Комп'ютер не бачить телефон через USB

Anonim

Комп'ютер не бачить телефон через USB - можливі причини. Як настроїти USB-підключення. Що робити, якщо у вас є Android. Що робити, якщо у вас є iPhone або iPad. Якщо на ПК стоїть Windows XP.

Комп'ютер не бачить телефон через USB - можливі причини

У цієї обставини є кілька поширених причин виникнення:

  1. Системний збій в операційній системі комп'ютера або телефону. Як правило, така помилка вирішується після перезавантаження обладнання. Користувачеві потрібно витягнути провід USB та роз'єму та перезавантажити свій смартфон. Цю процедуру рекомендується зробити з ПК.
  2. Наявність вірусного програмного забезпечення. Якщо на ПК є шкідливе ПЗ, деякі його функції можуть бути повністю або частково недоступні в залежності від типу вірусу. Вірусні програми часто перешкоджають синхронізації комп'ютера із зовнішніми пристроями через порти ЮСБ. І смартфон не є винятком.
  3. Порушення цілісності системних файлів. Тривале використання операційної системи Windows може призвести до порушення цілісності її файлів, що негативно позначиться на працездатності операційної системи. Виправити ситуацію можливість за допомогою вбудованого додатка «Командний рядок», або з використанням стороннього програмного забезпечення, завантаженого з інтернету.
  4. Індивідуальні налаштування операційної системи на ПК.
  5. Відсутність драйвера на порти USB. Насамперед, при виникненні подібної проблеми необхідно перевірити наявність необхідних драйверів через Диспетчер пристроїв. Якщо потрібний софт відсутній, його потрібно завантажити з офіційного сайту в інтернеті.

  6. Проблеми з телефоном. Можливо, мобільний телефон не розпізнає комп'ютер під час підключення. У такій ситуації потрібно перевірити версію операційної системи Android або iOS, встановлену на смартфоні, а також перепрошити апарат за необхідності.

Як налаштувати USB-підключення

Якщо ПК з першого разу не зміг синхронізуватися з телефоном, то спочатку рекомендується зробити банальні речі. Йдеться про налаштування ЮСБ підключення між пристроями, що розглядаються. Ця процедура здійснюється за наступним алгоритмом:

  • Зайти в налаштування телефону, клацнувши по відповідному значку на робочому столі.
  • У списку представлених параметрів знайти пункт «Пам'ять» і клацнути по ньому один раз.

  • Знайти рядок «USB підключення» до комп'ютера та клацнути по ньому.
  • Далі необхідно перейти у вкладку «USB-накопичувач».
  • Зняти галочку з рядка «Використовувати USB як модем».

  • Перевірити, чи бачить комп'ютер телефон через USB після виконання вищезгаданих маніпуляцій. Якщо даним методом проблему усунути не вдалося, варто скористатися іншими способами, про які буде розказано далі.

Порядок дій щодо переходу у вкладки в установках телефону може відрізнятися залежно від конкретної версії операційної системи.

Якщо у Вас iPhone

Насамперед, потрібно зробити ряд простих дій, перш ніж приступати до більш глибокого вивчення проблеми.

Спершу рекомендується встановити драйвери для iPhone на Windows. Для цієї мети необхідно завантажити з інтернету та встановити медіаплеєр iTunes і вже з його допомогою підібрати необхідний драйвер.

Також існує й низка інших методів завантаження драйверів. Наприклад, використання офіційного сайту виробника материнської плати комп'ютера. На цьому ресурсі завжди можна буде знайти останню версію програмного забезпечення для конкретної моделі материнської плати тієї чи іншої компанії.

