Породи собак для квартири

Anonim

Собаки – одні з найулюбленіших домашніх тварин. Величезна різноманітність порід часто ставить у глухий кут, яку найкраще вибрати для проживання в квартирі. Вибір вихованця залежить від багатьох факторів, починаючи від розміру, закінчуючи схильністю до алергії на шерсть у членів сім'ї.

Фактори, що впливають на вибір собаки в квартиру

Перш ніж заводити цуценя, потрібно вивчити всі особливості породи. Не всі собаки підходять для утримання квартир. Є породи, які можна тримати в будинку, але їм потрібний тривалий та активний вигул, який не всі господарі здатні забезпечити у повному обсязі.На вибір вихованця впливає також проживання маленьких дітей у квартирі, тому що не всі собаки добре переносять таке сусідство.

Найбільш відповідні породи собак для квартири повинні відповідати наступним критеріям:

  1. Бути невеликого розміру – крупного собаку можна заводити лише у просторій квартирі, щоб йому було комфортно.
  2. Вихованець повинен бути помірно активним, щоб не руйнувати все навколо себе.
  3. З низько вираженим мисливським інстинктом.
  4. Собаку потрібно вибирати з неагресивним характером.

Ідеальний вихованець для квартири має бути доброзичливим, щоб уживатися з усіма членами сім'ї та іншими домашніми тваринами.

Рейтинг найкращих собак для квартири

Найбільш відповідні породи собак для проживання в квартирних умовах представлені в таблиці.

Ще один мініатюрний представник квартирних порід. Пекінеси відрізняються врівноваженим та доброзичливим характером, їм не потрібні тривалі прогулянки. Заклад такого вихованця – чудовий вибір для людей похилого віку. Пекінес добре ладнає з дітьми, але в нього норовливий характер, тому залишати малюків з ним наодинці не рекомендується.
Назва Опис Рейтинг
Йоркширський тер'єр Це кімнатно-декоративна порода, що приваблює своїм живим характером, дружелюбністю та компактними розмірами. Йорки чудові компаньйони з розвиненими сторожовими інстинктами. Вони ніколи не підпустять до господаря чужої людини. Невеликий розмір дозволяє брати вихованця завжди з собою.

Головна особливість породи - довга шерсть без підшерстя. Завдяки цьому йоркширський тер'єр не линяє.

★★★★★
Померанський шпіц Доброзичливий вихованець з милим зовнішнім виглядом. Користується великою популярністю завдяки своїй пухнастій шубці, що робить схожим на ведмежа. Померанський шпіц добре піддається дресирування. До п'яти місяців здатний виконувати безліч основних команд. ★★★★★
Мопс Це порода веселих та доброзичливих вихованців для квартири. Вони мають гострий розум, кмітливість і розвинений інтелект. Мопси добрі друзі, вони дуже тонко відчувають характер та настрій господаря. Велика перевага мопсів полягає в тому, що не люблять замкнутий простір, їм не потрібно бігати, активно грати. Вони віддають перевагу спокійному способу життя. ★★★★★
Пудель Стильна, красива та спортивна порода собак. Це лагідні та веселі друзі. Але це одна з найдорожчих тварин. Для його догляду необхідно багато вкладень. ★★★★★
Чихуахуа Собаки цієї породи не тільки найменшіатюрні, а й дуже врівноважені та доброзичливі. Це ідеальний варіант для невеликих квартир. Чихуахуа чудово уживається з дітьми, любить із ними грати. Не потребує підвищеної уваги. Легко переносить тривалі поїздки. ★★★★★
Пекінес

Для правильного догляду за представником цієї породи потрібно регулярне вичісування. Не любить дресирування, погано їй піддається. Важко переносить самотність.

★★★★★
Бішон-фризе Розумні та активні собачки, яких часто використовують у циркових виставах. Вони відмінно піддаються дресирування. Завдяки своєму компактному розміру стали поширеною породою для утримання в квартирі.

