Як заробити на Ютубі і скільки платять за перегляди

Anonim

Щоб з'ясувати, як заробити на Ютубі, слід не тільки проаналізувати всі ніші, які дозволяють мати постійний дохід, але також оптимізувати свій канал, монетизувати його та постійно підтримувати актуальність контенту. Інформація у наступному огляді дозволить правильно вибрати нішу, а також організувати роботу в інтернеті через Ютуб з нуля.

Від чого залежить заробіток у Ютубі

Компанія Ютуб – найпопулярніший портал, який розроблений не тільки для розваги, але також для заробітку.Там люди можуть завантажувати, переглядати, оцінювати, коментувати, додавати у вибране та ділитися тими чи іншими відеозаписами. Якщо людина бажає займатися заробітком на YouTube, слід розібратися з термінологією. Якщо блогер – це людина, яка веде професійну діяльність на інтернет-сайті, то влоггер працює на ютубському каналі

Влоггери – відео блогери, люди, які ведуть свій канал на YouTube. Влог - це відео блог, а відеохостинг, коли людина користується такими програмами, як Youtube, Vimeo і т.п. Але мало розуміти терміни та принцип роботи сервісу, необхідно продумати свій майбутній шлях та вибрати нішу. Основні аспекти:

  1. Вибрати правильну нішу, в якій людина розуміється. Якщо користувач кухар, то не варто знімати ролики про сільське господарство.
  2. Якщо людина не має особливих талантів, то можна заробляти на лайках або чужих відеороликів.
  3. Необхідно вибрати хорошу партнерську програму.
  4. Потрібен постійний моніторинг інтернет-ринку, щоб розуміти, які теми актуальні на сьогоднішній день.
  5. Важливо звернути увагу на якість контенту. Не варто лити воду у своїх відеороликах, пам'ятати, що стислість – сестра таланту, але занадто короткий ролик не приноситиме грошей, тому що в нього не можна буде вставити рекламу. У людей не так багато часу, щоб витрачати їх на перегляди довгих відео, щоб отримати відповідь на своє запитання.
  6. Якщо людина має професійні навички в якійсь галузі, то можна сподіватися на затребуваність. Також важливо подумати про довгостроковість свого проекту. 5-10 вдалих роликів можуть зібрати пристойну аудиторію, але якщо постійного поповнення не буде, глядачі підуть так само швидко, як і прийшли.
  7. Важливо заздалегідь, перед стартом проекту, готувати блок контенту, який потім заливатиметься для трансляції. Таким чином, людина зможе запастися часом, щоб створювати нове відео і не змушувати передплатників чекати.
  8. особливу увагу варто приділити оформленню. Не варто робити об'ємний вступ, але титри та шапка відео потрібна обов'язково. Якщо людина не може грамотно створювати ефекти, то краще від них відмовитися. Стаття або відеоролик повинен бути продуманим, структурованим і максимально відповідати очікуванням користувача.
  9. Грамотний підбір SEO-ключів – це важливий фактор, який дозволить людям знаходити канал. Якщо правильно підбирати ключі, то інтернет система автоматично викидатиме посилання на канал при введенні запиту в пошуковому рядку.
  10. Важливо дотримуватися «релевантності», тобто відповідність змісту відео його опису. Якщо в описі вказує, що зараз буде показана правильна посадка помідор, то це має транслюватися. Ті, хто створює в описах «заманухи», не зможе розраховувати на велику аудиторію. Найчастіше людина, якщо не одержує від інтернет-каналу те, що їй потрібно, відписується від неї.

Коли людина зрозуміє, що він може дотриматися всіх цих правил, тоді є всі шанси отримувати від Ютуба нехай не дуже великий, але й постійний дохід. Про пасивне отримання коштів говорити не доводиться. Заробляють на Ютубі ті, хто постійно оновлюється свій канал та надає користувачам свіжі відео. Набивати незліченними роликами своєї ніші не варто. Достатньо заливати одне відео в 2-3 дні, але таке, щоб його охоче дивилися не тільки постійні глядачі, а й нові.