Що робити, якщо драйвер встановлено, але комп'ютер не розпізнає Айфон

Є нестандартні ситуації, коли складно знайти причину, через яку комп'ютер відмовляється розпізнавати мобільник. Якщо Ви опинилися в такій ситуації, спробуйте зробити таке:

  1. Увійти в обліковий запис адміністратора, який на операційних системах сімейства Windows має бути активним за замовчуванням.
  2. Вимкнути антивірус, встановлений на комп'ютері.
  3. Затиснути одночасно з клавіатури ПК кнопки «Win+R» для відкриття віконця «Виконати».
  4. У рядок «Відкрити» всередині вікна вручну вписати команду «services.msc», після чого тапнути по «Enter».
  5. Після виконання попередніх маніпуляцій має відкритися вікно служб.
  6. Среди представленого списку параметрів користувачеві знадобиться знайти рядок «Apple Mobile Device Service» і тапнути по ньому один раз правою клавішею комп'ютерного маніпулятора.
  7. У віконці контекстного типу, що з'явилося, натиснути ЛКМ по рядку «Властивості».
  8. У вікні, що відобразиться, потрібно переконатися, що служба працює, у полі «Тип запуску» виставлено значення «Автоматично». Щоб комп'ютер побачив телефон через USB-кабель, ця служба обов'язково повинна працювати.

Що робити - служба Apple Mobile Device Service функціонує, але пристрої не можуть синхронізуватися

Цей спосіб вирішення проблеми вважається універсальним і полягає у виконанні наступних дій за алгоритмом:

  • Встановити на ПК програму iTunes і не відкривати її.
  • Підключити iPhone до комп'ютера через USB кабель, що йде в комплекті з гаджетом.
  • Клікнути по значку «Мій комп'ютер» на робочому столі правою кнопкою маніпулятора.
  • В контекстному меню натиснути ЛКМ один раз за рядком «Властивості».
  • У вікні, що відкриється, будуть представлені основні відомості про технічні характеристики комп'ютера. Тут користувачеві потрібно натиснути по рядку «Диспетчер пристроїв» у графі параметрів праворуч вікна.
  • У поданому списку розгорнути розділ «Контролери USB» та виділити рядок «Apple Mobile Device USB Driver», якщо він є.
  • Натиснути ПКМ за рядками, поруч із якими розташований жовтий знак вигуку.
  • В вікні контекстного типу натиснути за пунктом «Включити».
  • Упевнитися, що тепер стаціонарний комп'ютер або ноутбук бачить iPhone.

Якщо на комп'ютері інстальовано Windows XP

Проблеми з розпізнаванням телефону після його підключення до комп'ютера часто виникають на застарілих версіях операційної системи Windows. Для виправлення ситуації не обов'язково встановлювати заново операційну систему, достатньо виконати кілька простих кроків за алгоритмом:

  1. Зайти в будь-який браузер, встановлений на ПК. Важливо, щоб на комп'ютері було підключення до Інтернету.
  2. Прописати в пошуковому рядку браузера, що відкрився, назва програмного забезпечення Media Transfer Protocol Porting Kit.
  3. Завантажити програму з офіційного сайту Microsoft, щоб уникнути вірусного зараження пристрою, що негативно позначиться на його продуктивності.
  4. Встановити останню версію програмного забезпечення на своєму комп'ютері. При цьому важливо, щоб усі компоненти програми були оновлені.
  5. Перезавантажити комп'ютер для застосування внесених змін та переконатися у працездатності методу.

Якщо нічого не допомогло

Якщо жоден із вищеописаних способів усунення проблеми не привів до позитивного результату, і ПК все одно не бачить смартфон через USB підключення, тобто сенс зробити одну або кілька дій по черзі:

Скинути налаштування телефону. Цей метод виконується в тому випадку, якщо користувач повністю впевнений, що в проблемах з синхронізацією винен мобільник. Найпростіше скинути параметри апарата до заводського рівня через меню його налаштувань. Ця процедура не забере в користувача багато часу, а результат буде позитивним.

Перевстановлення операційної системи на комп'ютері. Виконується в крайньому випадку, коли у роботі ПК спостерігається низка інших серйозних збоїв та помилок. Встановлювати операційну установку тільки через проблеми з розпізнаванням мобільного пристрою не варто.

