Як вимкнути повідомлення у Google Chrome

Anonim

Інтернет таїть у собі велику кількість небезпек для користувача. І це стосується далеко не лише потенційного зараження комп'ютера чи смартфона вірусами. Наприклад, останнім часом власники гаджетів стали скаржитися на те, що в браузері Google Chrome у них постійно з'являються марні сповіщення.

Як працюють повідомлення в Гугл Хром

Ці спливаючі вікна сильно дратують користувачів, адже вони вискакують у самий невідповідний момент.Крім того, повідомлення через свою марність просто можуть відволікати увагу людини. Все це змушує власника комп'ютера або смартфона задуматися над тим, як відключаються подібні оповіщення. Але перш ніж докладно описати спосіб відключення повідомлень, потрібно розібратися в принципі їхньої роботи.

Взагалі, сповіщення замислювалися Google Chrome, як корисна фішка, яка дозволяє людині стежити за новинами в інтернеті. Подібна функція, наприклад, реалізована в окремих додатках на кшталт соціальних мереж, месенджерів та новинних медіа. Користувач отримує оповіщення у той момент, коли йому надходить нове повідомлення, або з'являється новина на інформаційному ресурсі. Все це дозволяє завжди бути в курсі подій, що відбуваються.

У браузері Google Хром оповіщення працюють за схожим принципом, проте найчастіше ці спливаючі вікна не є нічого корисного. Власники сайтів використовують оповіщення не для того, щоб тримати людину в курсі подій, а щоб вкотре нагадати їй про своє існування.

В результаті в повідомленні може бути інформація про:

  • новинах ресурсу;
  • знижках та акціях;
  • Поява нового матеріалу;
  • запуск прямого ефіру або онлайн-конференції.

У світі, де головним джерелом інформації є смартфон, на який людина самостійно встановлює новинні додатки, наявність повідомлень у Google Chrome є не найвдалішим і найкориснішим рішенням. Однак оповіщення з'являються не самі по собі, а за бажанням самої людини.

Правда, користувачі самі не завжди розуміють, що щойно активували оповіщення. Зазвичай при відкритті будь-якого сайту в Google Chrome у верхній частині екрана з'являється вікно, для закриття якого потрібно вибрати один з двох варіантів відповіді:

  • дозволити;
  • блокувати.

Як правило, перший варіант виглядає яскравішим, через що людина натискає кнопку «Дозволити» і тим самим підписується на повідомлення від сайту. Потім такі оповіщення починають приходити постійно, сильно дратуючи користувача.

Як вимкнути повідомлення Google Chrome на комп'ютері

На ПК відмовитися від показу сповіщень можна для конкретних сайтів або абсолютно будь-яких ресурсів. У першому випадку, коли користувач хоче заблокувати оповіщення лише від одного або декількох сайтів, потрібно виконати наступне:

  1. Відкрити Google Chrome.
  2. Зайти в налаштування браузера, використовуючи «три точки».

  3. Вибрати пункт «Додаткові».

  4. Перейти до розділу «Налаштування контенту».

  5. Натиснути на «Сповіщення».

  6. У пункті «Блокувати» додати ті ресурси, від яких не хочеться отримувати оповіщення.

  7. Зберегти зміну налаштувань.

У випадку, коли зовсім не хочеться отримувати повідомлення незалежно від корисності або марності сайту, потрібно діяти за іншим принципом:

  1. Повторити кроки 1-4 з попередньої інструкції.
  2. Перейти до розділу «Спливаючі вікна».

  3. Активувати повзунок навпроти пункту «Заблоковано».

Також тут можна легко виконати вибіркове налаштування, дозволивши показ оповіщень від окремих ресурсів. Якщо ж людина натисне кнопку «Заблокувати» і не вибере винятку, то повідомлення в Google Хром перестануть з'являтися раз і назавжди.

Як прибрати повідомлення на телефоні

Спливаючі вікна – це біда, яка стосується не тільки комп'ютерів, а й смартфонів. Адже кишенькові пристосування теж підтримують повний функціонал роботи браузера Google Chrome. Сповіщалки тут активуються аналогічним чином, але відключаються трохи інакше.

