Як відкрити панель керування Nvidia на Windows 10

Anonim

Якщо розглядати функціонал панелі управління Nvidia, то користувач може зрозуміти, що це дійсно корисна річ. Це спеціальний софт, за допомогою якого можна легко змінювати багато параметрів адаптера в графічному плані, тобто в ньому користувач може зустріти такі налаштування, як:

  • Налаштування кольорової гами;
  • Параметри для масштабування картинки;
  • Зміна властивостей 3D графіки;
  • І багато іншого.

Як відкрити панель управління Nvidia

Налаштування та відкриття цього софту – це важливий крок, який наблизить користувача до того, щоб зробити максимально якісний продукт. Відкрити софт – це половина важливого пункту, адже з нього випливають інші, також важливіші пункти, докладніше про які варто поговорити далі.

Відкрити панель управління користувач може трьома офіційними способами: за допомогою робочого столу, через панель управління операційної системи, а також через системні треї.

Детальніше про відкриття панелі управління Nvidia можна подивитися в цьому відео

На робочому столі

Перший спосіб є найпростішим і найактуальнішим. Він досить швидко допомагає відкрити потрібний софт. Користувачеві потрібно лише тапнути по будь-якому вільному місцю на робочому столі за допомогою правої кнопки мишки, а потім вибрати необхідний пункт, а саме «Панель управління NVIDIA».

За допомогою цього способу можна відкрити не тільки панель керування, але й інші важливі параметри. Цей спосіб простий, тому що дозволяє користувачеві не розуміється на додаткових налаштуваннях, а відразу відкрити софт через те, що у нього відкрито завжди, тобто через робочий стіл.

За допомогою такого методу користувач точно не отримає вірусів, а також різних лагів на свій пристрій. У нього є багато переваг, яких немає в інших методах відкриття.

Зверніть увагу! Якщо при відкритті через робочий стіл у користувача з'явилися лаги, то необхідно перевірити комп'ютер на наявність вірусів, тому що подібна історія відхиляється.

З панелі керування Windows

Другий метод досить складний тим, хто не розуміється на базових функціях на пристрої, тому що доведеться відкривати ті розділи, які можуть бути незрозумілі багатьом, а саме – панель управління операційною системою.

Панель управління операційної системи – це центр, через який відбуваються практично всі дії з системою. Коли користувач відкриває будь-яку додаткову програму, сигнал відправляється в панель керування, через який і відкривається необхідний софт.

Щоб відкрити панель керування, необхідно перейти на кнопку «Пуск», яка знаходиться в різних на комп'ютері частинах. Це може бути як нижній лівий кут, так і інші розташування кнопки пуску. Після цього варто тапнути на розділ «Панель управління» та почекати, поки система відкриє необхідну користувачеві систему.

Далі необхідно дотримуватися інструкції, яка присвячена панелі керування:

Після переходу в потрібний софт системи користувачеві варто перейти в категорію під назвою «обладнання та звук». У ньому він може налаштувати звук, підключені обладнання та багато іншого, у тому числі й панель керування NVIDIA для наступного налаштування корекції;

Далі варто знайти пункт, який користувач спочатку шукав, а саме – «Панель управління NVIDIA». Як правило, цей пункт розташовується в самому низу, оскільки не є загальнообов'язковим для системи. Швидше за все, він розглядається комп'ютером як файл інсталяції.

Цей спосіб також має місце, оскільки користувач може розуміти основні пункти пристрою. Якщо ж людина вперше стикається з таким пунктом, як панель управління, то їй необхідно спробувати інший спосіб, наприклад, перший.

Зверніть увагу! Розташування та назва об'єктів залежать від операційної системи, тому що в кожній версії Windows свої параметри, а також параметри.

Через системний трей

Останній спосіб, за допомогою якого можна запустити панель управління – це скористатися системними треями. Системний трей – це центр, у якому зібрані всі основні функції та працюючі системи. Як правило, вихід у нього знаходиться прямо на нижній панелі.

