Топ ігор на PS4

Anonim

PlayStation 4 справедливо вважається найкращою консоллю для геймерів. Вона має неймовірну потужність і величезну кількість ексклюзивів. Все це дозволяє задуматися новим покупцям над тим, в яку гру потрібно убити кілька годин в обов'язковому порядку. Отже, ми готові представити ТОП-15 найкращих ігор для PS4.

Назва Опис Рік виходу Рейтинг
Red Dead Redemption 2 Безумовно найкращий представник ігрової індустрії з неймовірною деталізацією. 2018 ★★★★★
The Last of Us: Part 2 Гра з відмінними візуальними ефектами, що піднімає безліч гостросоціальних тем. 2020 ★★★★★
Grand Theft Auto V Гра-пісочниця на всі часи. 2014 ★★★★★
Uncharted 4: A Thief's End Достойний екшен з неймовірною кінцівкою. 2016 ★★★★★
Resident Evil 2 Ремейк легендарного хорору 2019 ★★★★★
Battlefield 1 Шутер про Першу світову війну з чудовою графікою. 2016 ★★★★★
The Witcher 3: Wild Hunt Найкраща гра про Відьмака. 2015 ★★★★★
Gran Turismo Sport Можливо, найкращий гоночний симулятор у світі. 2017 ★★★★★
Fallout 4 Атмосферний проект з нелінійним сюжетом. 2015 ★★★★★
God of War Екшен із захоплюючим візуалом. 2018 ★★★★★
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain Одне з кращих творів Кодзими на PS4. 2015 ★★★★★
Shadow of the Colossus Ексклюзивна гра для PS4 з відмінною атмосферою. 2018 ★★★★★
Horizon: Zero Dawn Постапокаліптична гра в унікальному світі. 2017 ★★★★★
Diablo III: Reaper of Souls Культова РПГ для ценителей. 2014 ★★★★★
Bloodborne Готичний трилер з цікавим сюжетом. 2015 ★★★★★

15 місце – Bloodborne

Екшен-РПГ японського виробництва, що перекидає геймера в унікальний світ, який вражений епідемією чуми. У вигаданому місті, що успадкувало готичну архітектуру, герой має зануритися в похмуру атмосферу. Гра радує відмінною динамікою бою, глибокими та складними лабіринтами, а також своєю індивідуальністю для кожного конкретного геймера.

Плюси та мінуси Насичена атмосфера загального мороку Загадковий ігровий світ Відмінна система бою Дизайн рівнів Глючний мультиплеєр Поступається багатьом іграм 2015 року за технічною складовою Геймплей 8 Графіка 7 Звуковий супровід 7 Інтерфейс та керування 73 Готична гра у похмурому світі.

14 місце – Diablo III: Reaper of Souls

Ця екшн-гра довгий час була одним із найочікуваніших проектів для PlayStation 4. І хоча вона вийшла ще на консолі старого покоління, навіть у зв'язці з PS4 геймплей не виглядає неповноцінним.

Дія гри відбувається у вигаданому всесвіті Санктуарій, де геймеру належить знищувати демонів та інших ворогів, які роблять замах на території. По суті Diablo 3 – класичний представник жанру РПГ, який змушує гравця прокачувати свого персонажа, в чому полягає основний інтерес. Через це геймери навколо гри діляться на затятих фанатів і таких же агресивних недоброзичливців.

Плюси і мінуси Ігровий процес, що затягує (особливо для любителів жанру) Широкий сеттинг персонажів Яскраві фарби ігрового світу Нестикування з попередніми іграми серії Виявиться абсолютно нецікавою для казуальних геймерів Геймплей 7 Графіка 7 Звукове сопровлення 7.3 Культова РПГ-гра для PS4.

13 місце – Horizon: Zero Dawn

Ексклюзивна екшен-РПГ гра для PS4, в якій зібрані всі досягнення в галузі графіки на 2017 рік. Завдяки цьому ігровий світ виглядає дуже яскраво і привабливо.

За те, що Horizon: Zero Dawn дає гравцеві свободу дій, продукт був удостоєний маси нагород. І це ще один привід поринути в історію пригод Мисливці Ели, яка бореться у постапокаліптичному світі з механічними звірами-машинами.