Бішон-фризе чарівний вихованець, який стане справжнім членом сім'ї, це відмінні партнери з ігор з дітьми. Люблять активні прогулянки на свіжому повітрі.

★★★★★
Такса Завдяки невеликим розмірам представники цієї породи підходять для утримання в квартирах, але важливо враховувати, що у них гострий мисливський інстинкт. Собака потребує активних прогулянок та ігор. Їй потрібно набувати спеціальних іграшок. Якщо їх не буде, вихованець почне псувати речі та меблі.

За характером такси дуже доброзичливі та живі. Вони завжди готові взяти участь у іграх. Такса добре піддається дресирування.

★★★★★
Басенджи Представник середніх порід собак. Басенлжі дуже елегантний. Незважаючи на те, що це гончий собака, він добре адаптується до проживання в міських квартирах. Головна перевага цієї породи полягає в тому, що вона зовсім не гавкає.

Це дуже спритні та швидкі тварини. Вони добре піддаються дресируванні, відмінно ладнають з іншими тваринами. Не вимагають особливого догляду, але потребують активних прогулянок.

★★★★★
Шелті Це зменшена порода коллі. Шелті відноситься до вівчарських пород. Порода відрізняється енергійністю та грайливістю. Вона дуже віддана господареві. Але шелті потребують активного часу. ★★★★★

Йоркширський тер'єр

Плюси та мінуси Мініатюрні розміри. Йорки не досягають у вазі понад 3 кг. Такого собаку можна завести навіть у маленькій квартирі. Це лагідні, віддані та доброзичливі вихованці, які дуже прив'язані до своїх господарів. Не виявляють агресії, добре вживаються з усіма членами сім'ї, включаючи дітей. Добре піддаються дресируванні, але в характері є нотки впертості, тому важливо правильно виховувати вихованця. Довга вовна потрібно постійного догляду, щоденного вичісування та купання раз на місяць. Здоров'я та імунітет 9 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 9 Схильність до дресирування 9 Догляд та утримання 8 Разом 8.8 Йорк вибагливий у харчуванні.

Померанський шпіц

Плюси та мінуси Відданість господарям. Шпиці дуже прив'язуються до членів сім'ї. Енергійність, вихованці дуже люблять активні прогулянки, ігри.Доброзичливий і товариський вихованець. Відмінно піддається дресирування У породи є схильність до домінування. Якщо не розпочати виховання з раннього дитинства, шпіц почуватиметься єдиним лідером. Гучно гавкає, важливо почати відучувати від цієї звички одразу. Шпиці дуже бояться самотності. Через тривалу розлуку з господарем вони можуть захворіти. Складність у догляді за шерстю. Необхідно щодня вичісувати вихованця. Здоров'я та імунітет 8 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 7 Схильність до дресирування 8 Догляд та утримання 6 Разом 7.3 Доброзичливий та товариський вихованець.

Мопси

Плюси та мінуси Компактні розміри, завдяки яким мопс можна тримати навіть у маленькій квартирі. Спокійна, врівноважена тварина, яка воліє проводити час на дивані. Коротка вовна, що не потребує особливого догляду. Часто спостерігаються проблеми із здоров'ям, потрібно регулярно відвідувати ветеринара.Вихованець схильний до ожиріння, тому необхідно дотримуватися правильного харчування. Впертий характер, який часто заважає новачкам дресирувати вихованця. Здоров'я та імунітет 6 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 9 Схильність до дресирування 9 Догляд та утримання 9 Разом 8.3 Спокійна, врівноважена тварина, яка воліє проводити час на дивані.

Пудель

Плюси та мінуси Великий вибір розмірів вихованців. Якщо великий королівський пудель, малий та карликовий. Це одна з найрозумніших порід собак. Відмінно піддається дресирування. Шерсть пуделя дуже схожа за якістю на людське волосся. Вона не видає неприємного запаху. Представники цієї породи вирізняються міцним здоров'ям. Красива кучерява шубка потребує постійного догляду. Здоров'я та імунітет 10 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 10 Схильність до дресирування 10 Догляд та утримання 6 Разом 9 Це одна з найрозумніших порід собак.Відмінно піддається дресирування.