Як заробити на Ютубі – ідеї

Щоб добре заробляти – потрібна ідея. Вона має бути за своєю суттю унікальною. Тобто люди не дивитися контент стандартного варіанту, наприклад, як я худну. Якщо людина супроводжуватиме свої ролики цікавими, оригінальними та авторськими вставками, без плагіату, то з'явиться шанс утримати глядача.Перед початком реалізації своєї ідеї, необхідно врахувати низку нюансів:

  1. Вибір грошової ніші може стати найважчим завданням, тому що зараз YouTube просто кишить новими каналами на різні теми. Найчастіше вибирається один із напрямків: бізнес, вивчення іноземних мов, будівництво, фінанси, медикаменти та нетрадиційна медицина, ворожки та домашні вихованці.
  2. Необхідний свій глядач. Жодна рекламна компанія не захоче розміщувати свої короткі відеоролики, якщо канал не має аудиторії. Саме рекламні гроші - основний дохід будь-якого влоггера.
  3. Звичайні ідеї, як кулінарія чи вишивання просто заполонили інтернет, тому в цих сферах вже давно не вдасться заробляти. Необхідно взяти популярну нішу, але подавати матеріал по-новому. Одна тільки подача, а навіть не зміст, залучатиме багатьох користувачів.
  4. Наприкінці відео слід зробити заставку з проханням підписатися та коментувати відеоролик, але не варто робити це явно.Спочатку варто залучити людей, котрі пишуть коментарі за гроші. Наявність обговорення під роликами в Ютубі приваблює багатьох людей, які сидять в інтернеті саме для спілкування такого формату.
  5. Перед тим, як заливати відео, покажіть його близькому другу або родичу. Запитайте його думку. Можливо, сторонній спостерігач дасть слушну пораду і допоможе зробити черговий випуск колоритнішим.

Будь-яка халтура ігноруватиметься, а кілька негативних коментарів або скарги від користувачів – можуть поховати Ютуб-канал назавжди.

Монетизація

Без цього пункту, навіть із найкрутішим контентом, заробітку не буде в принципі. Монетизувати канал необхідно одразу, як тільки на ньому з'явиться глядач. Рекламні ролики та спливаючі вікна, які з'являтимуться на сторінці, приноситимуть гроші.Чим більше людей відвідуватимуть ютуб-канал, тим вищими будуть відрахування рекламодавців. Щоб провести монетизацію, необхідно оформити рекламну передплату в меню каналу.

Експертний контент

Якщо людина експерт у якійсь області, особливо в ніші, яка ще не заїжджена, то їй саме час розробити свій ютуб-канал. Бажано на сторінці розмістити інформацію про наявність дипломів та сертифікатів. Сюди ж слід додати оголошення на тему, яку компанія YouTube підбирає автоматично. Тоді користувач зможе отримувати кошти за кожен перехід інших людей за посиланням. Такий вид заробітку фахівці вважають найстабільнішим. Партнерські програми

Ці системи дозволяють заробляти на показі реклами Google Adsense, Медіа мережі та передплати Ютуб преміум. Будь-яка партнерська програма має свої вимоги до людини, яка збирається з нею співпрацювати. Для того, щоб оформити договір з Google Adsense, канал має мати не менше 1000 передплатників, і не менше 4 000 годин переглядів за рік.Для співпраці з медіа мережею критерії ще вищі: мінімум 1000 передплатників і не менше 5000 годин переглядів на рік.

Не менш важливий факт – партнерські програми забирають частину коштів від реклами. Наприклад, Медіа мережі забирають у влоггера не менше 70%, але ця компанія дозволяє більш лояльні умови для виведення коштів собі на карту, але не менш важливо. Партнерські програми є актуальними, коли людина не має можливості вийти на рекламодавця безпосередньо. Також можна оформлювати донати, але тільки у випадку, якщо у людини на ютую-каналі не менше 30000 передплатників.

Послуги

Збільшити заробіток можна за рахунок зв'язки: свій особистий контент та реклама послуг або товарів (якщо людина ще щось продає чи веде свій блог). Працює це за схемою: перекидання трафіку на свій ютуб-канал і навпаки.

Заробіток на переглядах, лайках та передплатах

Якщо людина не хоче створювати свій ютуб-канал, але хоче мати дохід в інтернеті, вона може піти іншим шляхом. Є багато сайтів, які після реєстрації пропонують писати коментарі, переглядати фото та відео, ставити лайки за символічну платню. За відгуками користувач такий вид заробітку приносить не більше 100-150 рублів на день, а процес роботи займає близько 4 годин на день. Отримувати більше грошей здатні лише досвідчені користувачі, які на певних біржах мають статус «професіонала».