Плюси та мінуси Унікальний ігровий світ, не схожий ні на що Хороше опрацювання противників Живі герої Цікаві сюжетні історії Затягнутий початок оповідання Проходження гри не таїть у собі секретів Геймплей 7 Графіка 9 Звуковий супровід 7 Інтерфейс та керування 7 Разом 7.5 Гра з цікавим .

12 місце – Shadow of the Colossus

Ексклюзив для PlayStation 4, який вийшов у світ у 2018 році. Гра є екшн з елементами головоломки. У центрі сюжету історія воїна Вандера, який має обстежити значний ігровий світ верхи на коні.

Оригінальна версія Shadow of the Colossus для PlayStation 2 вийшла 2005 року.

Головна мета гравця – перемогти 16 супротивників-гігантів, які у кілька разів перевершують героя в розмірах. У результаті з Shadow of the Colossus 2018 вийшла гра з відмінною графікою і досить цікавим геймплеєм, але в той же час рядовому геймеру не відразу вдається освоїти навігацію.

Плюси та мінуси Перероблена графіка Атмосферність Можливість зіграти в гру з минулого на новій консолі Не найзручніша навігація Періодичні лаги Геймплей 8 Графіка 8 Звуковий супровід 7 Інтерфейс та керування 7 Разом 7.5 Цікавий ремейк для консолі нового покоління.

11 місце – Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

П'ята гра серії, розроблена легендарним Кодзимою, відразу ж кидає геймера в пекло військових дій. Гравець має брати участь в операціях в Афганістані та інших гарячих точках. Головне завдання геймера під час проходження сюжетних місій – пересуватися непомітно, щоб не натрапити на ворогів.

І якщо комусь здасться, що проходження Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain є досить нудним завданням, то така людина помилиться. Адже перед геймером розкидається великий відкритий світ зі своїми законами.

Плюси та мінуси Велика площа відкритого світу Запам'ятовуються моменти по ходу проходження сюжету Цікавий сеттинг для військової бази Деякі локації здаються пустельними Геймплей 8 Графіка 8 Звуковий супровід 7 Інтерфейс і управління 7 Разом 7.5 Екшен для поціновувачів військової тематики.

10 місце – God of War

Ця гра є частиною цілого внутрішньоігрового всесвіту під назвою God of War. Черговий ексклюзив для PS4 з'явився в 2018 році і встиг здобути переважно позитивний відгук у аудиторії.

І хоча God of War для консолей нового покоління є свого роду перезапуском, це по-справжньому самостійна гра, в якій можна провести кілька днів. Сюжет заснований на скандинавській міфології, тому зовсім не дивує той факт, що головний герой Кратос після смерті другої дружини і матері вирушає в подорож безмежними просторами північної глушині.

Історія God of War не здається хитромудрою і слідує за досить передбачуваним сценарієм, проте саундтрек, графічна складова та поглиблена бойова система не дозволяють занудьгувати під час проходження основної сюжетної лінії.

Плюси і мінуси Для фанатів серії головний герой відкривається з нового ракурсу Просунута система бою Якісний оркестровий саундтрек Заворожливий візуал Внутрішньоігровий світ опрацьований не настільки детально, як хотілося б Система бою хоч і є просунутою, постійні сутички і керування 8 Разом 8 Гра для фанатів скандинавської міфології.

9 місце – Fallout 4

Гра 2015 року, що поєднує в собі елементи екшену та РПГ. Дія Fallout 4 розгортається у 2077 році. Головний герой прокидається у своїй оселі, після чого до нього приходять співробітники спецслужб, які попереджають про необхідність зарезервувати місце у притулку на випадок атомної війни. Подальший сюжет розгортається в постапокаліптичній реальності, де головною метою є виживання.

Зрозуміло, гра відрізняється своєю особливою атмосферою і по-справжньому нелінійним сюжетом, що змушує геймера проходити Fallout 4 знову і знову. Крім того, у грі представлена ​​велика кількість видів зброї та купа можливостей будівництва.