Коли користувач вперше встановлював драйвера для відеокарти від NVIDIA, він також інсталював і додаткові програмні забезпечення, серед яких є GeForce Experience.

Це та програма, яка автоматично запускається при тому, коли користувач запускає і операційну систему. Вона як би знаходиться в системному треї постійно, тому що є важливою функцією пристрою. Якщо користувач перейде в системний трей, він побачить необхідний драйвер, який позначається логотипом компанії NVIDIA.

Далі, якщо тапнути за цим значком, то з легкістю можна перейти в необхідний розділ на комп'ютері, тобто в панель управління.

Зверніть увагу! Системний трей, як і всі інші функції та параметри на комп'ютері, знаходяться в тому місці, в якому вони встановлені в цілому в операційній системі. Кожне розташування залежить від версії Windows.

Не запускається панель керування NVIDIA Windows 10 - що робити

Коли користувач не може запустити необхідну панель управління, це означає, що на версії Віндовс є певні проблеми, а саме:

  • Операційна система загалом працює некоректно;
  • Виникли певні проблеми з драйвером;
  • Програма Нвідіа несумісна з іншими програмками;
  • Віруси на комп'ютері;
  • Несправності з комп'ютером, а саме з його системною частиною.

Всі ці причини необхідно шукати та вирішувати. Вирішити їх можна різними способами, серед яких:

  1. Необхідно перевстановити драйвери. Щоб зробити це, необхідно одночасно клікнути на клавішу пуску і кнопку R. У вікні, що з'явилося, варто ввести необхідну команду, а саме dewmgnt. Тепер варто перейти у вкладку під назвою «Відеоадаптери». Вона знаходиться у диспетчері пристрою. Далі наводимо курсор на необхідну відеокарту, а потім топаємо на рядок «Видалити». Відкриваємо браузер та завантажуємо драйвер знову з офіційного сайту. Тепер встановлюємо драйвера, при цьому дотримуємося інструкцій. Щоб надалі перевірити працездатність, необхідно переглянути панель управління;
  2. Варто налаштувати служби самої програми. Для цього також необхідно тапнути на пункт Пуск і R. Тепер вводимо команду під назвою services.Після цього шукаємо рядок, на якому написано "Display Driver". Тапаємо кілька разів на цей рядок, щоб відкрити параметри. Знаходимо "Тип запуску" і вибираємо автомат - варіант. Запускаємо необхідні служби знову;
  3. Також варто перезапустити процеси, які відбуваються на потрібній панелі Nvidia. Щоб це зробити, необхідно перейти в диспетчер завдань. Після цього переходимо у вкладку під назвою «Процеси» і натискаємо правою кнопкою мишки, щоб завершити роботу програми. Закриваємо усі непотрібні процеси, які не належать до роботи програми. Відкриваємо панель знову. Якщо причина несправності також залишилася, то проблема в іншому, а не в самій програмі.

  4. Можна спробувати виставити найвищу роздільну здатність. Це також може виправити все положення. Є деякі випадки, внаслідок яких занадто низька роздільна здатність призводила до летальних наслідків. Щоб перевірити все і виставити вручну необхідні процеси, топаємо правою кнопкою мишки по робочому столу і вибираємо пункт із роздільною здатністю.Виставляємо найвище, а потім підтверджуємо свій вибір. Для перевірки також запускаємо панель керування. Якщо нічого не змінилося, то проблема не у вирішенні, а в інших пунктах.

Це основні рішення, за допомогою яких можна спробувати вирішити проблему. Більш детально про процес виправлення варто подивитися в цьому відео.

Якщо користувач не зміг нормально відновити робочі процеси, то проблеми також може перебувати в невиправленому реєстрі Віндовс. Це серйозніша проблема, яку варто довірити професіоналові.

