Росіяни стали завертати роутери у фольгу. Говорять

Anonim

У деяких росіян роутери в будинку стоять загорнуті у фольгу. Для чого вони так роблять, багатьом користувачам незрозуміло. Насправді все геніальне просто, пояснення було таким: радіохвилі відбиваються від фольги, і радіус дії Wi-Fi стає більшим. А деякі користувачі за рахунок фольги намагаються мінімізувати шкідливе випромінювання. Чи так це насправді, буде розбиратися.

А чи допоможе фольга

Виявляється, обертання роутера фольгою безглуздо. Такі дії не призводять до збільшення радіуса пристрою. Адже фольга не може відбивати радіохвилі та тим більше їх посилювати. Метал може лише поглинути електромагнітні хвилі.

Звичайно, параболічні антени існують, проте там особливий антенний фідер і все продумано до дрібниць. Саме тому в результаті і виходить такий високий ККД.

Але довести щось людям, які впевнені в користі фольги, дуже проблематично. Вони стверджують, що фольга відмінно допомагає, і роутер працює відмінно, особливо ввечері.

Врятує фольга від випромінювання

Буквально днями у знайомої в будинку побачила роутер повністю обмотаний фольгою. Фольга звичайнісінька, в яку загортають продукти перед випіканням. Відразу стало зрозуміло, що у такий спосіб мешканці будинку намагаються зменшити потужність роутера, щоб захистити себе від шкідливого високочастотного випромінювання.

Фольга може стати причиною пожежі

Роутер ні в якому разі не можна обмотувати фольгою і з метою безпеки. Якщо пристрій перегріється, це може стати причиною пожежі, при цьому листи фольги згорять дуже швидко і посилять положення.

Потрібно зрозуміти і змиритися з тим, що високі частоти зараз є абсолютно скрізь. Сучасна побутова техніка оснащена невеликими комп'ютерами, які нею керують. Взяти сучасний смарт-телевізор, там теж убудований комп'ютер, і він випромінює частоти. На жаль, від радіовипромінювання ми вже нікуди не дінемося.

Якщо ви сильно переживаєте за здоров'я, то краще користуватися проводовим інтернетом. Щоб посилити потужність сигналу, слід купити довшу антену. Але попередньо треба почитати інструкцію, чи ваш роутер підтримує інші антени. В іншому випадку він може просто згоріти.