Плюси та мінуси Великий ігровий світ Атмосфера Цікавий і нелінійний сюжет Багато видів зброї У сюжет доводиться втягуватися, через що перша частина виявляється не дуже цікавою Геймплей 9 Графіка 8 Звуковий супровід 7 Інтерфейс і управління 8 Разом 8 Цікавий екшен у постапокаліптичному світі.

8 місце – Gran Turismo Sport

Не можна сказати, що в 2017 році гра вразила рівнем графіки або неперевершеною фізикою авто. Все це вже було досягнуто серією раніше. Але саме в Gran Turismo Sport спортивний світ автоперегонів досягає піку, завдяки чому геймер почувається в шкурі справжнього гонщика і отримує можливість відточити навички водіння відомими трасами.

За версією журналу Ігроманія, Gran Turismo Sport є найкращою гоночною грою 2017 року.

Головна фішка Gran Turismo Sport - можливість боротися в онлайні. При цьому нікуди не поділася головна проблема серії – автомобілі не б'ються. Тобто зіткнення жодним чином не впливає на зовнішній вигляд авто, що негативно позначається на деталізації. Однак це все одно не дозволяє основним конкурентам жанру підібратися ближче до серії Gran Turismo.

Плюси та мінуси Широкі можливості сеттингу Добре підібрана музика Величезна колекція автомобілів Зручне меню, навігація та керування Немає режиму кар'єри Початківцям досить складно освоїтися Геймплей 8 Графіка 8 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та керування 8 Разом 8 Одна з найкращих ігор у жанрі гонок.

7 місце – The Witcher 3: Wild Hunt

Одна з найкращих ігор серії про Відьмака була випущена ще в 2015 році, але її оформлення фентезійного світу змушує грати знову і знову навіть у 2020 році на консолях останнього покоління.Мальовничі локації, а також цікавий сюжет нікого не залишать байдужим. Тому за пригодами Геральда, який вирушив на пошуки Цирі, цікаво спостерігати навіть людині, незнайомій із серією «Відьмак».

Всі ігри серії «Відьмак» розроблені за сюжетом однойменного роману. Крім того, за мотивами даних творів вийшов серіал 2019 року.

Кожного персонажа The Witcher 3: Wild Hunt можна назвати яскравою особистістю. Герої запам'ятовуються, через що втрата певних персонажів здатна викликати в геймера незабутнє враження.

Плюси та мінуси Гарний світ гри Безліч цікавих персонажів Цікава та нелінійна історія Відповідний звуковий супровід «Детективний режим» викликає багато суперечок Геймплей 8 Графіка 8 Звуковий супровід 9 Інтерфейс та управління 7 Разом 8 Мабуть, найкраща гра серії The Wit.

6 місце – Battlefield 1

Шутер з давньою історією, який переносить гравця за часів Першої світової війни. Це перший подібний крок у ігровій індустрії. Звичайно, схожі приклади вже були, але саме Battlefield 1 2016 вдалося повністю відтворити світ початку XX століття.

Гра готова порадувати геймера відмінним мультиплеєром і прискіпливою роботою зі звуком. Гравець буквально занурюється в цей світ, з якого просто неможливо вилізти протягом найближчих годин.

Плюси та мінуси Хороший режим мультиплеєра Чудовий звук Відчуття масштабу війни Відмінна графіка Погана робота сценаристів Найчастіше проходження сюжетної кампанії виглядає нудним проведенням часу Геймплей 7 Графіка 10 Звуковий супровід 9 Інтерфейс і керування 7 Разом війни 8.3 Приголомшлива.

5 місце – Resident Evil 2 (2019)

Дуже крутий хорор, що є ремейком вже легендарної гри, що вже стала. Не виключено, що Resident Evil 2 2019 теж увійде в історію. Адже тут є все, що потрібно справжнім поціновувачам жанру.

Крута графіка, яка обрамляє відомий світ оригіналу, і навіть невідомість те, що чекає за поворотом у процесі проходження сюжетної лінії. Звичайно, слабонервним в Resident Evil 2 робити нічого, але кожен володар PlayStation 4, який вирішив ознайомитися з найкращими продуктами платформи, обов'язково має пограти в «Обитель зла».

Плюси та мінуси Крута графіка Відмінний саундтрек Зручне керування Збережено дух оригіналу Нудний сюжет без нововведень Геймплей 7 Графіка 9 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та керування 9 Разом 8.3 Страшний хорор для фанатів «Обителі зла».

