Як оновити Триколор ТБ самостійно

Anonim

«Чому необхідно оновлювати програмне забезпечення?» - багато користувачів «Триколор ТБ» задаються цим питанням. Приймач програм "Триколора" - складна цифрова система. Конструктивно, ресивер складається програмної та апаратної частин. Будь-який приймач супутникового телебачення, у тому числі і «Триколор ТБ», це невеликий комп'ютер, апаратна частина якого призначена для прийому сигналу з супутника. Мікросхеми електронної частини ресивера встановлюються на заводі-виробнику і при експлуатації не змінюються.

Навіщо оновлювати ПЗ

Для оператора «Триколор ТВ» випускається ціла лінійка ресіверів, програмне забезпечення яких потребує періодичного оновлення.На зорі розвитку таких систем прийому сигналу, їх дія полягала тільки в прийомі телевізійних каналів, що транслюються, і невеликої кількості додаткових функцій. Знаючи про те, що системи передачі сигналу через супутник – це сучасні технології, що швидко ростуть, компанія створює нові приймачі так, що основну частину роботи виконує електроніка, а людині залишається тільки виконати деякі нескладні операції.

Періодичному оновленню підлягає лише його програмне забезпечення, до якого входить графічна оболонка. Воно ж забезпечує роботу функціонала ресивера, реалізацію його широкого набору додаткових опцій.

Компанія Триколор постійно допрацьовує ПО ресіверів, додаючи нові можливості. Для того, щоб ті приймачі, які вже куплені та працюють у населення, могли забезпечувати нові можливості та проводиться оновлення. Компанія у такий спосіб вирівнює можливості виробленого раніше обладнання, підтягуючи його до функціоналу нових поколінь ресіверів.

Є ряд причин, які зумовлюють необхідність встановлення нової версії ПЗ:

  • підвищується якість роботи ресивера за рахунок зменшення числа помилок при роботі;
  • розширюється лінійка нових здібностей: управління системою «Триколор.Розумний дім», відкривається доступ до сервісів: «Кіно», «Телеархів» та інших;
  • покращується організація та структура меню, полегшуючи користування ним;
  • змінюється (у більшості випадків) графіка меню, воно стає більш сучасним.

Установка нової програми роботи приймача призводить до прискорення всіх його функцій, водночас, роблячи цю роботу стабільнішою. Приймачі стають досконалішими, з ними зручніше працювати. У роботі системи виникає менше помилок, а абонент отримує нові функції та послуги абсолютно безкоштовно.

Коли потрібно оновлювати ПЗ

Використання застарілого програмного забезпечення може призвести до того, що ресивер з таким програмним забезпеченням може неякісно прийняти сигнал супутника, надісланий з розрахунком на оновлене програмування. Тому компанія сама пропонує провести оновлення, а власнику приймача потрібно тільки дати на це згоду і дотримуватися інструкцій, що з'являються на екрані.

Застаріле програмне забезпечення може призвести до деяких помилок:

  1. Пристрій може не ввімкнутися або не спрацює пульт дистанційного керування.
  2. У вікні «Меню» не відобразиться ID (ай ді) (ідентифікаційний номер приймача).
  3. Ресивер не відсканує деякі канали, і вони будуть відсутні.
  4. «Картинка» зависне або почне її «рвати», або вона може не з'явитися.

Вказаних помилок може і не бути, якщо попереднє оновлення було зроблено нещодавно. Щоб бути впевненим у необхідності оновлення, потрібно порівняти пропоновану версію із тією, яка встановлена ​​на ресивері. Для цього потрібно увійти в пункт «Статус» меню або зайшовши до свого особистого кабінету на сайті.

Як оновити Триколор ТБ самостійно

Компанія «Триколор ТВ» періодично проводить кампанії зі встановлення нових версій ПЗ. Незважаючи на тривалий термін дії пропозиції, не завжди можна здійснити оновлення тоді, коли це пропонує компанія. Зробити оновлення можуть допомогти співробітники салонів та сервісних центрів компанії, але це вимагатиме додаткових витрат часу та сил. Триколор ТБ спеціально спростила процедуру поновлення для того, щоб будь-який власник ресивера зміг це зробити самостійно.Технологія процедури проста.