  • Перевірте, що інший стаціонарний або портативний комп'ютер розпізнає телефон. Якщо ні, то проблема, швидше за все, у самому смартфоні.
  • Перевірити цілісність USB порту, в який вставляється шнур, на комп'ютері. Можливо, роз'єм USB, у який користувач вставляє свій гаджет, несправний. У ситуації, що склалася рекомендується приєднати мобільний пристрій до іншого роз'єму ЮСБ. Бажано, якщо це буде порт USB 3.0. на материнській платі ПК.
  • Перевірити PC на наявність шкідливого програмного забезпечення. Це можна зробити як за допомогою ліцензійного антивірусу, так і з використанням сторонніх утиліт, завантажених із глобальної мережі. Другий варіант вважається найефективнішим, т.к. ПЗ з подібним призначенням здатне знайти більше вірусів і видалити їх.

Тимчасово відключити встановлений на комп'ютері антивірус. Можливо, програма, яка захищає пристрій від шкідливого програмного забезпечення, сприймає підключений телефон за вірус та блокує його роботу. Аналогічна ситуація відбувається при встановленні низки ігор.

  • Перевірити жорсткий диск на наявність битих секторів. Це можна зробити за допомогою сторонніх програм, які є у відкритому доступі в інтернеті. Якщо биті сектори будуть знайдені, їх можна буде виключити з процесу роботи накопичувача, тим самим зменшивши його обсяг, але підвищивши стабільність і продуктивність роботи комп'ютера.
  • Перепрошити гаджет. Перепрошивка телефону дозволяє вирішити цілий спектр проблем, пов'язаних із роботою його операційної системи.

Часті питання

Питання експерту Чому комп'ютер перестає бачити телефон, підключений до нього через кабель USB, через кілька хвилин?

Швидше за все, у Вас проблема з кабелем ЮСБ або з роз'ємами. Можливо, провід відходить від USB-порту на ПК. Спробуйте під'єднати шнур до іншого гнізда. Бажано, якщо це буде порт USB 3.0 або на корпусі ПК, або його материнської платі, т.к. пропускна спроможність такого роз'єму вища. Підкажіть, будь ласка, чому після підключення мобільного телефону через USB до стаціонарного комп'ютера на екрані монітора з'являється повідомлення про те, що ЮСБ пристрій не розпізнано?

Дане повідомлення свідчить про те, що на ПК немає драйвера на USB контролер. Для виправлення проблеми рекомендую Вам зайти в диспетчер пристроїв та ознайомитись із проблемними комплектуючими.Розгорніть вкладку USB контролери та перевстановіть потрібний драйвер, завантаживши його з інтернету. Чому Android телефон не вдається синхронізувати з комп'ютером через USB-провід, у чому може бути проблема? Перепробував багато способів, але нічого не допомагає.

Рекомендую Вам зайти в налаштування свого телефону та переконатися, що функцію використання пристрою як модему вимкнено. Якщо ні, то обов'язково деактивуйте цей режим. Саме він може перешкоджати синхронізації телефону із комп'ютером. Також спробуйте завантажити останнє оновлення для Android через вбудований засіб. Якщо нічого не допомагає, зверніться до сервісного центру для проведення діагностики. Чому після підключення телефону до ПК через ЮСБ не вдається активувати передачу даних через USB? Тобто. я натискаю на кнопку Дозволити, а смартфон зависає, і повідомлення з екрана не пропадає.

Щоб вирішити Вашу проблему, достатньо перезавантажити мобільний пристрій. Швидше за все, стався короткочасний системний збій, який призвів до появи подібної помилки.

Таким чином, помилку, за якою ПК відмовляється розпізнавати мобільник, вирішити досить просто, знаючи кілька універсальних способів. Основні їх були представлені выше.