Альтернатива цієї методики – створення каналу для розміщення чужих відеороликів. Основний недолік у цій витівці – завжди є небезпека, що на ютубера подадуть до суду за порушення авторських прав. Іноді справа може не дійти до суду, а самі адміністратори каналу блокуватимуть сумнівне відео, закриє канал.

Скільки платять за перегляди на youtube

Сам Ютуб не платить користувачем, які розгортають свою діяльність на цьому майданчику.Весь основний прибуток йде від рекламників. У середньому людина зможе отримувати за 1000 переглядів однієї реклами від 1 до 6 доларів, залежно від рекламодавців та наявності на ютуб-каналі партнерської програми.

Продаж товарів

Торгівля товаром в інтернет режимі, вважається не менш затребуваним, ніж хороший відео контент. Продаючи свої продукти, людина зможе отримувати всі гроші, які можна заробити рекламою. Фахівці рекомендують розвивати продаж своєї продукції шляхом розміщення реклами свого товару іншими каналами. У такій ситуації користувач отримує кошти за клік.

Як почати заробляти на YouTube

Наступна інструкція із застосування дозволить грамотно створити свій ютуб-канал. Для цього буде потрібний профіль Google (електронна пошта), що працює мобільний телефон із сім-картою. Покроковий алгоритм дій через комп'ютер:

  1. Зайти до Google і ввести в пошуковий рядок Ютуб російською або англійською мовою.
  2. Пройти реєстрацію профілю на YouTube.
  3. Щоб створити свій канал, необхідно у профілі вибрати позицію «свій канал», «створити канал».
  4. Створення та завантаження контенту. Продукт має бути авторським та дотриманням усіх правил Ютуба, з яким слід ознайомитися перед заливкою роликів.
  5. Підключення реклами та партнерських програм. Для цього потрібно пройти за вкладками "менеджер відео" - "канал" - "статус і функції" - "монетизація" - "подати заявку".

Потім потрібно знову повернутися в розділ «канал», вибрати в меню «країна – США». Якщо потім у графі «монетизація» з'явилася галочка, яку можна активувати, отже, заявка була схвалена адміністрацією Ютуб.

Скільки і на чому заробляють успішні блогери

Все залежить від статусності ютубера. Деякі мають невеликий дохід, який не перевищує 2-3 тисячі на місяць, а інші отримують мільйони. ТОП 5 найпопулярніших ютуберів, які одержують серйозні гроші:

  1. Івангай – 300 000 доларів.
  2. Юрій Морозилка – 140 000 доларів.
  3. Стас Довидов – 150 000 доларів.
  4. Катерина Романова - 100 000 доларів.
  5. Ксенія Бородіна – 350 000 доларів.

Поради новачкам

Важливо розуміти, що просто створити ютуб-канал і мати матеріал для заливання – цього мало. У деяких випадках будуть потрібні грошові вливання. Нижче наведені поради майбутнім ютуберам, а також найпопулярніші питання та відповіді, які дозволять внести додаткові роз'яснення по темі.

Запитання експерту Скільки отримуватиме людина (не знаменитість) при значній кількості передплатників?

Ті, хто має понад 100 тисяч передплатників, можуть розраховувати на дохід від 1000 до 4000 доларів на місяць, за умови, що контент постійно оновлюється. Коли почнуть надходити реальні гроші?

Якщо контент успішний, то перший відчутний дохід піде мінімум через 9 місяців після завантаження першого відеоролика Які аспекти можуть підвищити популярність?

Важливо грамотне оформлення роликів, наявність свого лейбла та фірмового стилю. Що робити, якщо блокувати обліковий запис?

З'ясувати в службі підтримки Ютуба в чому причина і спробувати відстояти свій канал, але в більшості випадків це не вдається. Найвигідніші ніші на Ютубі і як найкраще організувати публікації?

Найпопулярніший контент: інтернет ігри, зірки, інструкції. Краще на відео розповідати про те, в чому людина добре розуміється.

Якщо людина бажає стати ютубером для заробітку грошей, варто знати три основні речі: заробіток в інтернеті – це велика праця; у перший рік існування ютуб-каналу не варто чекати на хороший прибуток; необхідно створювати унікальний та якісний контент. Не менш важливою є монетизація, яку краще підключати відразу. У міру розвитку каналу рекламодавці вже будуть знаходити користувача самі, щоб укладати договір на розміщення реклами.