Як дізнатися свого провайдера інтернету

Anonim

Інтернет – це послуга, яка дозволяє людям по всьому світу отримувати інформацію у будь-який зручний момент, а також спілкуватися з іншими користувачами. Людина, яка вперше підключає таку опцію, стикається з великою кількістю незнайомих понять. Наприклад, зі словом «провайдер».

Провайдер це хто і чим займається

Провайдер – це організація, яка надає послуги інтернету. У Росії існує безліч подібних фірм, так що користувач завжди має право вибору. Послуги доступу до мережі надають такі компанії як Ростелеком, Білайн, МТС, Мегафон.І це лише мала частина подібних організацій.

У кожного провайдера є свої відмінні риси:

  • вартість послуг;
  • швидкість інтернету;
  • обладнання.

Співвідношення всіх переваг та недоліків дозволяє людині вибрати оптимальну компанію, від якої вона отримуватиме послуги доступу в інтернет.

Як дізнатися свого провайдера інтернету

Багато людей не замислюються про те, яка організація надає послуги. Це викликає велику кількість складнощів, які виявляються при подальшому використанні. Наприклад, людина не має інформації щодо привабливіших пропозицій інших компаній і часто просто переплачує за інтернет. Тому кожному користувачеві рекомендується дізнатися про свого провайдера.

Виконати операцію можна кількома способами. Причому від клієнта не потрібно наявність спеціальних навичок. Вся необхідна інформація знаходиться на поверхні, тому проблема пошуку не встає. Далі пропонуємо розглянути стовідсоткові варіанти, які дозволять дізнатися про свого провайдера.

У документах

Підключаючи домашній інтернет, кожна людина укладає договір з провайдером. Це документ, в рамках якого зазначається, що клієнт зобов'язується своєчасно здійснювати платіж за надання послуг, а організація – надавати їх відповідно до обраного тарифного плану.

Для деяких людей договір є марним папірцем, але це зовсім не так. Документ несе у собі масу корисної інформації. У тому числі ім'я фірми.

Як правило, документація провайдера виглядає наступним способом:

Вказаний листок є рахунок на оплату послуг. І тут у верхньому кутку великими літерами вказано ім'я провайдера та його логотип. Як бачите, доступ до інтернету в цьому випадку надає компанія Ростелеком. Крім того, в рахунках на оплату та договорах вказується особовий рахунок клієнта, його контактна інформація, відомості про тариф та реквізити фірми постачальника послуг. Словом, все необхідне слід шукати саме в документах.

За допомогою дроту

Доступ до домашнього інтернету здійснюється за допомогою дроту. І навіть якщо ви використовуєте бездротову технологію Wi-Fi, шнур все одно потрібен для підключення до роутера.

У квартиру потрапляє мала частина дроту, а основна розташовується в під'їзді.І ось тут клієнт якраз може отримати інформацію про діючого провайдера. Для цього потрібно уважно придивитися до маркування, нанесеного на обладнання. Зазвичай ім'я компанії завжди вказується на дроті.

За допомогою програм для тестування швидкості

В мережі існує багато програм та сервісів, які дозволяють отримати точну інформацію щодо того, як швидко працює інтернет користувача. Причому, крім швидкості в подібних тестах, вказується ім'я провайдера. Тому цей варіант варто розглянути як ще один спосіб, що дозволяє визначити, яка організація надає вам послуги інтернету.

Серед нині існуючих тестів швидкості можна виділити такі:

  • Speedtest.net;
  • Яндекс Интернетометр;
  • Pr-cy та інші.

Визначення провайдера та інших параметрів відбувається шляхом аналізу поточної IP-адреси, DNS-сервера та безпосереднього тесту швидкості. Від користувача потрібно відкрити лише сервіс, що сподобався. Отримана інформація буде виглядати так:

В даному випадку для тестування швидкості використовувався сайт speedtest.net. У верхній частині екрана ресурс вивів інформацію про швидкість завантаження та затримки під час передачі файлів. Крім того, у правому нижньому кутку можна помітити ім'я провайдера, яке вказано тут як хост. Аналогічна ситуація і інших схожих сервисов.