Зверніть увагу! Перш ніж виправляти реєстр, варто зробити його копію. Це необхідно для того, щоб уникнути можливих збоїв.

Алгоритм дії такий:

  • Для початку варто тапнути на клавішу Win і R;
  • Тепер варто прописати необхідну команду під назвою «regedit»;
  • Тепер переходимо до папки з меню і видаляємо файл «Context»;
  • Як тільки користувач видалив цей файл, у цьому розділі варто відкрити папку з Нвідіа;
  • Шукаємо команду під назвою command і зберігаємо всі ті корективи, які були зроблені раніше;
  • Перезапускаємо систему, щоб уникнути подальших помилок і проблем.

Ще одним рішенням і відмінним способом перезавантаження системи є оновлення Firework або Redistributable. Цю дію необхідно зробити за допомогою офіційного сайту виробника та комп'ютер. Щоб панель змогла нормально працювати, ці файли повинні бути в оновленому стані. Це також допоможе усунути несправності, які можуть виникнути у користувача.

Заключним способом вирішення проблеми з панеллю управління є те, щоб спробувати відключити Quick Boot. Ця опція, яка допомагає комп'ютеру запускатись швидше, але як тільки вона спрацьовує, ігнорується автоматичний запуск деяких програм. Це може негативно впливати не тільки на весь пристрій, а й на комп'ютер загалом. Щоб уникнути цього, необхідно відключити її. Зробити це потрібно через BIOS. Система автоматично перезавантажиться, щоб уникнути проблем.

Як видно, вирішити проблеми з панеллю управління на Віндовс 10 можна. Головне – знати, як це зробити.

Зверніть увагу! Якщо користувач не впевнений у своїх діях, то варто довірити роботу з виправленням професіоналу, оскільки може бути смерть.

Налаштування Нвідіа для максимального ФПС

Якщо користувач хоче отримати максимальну насолоду від того, що він грає в якісні ігри на комп'ютері, то він може встановити ФПС, який відповідає за якість картинки.

Як тільки налаштувати Нвідіа для максимального ФПС правильно, то дійсно можна отримати якісне виконання та максимальний комфорт від гри. Причому встановити максимальний ФПС можна абсолютно для всіх ігор, так як ця функція вбудована в панель компанії та їх драйвера.

Для того, щоб зробити це, для початку необхідно клікнути правою кнопкою мишки на будь-яку зону екрана, а потім клікнути на необхідний процес, а саме – панель управління Нвідіа. Якщо користувач не знаходить цей пункт, то, швидше за все, у нього некоректно налаштовані сервери. Цей пункт меню можна побачити лише на оновлених серверах системи.

Після цього варто тапнути на пункт з керуванням налаштувань 3D. Він знаходиться у відповідному розділі, в лівій частині панелі, що відкрилася. Для того, щоб користувач зміг контролювати кількість і частоту зміни кадрів, йому необхідно подивитися, щоб була обрана вкладка з глобальними параметрами, тобто тими, які поширюються на весь комп'ютер відразу.

Після цього стоїть у полі праворуч вибрати Max Fraame Rate. Ця опція спочатку відключена, щоб користувач не зміг нічого поганого видати, але щоб встановити максимальну кількість кадрів, вибираємо включення та максимальну частоту.

Як тільки користувач топне кнопку «Застосувати», він отримає максимальну зміну кадрів, а також якісну реалізацію та гру, в яку буде приємно грати на налаштованому комп'ютері.

Питання експерту Як контролювати частоту у певних іграх?

Так як налаштування дозволяють підкоригувати необхідні користувачеві гри, він може їх підлаштувати під них. Для цього варто вибрати в програмних установках пункт із кнопкою «Додати», а просто натиснути на ті ігри, які варто контролювати. Система попросить встановити налаштування для них. Чи можна обійтися без Nvidia?

Ні, оскільки це базовий софт. Його можна замінити на інший, але повністю позбутися його користувача не вийде.