Даніма більше немає

Anonim

Навколо Danycom вже давно ходили чутки, що оператор скоро піде з ринку. Однак реальність виявилася набагато сумнішою. 18 вересня цього року сім-картки цього мобільного оператора просто перестали працювати і приблизно 100 тисяч людей опинилися без зв'язку. Що найдивовижніше – всі чотири номери підтримки абонентів не працюють.

Що сталося

Кілька днів тому у абонентів мобільного оператора Даніком зник зв'язок. Це пов'язано з тим, що вранці 18 вересня оператор «Теле2» відключив усіх абонентів Даніком від своєї мережі.Нагадаємо, що компанія Danycom використовувала як віртуальний оператор радіопідсистему Tele2. Достеменно не відомо, в чому саме полягав конфлікт між операторами, але Danycom не заплатив за надані послуги ні хостеру своєї мережі, ні MTS та Megafon на додачу.

Що робити абонентам Даником

Абонентам пропонується самостійно написати заяву в MCN Telecom про перенесення свого номера за допомогою MNP (англ. mobile number portability). які пропонує новий оператор, зовсім не радують.

Абоненти отримують лише 200 Мб мобільного інтернету на місяць, замість 1 ГБ, як було раніше. Обнулився пакет голосового зв'язку та смс-повідомлень. Чи варто говорити про те, що немає 30 безкоштовних хвилин, як було у Даніком.

Новий оператор наголошує на тому, що вартість дзвінків тепер невисока, але це мало тішить, адже за інші послуги доведеться платити на повну.Тим, кому нові умови не до вподоби, запропоновано залишити мережу та перейти до будь-якого іншого російського оператора. На сайті навіть вибачаються за надані незручності.

Після перенесення номера сім-карта Danycom перестане працювати. Нову SIM-карту (від MCN Telecom) можна отримати в офісах компанії або замовити доставку «Поштою Росії».

Які тарифи доступні

При переході в мережу MCN Telecom, абонентам буде доступна лінійка з чотирьох тарифів. Працювати вони почнуть з 28 вересня поточного року.

Тариф «Безкоштовний»

Тариф «Безкоштовний» буде доступний з наступними параметрами: абонентської плати немає, в пакет включено 200 МБ інтернет-трафіку, плата за кожний наступний мегабайт становитиме 0,08 руб.

Дзвінки в регіоні проживання (Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Краснодарі, Самарі, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Казані) на номери мобільних операторів коштуватимуть 1,39 рубля за хвилину.Зателефонувати на номери операторів фіксованого зв'язку буде коштувати 0, 79 рублів за хвилину. Міжміські дзвінки коштуватимуть 1, 99 рублів за хвилину. При дзвінках до інших регіонів вартість хвилини складе 1, 99 рублів за хвилину, незалежно від напрямку. При цьому дзвінки в мережі залишаються безкоштовними. Вартість смс-повідомлень становитиме 0, 25 рубля за одне повідомлення. При необхідності можна підключити додаткові пакети інтернет-трафіку на тарифі «Безкоштовний», їх вартість становитиме 49/199/399 рублів за 1/5/10 Гб відповідно.

«Сімейний», «Сімейний Лайт» та «Сімейний Плюс»

Тарифні плани «Сімейний», «Сімейний Лайт» та «Сімейний Плюс» не змінюються та зберігаються в повному обсязі на колишніх умовах. Тарифи «Дзвони безкоштовно» та «Безкоштовний», а також архівні тарифні плани будуть недоступні. Сервіси "Обмін трафіку" та "Ділись з друзями", опція "Річна підписка" з моменту переходу на мережу партнера також стануть недоступними для використання.

А перейти до іншого оператора виявилося проблематично

Багато абонентів, які намагалися перейти до інших мобільних операторів, зіткнулися з проблемою.

Хтось скаже, навіщо той старий номер, якщо можна купити новий стартовий пакет, але тут не все так гладко, як хотілося б. Справа в тому, що для багатьох користувачів дуже важливим є звичний телефонний номер. Його вже знають усі родичі, друзі та колеги. Зміна номера завжди спричиняє певні проблеми та незручності. Так близько сотні тисяч абонентів залишилися без послуг зв'язку через банкрутство оператора.

Цілком можливо, що в офісах інших мобільних операторів підкажуть, що робити і як правильно вчинити. У справу можуть втрутитися контролюючі органи. Таких випадків історія мобільного зв'язку у Росії ще був. Так, багато дрібних операторів закривалися, але ніхто не відключав абонентів від мережі.