4 місце – Uncharted 4: A Thief's End

Захоплюючий екшен 2016 року з виглядом від третьої особи занурює геймера в дивовижно гарний ігровий світ. Види гір, покинутих сіл – все це створює особливу атмосферу в Uncharted 4. А в результаті гравцеві належить керувати Нейтаном Дрейком, який проходитиме за досить типовим пригодницьким сюжетом. Однак окремі повороти змушують задуматися над тим, що Uncharted 4: A Thief's End не така проста, як може здатися спочатку. У зв'язку з цим зовсім не дивує факт присудження проекту статусу найкращої консольної гри на виставці E3 2015.

Плюси і мінуси Приголомшлива графіка і технічне виконання Дозволяє повністю закрити історію головного героя, знайомого за попередніми іграм серії Захоплюючі екшен-сцени

3 місце – Grand Theft Auto V

Ця гра невипадково називається експертами, як найкращий представник індустрії геймінгу з відкритим світом. Grand Theft Auto V – це світ, у який починаєш вірити. Адже всередині гравця чекає власний інтернет, велике місто із сільською місцевістю, автопарк та купа персонажів.

Проходити сюжет GTA 5 доведеться за одного з трьох персонажів, між якими необхідно перемикатися. Основна гілка розгортається навколо пограбувань банку. І вони у грі відтворені настільки достовірно, що цю частину Grand Theft Auto запросто можна запідозрити у пропаганді.

Плюси та мінуси Хороша візуальна частина для PS4 Ігровий світ із приголомшливою деталізацією Цікавий сюжет Велика кількість занять поза сюжетом Гумор Rockstar з купою відсилань Обмежена кількість місць, доступних для вільного відвідування Періодичні лаги Геймплей 10 Графіка 8 Звуковий супровід 8 Інтерфейс.5 Гра для тих, хто хоче переміститися на нову реальність.

2 місце – The Last of Us: Part 2

Проект, що наробив багато шуму в ігровій індустрії 2020 року. Цей бойовик з елементами хорору розгортається навколо життя Еллі, яка заради помсти змушена перетнути практично всю країну. І нехай комусь сюжетна лінія може здатися досить звичною режисура, графіка та звуковий супровід повністю нівелюють недоліки.

Сюжет гри розгортається через 4 роки після дій першої частини.

На виході в The Last of Us: Part 2 цікаво грати як геймеру, знайомому із серією, так і новачкові. Тому гра була високо оцінена практично всіма міжнародними критиками.

Плюси та мінуси Цікавий сюжет, через який проглядають теми жорстокості та помсти Хороша режисура та акторська гра Чудова графіка Величезний Сіеттл зі своїми історіями Неймовірна деталізація ігрового світу Далеко не всі будуть згодні з темами, які піднімаються в The Last of Us: Part 2 Незручне 9 Графіка 10 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та керування 7 Разом 8.5 Гра, яка вже увійшла до історії платформи PS4.

1 місце – Red Dead Redemption 2

Тема Дикого Заходу рідко знаходить свій відбиток у ігровій промисловості. Але Red Dead Redemption 2 ламає існуючі стереотипи. У грі представлений величезний світ, яким геймер може переміщатися без обмежень. Причому пересування не має нудного заняття просто для того, щоб знайти місію. Навпаки, це окрема пригода з великою кількістю прихованих деталей.

Взагалі, деталізація - головна фішка, мабуть, кращого продукту Rockstar на сьогоднішній день. Усередині гри опрацьовано все від механіки бою та їзди на коні, до зняття шкіри вбитого звіра. Завдяки виділеним фішкам грається в Red Dead Redemption 2 з інтересом як шанувальникам атмосфери Дикого Заходу, так і стороннім спостерігачам. Плюси та мінуси Неймовірна деталізація відкритого світу Взаємодія з тваринами та іншими деталями Цікавий сюжет Гарна графіка Гідний саундтрек Далеко не завжди додаткові місії (наприклад, рибалка) виявляються цікавими Геймплей 10 Графіка 9 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та управління 8 Разом 8.8 Світ Дикого Заходу на PlayStation 4.