На Android

На смартфонах під керуванням операційної системи Андроїд Google Chrome встановлено за замовчуванням. Багато людей використовують цей браузер як основний, а тому саме тут їм потрібно відключити оповіщення.

Щоб позбутися настирливих повідомлень, потрібно:

  1. Відкрити Гугл Хром.
  2. Зайти в налаштування браузера.

  3. Перейти до розділу «Налаштування сайтів».

  4. Натиснути на «Сповіщення».

  5. Додати ресурси, для яких дозволено та заборонено показ спливаючих вікон.

Також на смартфоні Андроїд можна відключити будь-які повідомлення одним дотиком, якщо діяти за наступною інструкцією:

  1. Виконати кроки 1-3 з попереднього алгоритму.
  2. Перейти до розділу «Спливаючі вікна».
  3. Пересунути повзунок вліво.

Тепер оповіщення більше не надходитимуть на ваш телефон. У будь-який момент їх можна заново включити, якщо в цьому з'явиться потреба.

На iOS

На відміну від Андроїд, Google Chrome на Айфоні не є браузером за замовчуванням. Щоб відкривати сайти через нього, Google Хром потрібно завантажити за допомогою магазину програм App Store.

Тим не менш, Google Chrome на iOS має такий же функціонал, як і у випадку з Android. У тому числі браузер може відображати сповіщення. Щоб позбутися їх, потрібно діяти за наступною інструкцією:

  1. Відкрити Гугл Хром.
  2. Перейти в налаштування через «три точки».
  3. Вибрати пункт «Налаштування контенту», а потім – «Блок. спл. вікна.».
  4. Пересунути перемикач вліво.

Таким чином, без особливих труднощів можна позбутися спливаючих повідомлень і на Apple iPhone. А якщо оповіщення таки продовжують з'являтися, рекомендуємо дочитати матеріал до кінця.

Як не підписуватись на повідомлення

Повідомлення з Google Chrome – це те, що не з'являється саме собою. Для появи спливаючих повідомлень користувачеві необхідно підписатися на сайт. Відповідно, якщо він цього не зробив, оповіщення не дадуть про себе знати.

Але якщо ви зіткнулися з появою повідомлень, вже встигли позбутися їх і не хочете, щоб вони висвічувалися надалі, необхідно взяти до уваги кілька порад.По-перше, слід уважно ставитися до відвідуваних сайтів. Зазвичай при першому відвідуванні ресурсу завжди з'являється пропозиція підключити оповіщення. Натискайте кнопку «Заблокувати», яка не дасть цьому ресурсу знову і знову набридати вікнами, що спливають.

Крім того, ви ніколи не підпишіться на повідомлення, якщо заблокуєте їх у налаштуваннях браузера. Але в цьому випадку йдеться не про блокування окремих сайтів, а про заборону на появу сповіщень у принципі. Про те, чим відрізняються ці операції, і як виконати останню, ми вже розповідали раніше.

Якщо повідомлення все одно з'являються

Зазвичай при виконанні кожного кроку з інструкції, яка представлена ​​для кожного конкретного пристрою, користувачу вдається відключити оповіщення з Google Хром. Але що робити, якщо сповіщення продовжують з'являтися? Про це розповість наш фахівець.

Запитання експерту Чому повідомлення продовжують з'являтися?

Тут може бути дві причини. Можливо, ви забули зберегти зміни налаштувань браузера, де заборонили показ повідомлень. Також не виключено, що після відключення сповіщень ви встигли підписатися на інші сайти, які не входять до блок-листу. Як вимкнути сповіщення?

Якщо з першого разу позбутися сповіщень не вдалося, необхідно знову повторити операцію. Знову відкрийте налаштування Google Chrome, змініть блок-лист або забороніть показ спливаючих вікон. Як ще можна прибрати оповіщення у браузері?

Відкрийте настройки смартфона та перейдіть до розділу «Програми». Виберіть Google Chrome і в підпункті "Дозволи" поставте заборону на фоні. Також на деяких моделях за допомогою телефону можна забороняти повідомлення.