  1. Перезавантажити ресивер: на 12 секунд вимкнути його з розетки мережі, а потім знову включити.
  2. Включити приймач на канал 333 (інформаційний канал), або знайти його пошуком, якщо він відсутній у списку.
  3. У разі появи повідомлення «Оновлення ПЗ» підтвердити дію.
  4. Для завантаження параметрів нової версії програмного забезпечення на сервер потрібно від 3 до 5 хвилин.
  5. Перезавантаження ресивера буде потрібно після завершення завантаження нових параметрів.
  6. Після виконання всіх дій потрібно увійти в меню та увімкнути перегляд телеканалів.
  7. У спливаючому вікні буде повідомлення «Необхідно оновити ПЗ модуль».
  8. Команду потрібно підтвердити та знову повернутися на інформаційний канал (333).

На всю процедуру потрібно не більше 10 хвилин. Після закінчення всіх дій потрібно перейти до розділу меню «Статус» і переконатися у зміні версії програмного забезпечення. Відео розкаже детальніше

Існує три способи проведення зазначеної процедури: із супутника, з USB-накопичувача (флешки), через інтернет.

Оновлення ПЗ через супутник

Цей спосіб, на даний момент, найпоширеніший. Створюючи нове програмне забезпечення, компанія тривалий час залишає його доступним для завантаження із супутника. Для оновлення не потрібні спеціальні знання та здібності – потрібно увімкнути інформаційний канал 333. Пропозиція про оновлення автоматично з'явиться у спливаючому вікні. Далі достатньо натисканням кнопки «ОК» дати згоду на виконання операції та дотримуватися вказівок, що з'являються на екрані.

Оновлення Триколор через флешку

Робота за цією схемою полягає в завантаженні прошивки з сайту фірми-виробника - General Satelite. Перед початком роботи необхідно перевірити можливість встановлення нової версії програмного забезпечення через USB для даної моделі приймача.Потім архів витягується в кореневу папку флешки. Накопичувач з новою програмою підключається до приймача та приймається пропозиція про оновлення. Після початку роботи з оновлення потрібно стежити за вікнами, що спливають, і правильно виконувати ті дії, які в них пропонуються.

Під час роботи потрібно пам'ятати, що після оновлення програмного забезпечення, налаштування користувача (припустимо, список каналів) можуть не зберегтися.

При проведенні процедури оновлення не можна вимикати живлення приймача або від'єднувати USB-накопичувач. Будь-яка з таких дій може призвести до виходу приймача з ладу.

За допомогою інтернету

Для успішних дій по оновленню за допомогою інтернету необхідно, щоб модель ресивера мала такі можливості. Приймач підключається до мережі та при появі в інтернеті нової версії, на екрані з'явиться пропозиція про оновлення, аналогічна до того, що пропонується при завантаженні з супутника.У таблиці наведено моделі приймачів, програмне забезпечення яких можна оновити за допомогою інтернету.

Модель приймача Версія ПО приймача Версія ПО модуля
GS B621L 4.10.535 0.0.195
GS B521, GS B521H, GS B521H, GS B521HL, GS C592, GS B531M, GS B532M, GS B5310, GS B5311, GS B520, GS B522, GS B535 4.11.469 0.0.199
GS U510, GS E501, GS Е502, GS C591, GS C5911 4.2.1103 0.2.153, 0.2.154, 0.2.155

(залежно від моделі приймача)

GS B210, GS E212, GS U210, GS U210CI 3.8.98 0.1.220, 0.1.216, 0.1.217, 0.1.218

(залежно від моделі приймача)

GS А230 4.5.1194 0.0.179
TV Box GS АС790 05.05
TV Box GS C593 05.02
GS 5210, GS В527, GS В528 4.11.350 0.0.199

Вказані моделі приймачів, а також версії програмного забезпечення приймачів та модулів отримані з офіційного сайту компанії «Триколор ТБ».

Багато жителів країни, йдучи з дому, відключають від мережі всі електроприлади. Якщо споживач відключив приймач «Триколор ТБ» від мережі, то після повернення та увімкнення його знову, на екрані з'явиться повідомлення «Кодування каналу DRE». У цьому немає нічого поганого, таким чином компанія інформує споживача про те, що його приймач вимкнено в той момент, коли проходило автоматичне оновлення обладнання. Для виправлення ситуації потрібно включити обладнання на 5-10 хвилин для того, щоб пройти процедуру активації.