Перевіряючи фірму через програми та сервіси тестування швидкості, необхідно розуміти, що спосіб працює тільки в тому випадку, якщо у вас є доступне інтернет-з'єднання. Якщо інтернет вимкнено за несплату або просто не працює, визначити організацію таким чином не вийде.

АйПі адресам

Для визначення провайдера будь-якому сервісу необхідно лише знати вашу IP-адресу. Тому тестування швидкості у разі є зовсім необов'язковим. Можна заощадити час, вибравши інший варіант визначення фірм, які постачають послуги, через такі сайти:

Користувачеві не доведеться натискати зайві кнопки і чекати закінчення перевірки. Всю необхідну інформацію людина отримує одразу після переходу на сайт. Так, наприклад, виглядають дані, отримані через whatismyipaddress.com:

Сама IP-адреса наводиться великим шрифтом у верхньому кутку екрана. А ось трохи нижче користувач може ознайомитись із карткою адреси. У графі «ISP» вказується провайдер, а ще нижче наведена інформація про країну, регіон та місто підключення послуг.

Тут, як і у випадку з тестами швидкості, для визначення організації знадобиться наявність підключення до Інтернету. Якщо доступ обмежено, дізнатися ім'я провайдера не вийде.

Інші способи

Вище були представлені основні варіанти, що дозволяють дізнатися провайдера. Але в той же час існують і альтернативні способи, про які теж не слід забувати. Якщо ви втратили документацію, не маєте доступу до обладнання, а сам інтернет вимкнено, визначити провайдер можна, відкривши будь-який сайт через браузер.

У такій ситуації ім'я провайдера висвічується у верхній частині екрана, а нижче наводиться повідомлення про необхідність погашення заборгованості. Крім того, схожі повідомлення з ім'ям організації, що надає послуги інтернету, відображаються під час переходу на заблоковані ресурси.

Як дізнатися, які провайдери є в будинку

У сьогоднішньому матеріалі неодноразово говорилося про те, що знання компанії, що надає доступ до інтернету, необхідне для того, щоб отримати детальну інформацію про послуги, що надаються, і при необхідності змінити провайдера.І тут у багатьох людей постає дуже важливе питання. Чи можу я перейти на будь-якого іншого постачальника послуг?

На жаль, вибір провайдера обмежений списком організацій, що надають послуги у вашому будинку. Зрозуміти, які саме компанії надають інтернет на вашу адресу, можна за допомогою спеціальних ресурсів. Наприклад, 101internet.ru.

Цей сайт видає всю необхідну інформацію після введення деяких даних. Від відвідувача потрібно лише вказати місто, вулицю та номер будинку. Далі сервіс самостійно виведе на екран відомості про доступних провайдерів.

Ще однією фішкою 101internet.ru є те, що сервіс не тільки наводить всі доступні організації, але й аналізує їх тарифи, зводячи їх в єдину таблицю. Це дозволяє без зайвих зусиль підібрати оптимальну пропозицію і заощадити чимало коштів.

Также інформацію про доступних провайдерів у будинку можна через керуючу компанію.

Як вибрати провайдера

Зрештою, коли людина дізнається, який провайдер надає послуги інтернету, він, можливо, захоче змінити його. Але як правильно підібрати компанію, щоб не помилитися та не перепідключати послуги знову? На це та інші питання відповість наш фахівець.

Запитання експерту Що потрібно зробити в першу чергу?

Спочатку дізнайтесь, які провайдери надають послуги інтернету у вашому домі. Для цього достатньо скористатися спеціальним сервісом або зателефонувати до компанії, що управляє. Як зрозуміти, який провайдер кращий?

Прочитайте відгуки в Інтернеті. Але зверніть увагу, що залежно від регіону думка щодо організації може бути різною. Тому рекомендується знайомитись лише з актуальною інформацією для вашого населеного пункту. Як дізнатися, який провайдер дешевший?

Завітайте на сайти організацій, які надають інтернет у вашому будинку. Відкрийте розділ «Тарифи», а потім вивчіть інформацію про діючі пропозиції. Порівняйте розмір абонентської плати, швидкість підключення, додаткові послуги та опції.