Чихуахуа

Плюси та мінуси Мініатюрні розміри. Собака досягає у вазі трохи більше 3 кг. Поступливий і врівноважений характер. Собака не примхливий. Дуже прив'язана до свого господаря, може годинами лежати спокійно, спостерігаючи, як він працює. Високий рівень інтелекту, слухняна, схильна до дресирування. Невибагливі в їжі Дуже погано переносять холод і протяги, часто страждають на простудні захворювання. Здоров'я та імунітет 6 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 10 Схильність до дресирування 9 Догляд та утримання 8 Разом 8.3 Високий рівень інтелекту, слухняна, схильна до дресирування.

Пекінес

Плюси та мінуси Мініатюрні розміри дозволяють утримувати вихованця в маленькій квартирі. Немає необхідності довго вигулювати. Собака привчається ходити в туалет на пелюшку. Не псують меблі та речі. Віддані та добрі. Не люблять дресирування. Часто хворіють на захворювання дихальної системи. Вперті та норовливі Вимагають складного догляду за вовною Здоров'я та імунітет 7 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 9 Схильність до дресирування 7 Догляд та утримання 6 Разом 7.3 Немає необхідності довго вигулювати. Собака привчається ходити в туалет на пелюшку.

Бішон-фризе

Плюси та мінуси Компактні розміри до 30 см у загривку. Це дозволяє утримувати їх навіть у маленьких квартирах. Незважаючи на густу шерсть, вони практично не линяють. Дуже доброзичливі, активні та комунікабельні. Добре уживаються з домашніми тваринами. Невибагливі у їжі. Мають міцний імунітет.За дотримання правильного догляду можуть прожити дуже довгий час. Намагаються домінувати, тому важливо почати придушувати цю особливість із раннього віку. Густа шубка вихованця вимагає ретельного щоденного догляду. Здоров'я та імунітет 10 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 10 Схильність до дресирування 9 Догляд та утримання 7 Разом 9 Невибагливі у їжі. Мають міцний імунітет. За дотримання правильного догляду можуть прожити дуже довгий час.

Такса

Плюси та мінуси Невибаглива у змісті, не потребує спеціального догляду. Дуже сильний інтелект. Собака входить до найрозумніших у світі. Прив'язані до господарів, стають вірними друзями. Витривалі та енергійні. Через свої мисливські інстинкти такса погано уживається з рештою свійських тварин. Потребує тривалих прогулянок, активних ігор. Часто виникають проблеми зі здоров'ям через неправильне харчування.Відрізняються бойовим характером, погано вживаються з іншими тваринами. Здоров'я та імунітет 8 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 8 Схильність до дресирування 9 Догляд та утримання 6 Разом 7.8 Прив'язані до господарів, стають вірними друзями.

Басенджи

Плюси та мінуси Відмінний напарник для тих, хто воліє вести активний спосіб життя. Мають гострий зір і чуйний нюх. Рідко зазнають захворювання. Не мають специфічного запаху. Потребують тривалих прогулянок і активних ігор. Погано переносить самотність. Здоров'я та імунітет 9 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 8 Схильність до дресирування 9 Догляд та утримання 5 Разом 7.8 Мають гострий зір і чуйний нюх. Рідко зазнають захворювання.

Шелті

Плюси та мінуси Доброзичлива, дуже прив'язана до господаря. Відмінний охоронець, який не підпустить чужу людину до членів сім'ї. Добре піддається дресируванні, має високий інтелект і кмітливість. Собака галасливий, тому з раннього дитинства потрібно починати займатися його вихованням. Потребує тривалих активних прогулянок Здоров'я та імунітет 8 Ставлення до членів сім'ї та інших тварин 9 Схильність до дресирування 9 Догляд та утримання 4 Разом 7.5 Добре піддається дресировці, має високий інтелект і кмітливість.

https://www.youtube.com/watch?v=esx1Nua9CVg