Як перервати оновлення

Після початку оновлення програмного забезпечення зупиняти його небажано. Справа в тому, що при проведенні оновлення робота відбувається з елементами пам'яті ресивера, і переривання процесу може спричинити появу збоїв. Приймач може вийти з ладу. Деякі моделі ресіверів, наприклад GS8306, не розраховані на самостійну прошивку.

У службу технічної підтримки компанії надходили неодноразові скарги від власників таких ресіверів, тому що після оновлення з'являлися численні помилки та несправності. Прагнення компанії «Триколор ТВ» до того, щоб споживач отримував якісні послуги, призводить до необхідності ретельно стежити за якістю обладнання та його безперебійною роботою. Власнику приймача залишається лише повністю виконувати всі інструкції, які видає компанія. Тому, перед прийняттям рішення про самостійну прошивку ресивера, необхідно зателефонувати на гарячу лінію компанії або поставити запитання на офіційному сайті.

Якщо виникли проблеми

При самостійному встановленні програмного забезпечення можуть виникнути деякі проблеми або труднощі.

Запитання експерту Не можу знайти канал 333?

Можливо, приймач не підтримує формат мовлення каналу (mpeg4). Необхідно встановити нове програмне забезпечення за інструкцією, наведеною у пункті «Оновлення Триколор через флешку». Процес установки зависає, ресивер перезавантажується?

Можна спробувати перезавантажити ресивер та запустити процедуру заново. Якщо ці дії не виправили ситуації, необхідно звернутися до служби технічної підтримки. Номери телефонів служби можна знайти у супровідній літературі на приймач. Оновлення "зависає", спливає повідомлення: "Модель приймача не виявлена".

У налаштуваннях ресивера вибрати та натиснути «Заводські установки». Відбудеться перезавантаження приймача. Далі потрібно вибрати мову. У пункті «Вибір оператора Тріколор ТВ» виберіть регіон і натисніть «Ок», пошук каналів відбуватиметься автоматично. Після завершення з'явиться повідомлення про завершення встановлення. Далі потрібно ще раз спробувати оновити програмне забезпечення. Після оновлення приставка не працює, з'являється зображення поганої якості?

Включити приймач на 5-10 хвилин, перейти на інфоканал (333) і повторити поновлення.
Питання Ответ
Не можу знайти канал 333? Можливо, приймач не підтримує формат мовлення каналу (mpeg4). Необхідно встановити нове програмне забезпечення за інструкцією, наведеною в пункті «Оновлення Триколор через флешку».
Процес установки зависає, ресивер перезавантажується? Можна спробувати перезавантажити ресивер і запустити процедуру заново. Якщо ці дії не виправили ситуації, необхідно звернутися до служби технічної підтримки. Номери телефонів служби можна знайти в супровідній літературі на приймач.
Оновлення «зависає», спливає повідомлення: «Модель приймача не виявлено». В налаштуваннях ресивера вибрати та натиснути «Заводські установки».Відбудеться перезавантаження приймача. Далі потрібно вибрати мову. У пункті «Вибір оператора Тріколор ТВ» виберіть регіон і натисніть «Ок», пошук каналів відбуватиметься автоматично. Після завершення з'явиться повідомлення про завершення встановлення. Далі необхідно ще раз спробувати оновити ПЗ.
Після оновлення приставка не працює, з'являється зображення поганої якості? Включити приймач на 5-10 хвилин, перейти на інфоканал (333) і повторити поновлення.

Вказані в таблиці проблеми є найпоширенішими, але не вичерпними. Якщо після проведення всіх зазначених дій, приймач не запрацював, то необхідно звернутися в салон або сервісний центр «Триколор ТБ». Знайти інформацію про місцезнаходження салонів «Триколору» у своєму місті, можна звернувшись на офіційний сайт компанії. «Триколор ТВ» має широку мережу салонів, дилерських та сервісних центрів на всій території країни.Високий рівень підготовки та кваліфікації фахівців таких центрів дозволить вирішити будь-які питання, що виникають у процесі експлуатації обладнання компанії.

З матеріалу статті видно, що процедура оновлення програмного забезпечення приставки «Триколор ТБ» нескладна і не займає багато часу. Компанія «Триколор ТВ» працює над удосконаленням свого обладнання та оновлення з'являються постійно. Споживачу залишається правильно виконувати інструкції від компанії та насолоджуватися високою якістю перегляду.