6.8 Одна з найцікавіших РПГ.

9 місце – Battlefield Vietnam

Ця військова іграшка для багатьох людей досі залишається еталоном шутера. У Battlefield 2 гравцю потрібно виявити не тільки спритність та винахідливість у бою, а й свої стратегічні навички. Елементи стратегії у грі 2004 року опрацьовані на гідному рівні, а сюжет не дозволяє відірватися від процесу проходження ні на хвилину.

У центрі ігрового процесу події часів війни у ​​В'єтнамі. І цю дійсність геймер зможе відчути сповна завдяки деталізації представлених у грі карт.Багато подій Battlefield Vietnam повторюють реальні бої, тому після перегляду документального фільму про В'єттнамську війну, проходження Battlefield Vietnam вважається обов'язковим.

Плюси та мінуси Відмінний сюжет Безліч карт Реальні події на екрані ПК Зручне керування Графічна частина Відсутність бажання повторного проходження Геймплей 8 Графіка 5 Звуковий супровід 7 Інтерфейс та керування 9 Разом 7.3 Відмінний шутер, перевірений часом.

8 місце – S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Легендарна гра 2007 року, яка і зараз здатна залишити в геймера незабутні враження. Адже дія S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl розгортається в покинутій Прип'яті, де на момент розвитку сюжету живуть мутанти і регулярно викидається радіація.

У цьому шутері з елементами хорору чудово все за винятком графіки. За сучасними мірками картинка виглядає не так привабливо, але вона все одно може забезпечити повне занурення в процес для людини, яка вирішила відчути себе в шкурі справжнього сталкера.

Плюси та мінуси Атмосферність Відкритий світ занедбаного міста Цікавий сюжет Посередня графіка Геймплей 8 Графіка 6 Звуковий супровід 7 Інтерфейс та управління 8 Разом 7.3 Цікавий проект про чорнобильську Зону відчуження.

7 місце – Need For Speed: Carbon

Зрозуміло, гоночні проекти теж цікавлять геймерів, так що пройти повз серію Need For Speed ​​просто не можна. У лінійці від ЕА є безліч ігор, але саме Carbon привертає до себе найбільшу увагу. По-перше, через невисокі системні вимоги. По-друге, через непогану графіку навіть за нинішніх часів.

У 2006 році, коли Need For Speed: Carbon тільки вийшов у світ, гра здобула не найпозитивніші відгуки. Але з часом погляд на Карбон зовсім інший. Гоночний симулятор не позбавлений аркадності, але завдяки цікавому сюжету можна закрити очі.Тим більше, що у грі присутній відмінний саундтрек, який змусить багатьох згадати дитинство чи молодість.

Плюси та мінуси Цікаве місто Непоганий сюжет Хороша графіка Відповідний саундтрек Досить рутинне проходження Геймплей 7 Графіка 7 Звуковий супровід 7 Інтерфейс та управління 8 Разом 7.3 Відмінні гонки для слабких ПК.

6 місце – Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Проект Rockstar 2003 року, в якому геймеру потрібно грати за Макса Пейна, що наводить порядки в Нью-Йорку. Гра відрізняється своєрідною атмосферою та відмінним саундтреком. І навіть графіка середнього рівня паршивості не залишає від процесу проходження негативних емоцій.

Російська локалізація Max Payne 2: The Fall of Max Payne вийшла тільки в 2006 році.

Проходження гри – це окреме задоволення. Адже спочатку гравцеві доступний лише один рівень складності. Лише після першого завершення сюжетної кампанії можна відчути справжній хардкор, де себе зможе проявити лише справжній геймер.

Плюси та мінуси Захоплюючий сюжет Унікальна система бою Низькі системні вимоги (256 Мб ОЗУ) Безліч великодень від розробників Занадто коротка сюжетна кампанія Геймплей 9 Графіка 5 Звуковий супровід 8 Інтерфейс і керування 7 Разом 7.

5 місце – Assassin's Creed

У 2008 році, коли Assassin's Creed тільки з'явився, вже було складно здивувати чимось просунутих геймерів. Але розробникам із Ubisoft це вдалося. Гра, що відрізняється високим рівнем графіки, проходить на одному диханні. Не бентежить навіть посереднє управління.

Особливої ​​згадки заслуговує система бою, яка і змусила геймерів свого часу проводити в Assassin's Creed безліч годин. І навіть зараз пригоди Альтаїра з першої частини виглядають захоплюючим, а грати в проект, який породив цілий жанр, не менш цікаво, ніж у 2008 році.

Плюси та мінуси Графіка Система бою Атмосфера Непоганий звук Огидне керування Геймплей 8 Графіка 7 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та керування 6 Разом 7.3 Культова гра на всі часи.

4 місце – Fallout 3

Постапокаліптичне майбутнє тепер на екрані вашого комп'ютера. Гра 2008 працює навіть на Windows XP, зате забезпечують неймовірно достовірне занурення в процес. На думку експертів, Fallout 3 у 2008 році переплюнув багатьох конкурентів щодо деталізації, тому грати за головного героя неймовірно захоплююче.

Протагоніст провів все життя у притулку, куди його родина потрапила після ядерної війни. Але тепер йому доведеться вирушити на пошуки батька і помститися кривдникам. Пересування здійснюється у великому відкритому світі, де кожен куточок є чимось цікавим.Тому рекомендується звільнити кілька днів і поринути у світ Fallout 3.

Плюси та мінуси Пророблений всесвіт Високий рівень графіки Непоганий саундтрек Механіка бою залишає бажати кращого Геймплей 7 Графіка 7 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та управління 7 Разом 7.3 Одна з найкращих постапокаліптичних ігор.

3 місце – Resident Evil 2

Приголомшливий хорор 1998 року, здатний здивувати навіть сучасних геймерів. Так, графічна частина в "Обителі зла" сильно кульгає. Але сюжет і та атмосфера, яка була досягнута розробниками, нікого не залишає байдужим.

У 2019 році вийшов дуже гарний ремейк з просунутою графікою.

Сюжет ігор не відстає від атмосфери. За тим, що відбувається на екрані, цікаво спостерігати, не кажучи вже про те, що в Resident Evil багато людей вбивають по кілька годин на день.І це тільки початок, адже навіть після проходження залишається бажання зіграти ще раз або хоча б протестувати іншу гру серії.

Плюси та мінуси Цікавий сюжет Саундтрек Зручне управління Графіка Геймплей 9 Графіка 3 Звуковий супровід 9 Інтерфейс та управління 8 Разом 7.3 Страшний хорор, здатний стати цікавим для всіх.

2 місце – Grand Theft Auto: San Andreas

Якщо у геймера будинку встановлено старий комп'ютер, то Grand Theft Auto: San Andreas 2004 випуску дозволить вичавити з нього максимум. І нехай зараз актуальною версією «великого автовикрадача» є GTA V, San Andreas досі вражає уяву відкритим простором та масою розваг.

Однією з головних переваг GTA: San Andreas є те, що для гри розроблено велику кількість модів, що додають нові локації та режими.

Ігровий світ являє собою 3 великі міста та сільську місцевість, де гравець вільний робити все, що завгодно. У центрі сюжету Карл Джонсон, який повернувся до рідного Лос-Сантоса після смерті матері. Відтепер йому належить навести лад на районі і стати головною людиною в усьому штаті.

Крім проходження сюжетної кампанії гравець може зайнятися купою інших справ. Наприклад, попрацювати таксистом чи далекобійником, взяти участь у перегонах або перейти на бік добра, одягнувши поліцейську форму. Крім того, у GTA: San Andreas є багато локацій, які дозволяють перенестися у всесвіт GTA, незважаючи на огріхи графічної частини.

Плюси та мінуси 3 міста і цілий штат у розпорядженні гравця Безліч місій, з'єднаних у цікавий сюжет GTA залишається грабельною навіть після проходження Можна встановити практично будь-яке доповнення Радіо, що відповідає духу 90-х Середня графіка навіть для 2004 року Повні лаги 8 Інтерфейс та управління 7 Разом 7.3 Гра-пісочниця з великим відкритим світом.

1 місце – Mafia: The City of Lost Heaven

Легендарна гра, яка досі залишається цікавою. На відміну від інших проектів з відкритим світом, тут наголос зроблено на сюжет. Проходження Mafia: The City of Lost Heaven, де геймер одягає на себе шкіру мафіозі з Америки 30-х років, дуже схоже на перегляд фільму. Адже всі діалоги досконало прописані та непогано переведені в російській локалізації.

У 2020 році вийшов ремейк гри з переробленою графікою Mafia: Definitive Edition, але піде гра тільки на потужних ПК.

Саме місто теж не виглядає порожнім і мертвим. Якщо врахувати, що гра вийшла 2002 року, їй можна пробачити будь-які огріхи у графічній частині. Адже механіка опрацювання машин тут не сильно відстає від рівня сучасних продуктів геймінгу.

Головною фішкою гри досі вважається саундтрек. Можливо, це найкращий звуковий супровід, який зустрічався в ігровій індустрії. Тим більше за мірками 2002 року. Як би там не було, саме саундтрек гарантує повне занурення в процес.

Плюси та мінуси Детально опрацьований відкритий світ Атмосфера Звуковий супровід Механіка авто Крутий сюжет Погана графіка Геймплей 9 Графіка 4 Звуковий супровід 10 Інтерфейс та управління 8 Разом 7.8 Найкраща гра всіх часів, на думку багатьох експертів.