Зовнішня відеокарта на ноутбук

Anonim

Зовнішня відеокарта є окремим пристроєм, який несе відповідальність за передачу зображення на монітор персонального комп'ютера та ноутбука. Також цей елемент виконує неймовірно важливі функції.

Зовнішня відеокарта на ноутбук - що це таке і як працює

Зовнішня карта працює після підключення до ноутбука. Однак, для цього також необхідно використовувати пристрій, у якому відсутній графічний адаптер. Крім цього, для правильної роботи зовнішньої відеокарти в ноутбуці повинні бути такі порти:

  • Thunderbolt. Цей тип найчастіше зустрічається у пристроях, що випускаються компанією Apple;
  • PCI Express. Найчастіше цей вид роз'єму є в повнорозмірних персональних комп'ютерах;
  • USB 3.0. даний порт відрізняється нижчою швидкістю передачі всіх данных;
  • FireWire;
  • mini PCI-E представлений тип найбільше підходить для використання в ноутбуках.

Слід зазначити, що для підключення зовнішньої відеокарти до ноутбука не рекомендується використовувати пристрій, в якому встановлений слабкий процесор і є невеликий об'єм оперативної пам'яті, оскільки прилад не зможе впоратися з обсягом роботи.

Також, для роботи зовнішньої відеокарти знадобиться наявність зовнішнього монітора, так як не у всіх моделях ноутбуках користувач зможе масштабувати необхідне зображення на вбудованому дисплеї.Крім цього, користувачеві також знадобиться наявність процесора від компанії Intel, оскільки представлена ​​марка відрізняється кращим рівнем продуктивності.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, що таке відеокарта для ноутбука:

Переваги та недоліки зовнішньої відеокарти

Плюси та мінуси Завдяки підключенню зовнішньої відеокарти можна забезпечити вищий рівень продуктивності в різних іграх або інших програмах, які потребують високого рівня потужності. Для використання власнику не потрібно придбання зовнішнього монітора. Зовнішня відеокарта є невеликою мобільною станцією, яку користувач може без будь-яких проблем носити з собою у всіх місцях. Це зручніше, ніж повноцінний персональний комп'ютер. У процесі роботи зовнішньої відеокарти практично не виникає шуму через те, що вбудований кулер працює на дуже високих оборотах.Через те, що на ринку немає багато дійсно якісних відеокарт, користувач може зіткнутися з певними труднощами в процесі придбання пристрою. Зовнішня відеокарта вставляється в порт для WI-FI, цим займаючи його. У певних випадках може знадобитися придбання зовнішнього монітора для того, щоб док-станція змогла правильно функціонувати. Є можливість, що відеокарта не зможе працювати з пристроєм користувача, незважаючи на всі написи виробника, розташовані на упаковці приладу. Крім самої зовнішньої карти користувачеві необхідно також купувати спеціальну док-станцію, вартість якої часом може бути дуже високою.

Кращі зовнішні відеокарти для ноутбуків 2020

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Gigabyte AORUS Gaming Box Представлений пристрій може використовуватися як відмінний зовнішній відеоприскорювач. Підключається до ноутбука Thunderbolt 3, а система приладу оснащена окремим блоком живлення. Також, задня панель пристрою має чотири порти USB 3.0. 131790 рублей. ★★★★★
ASUS RoG XG Station 2 Дана графічна док-станція відрізняється тим, що вона має максимально підвищений рівень продуктивності. Завдяки цьому приладу користувач може отримати неймовірно високу швидкість в іграх та інших програмах. Також, прилад сумісний з багатьма відеокартами. 50 580 рублів. ★★★★★
Razer Core 2 За допомогою цього зовнішнього боксу користувач зможе встановлювати у свій пристрій повноцінну дискретну картку.Весь інтерфейс підключається за допомогою інтерфейсу під назвою Thunderbolt 3. Крім цього, блок також має додаткові роз'єми. Основною перевагою цього пристрою є те, що він може також заряджати ноутбуки. 30 000 рублів. ★★★★★
Sapphire Radeon RX 580 8GD5 Цю карту можна віднести до середнього класу продуктивності та цінової категорії. Система відмінно працює у поєднанні з моніторами Full HD роздільної здатності. Також, варто відзначити те, що в приладі встановлена ​​відмінна система охолодження. 17 330 рублів. ★★★★★
MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G Представлена ​​відеокарта є однією з найвищих, а також вона призначена для пристроїв більш просунутого рівня. 48 900 рублів. ★★★★★
Назва Потужність блока живлення Розміри. Разъемы.
Gigabyte AORUS Gaming Box 450 Вт. 21296162 мм Підтримка HDCP, HDMI, DisplayPort x3, USB Type-C.
ASUS RoG XG Station 2 600 Вт. 456278158 мм для подачі додаткового живлення доступні два 6+2-контактні конектори PCI-e.
Razer Core 2 700 Вт 60x 160x 330 мм Thunderbolt 3,

Gigabit-Ethernet, USB 3.1.

Sapphire Radeon RX 580 8GD5 500 Вт 230x125x40 мм DVI-D, підтримка HDCP, HDMI x2, DisplayPort x2.
MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G 500 Вт. 27914042 мм. DVI-D, підтримка HDCP, HDMI, DisplayPort x3.

Системні вимоги

Основною системною вимогою для підключення зовнішньої відеокарти є наявність спеціального роз'єму. Кожен користувач може самостійно перевірити його наявність у докладних характеристиках пристрою. У разі, якщо необхідний роз'єм буде відсутній, користувач може використовувати роз'єм типу М.2, який підходить для додаткового жорсткого диска, WI-FI модуля або внутрішнього модему.

Окрім цього, також бувають ситуації, в яких незважаючи на те, що є необхідний порт, зовнішня відеокарта все одно не працює. Тому при використанні представленого пристрою дуже важливо враховувати наявні в ноутбуці слоти.

Підключення зовнішньої відеокарти до ноутбука

За допомогою роз'єму Expresscard

Представлений тип роз'ємів встановлений у більшості моделей ноутбуків. Він використовується для з'єднання різних периферійних пристроїв до ноутбука користувача. Пристрій адаптера складається з простої схеми та роз'єму, за допомогою якого можна підключити пристрій.

Робиться це так:

  1. Спершу власник пристрою повинен переконатися в тому, що його ноутбук має необхідний роз'єм;
  2. Якщо є, то потрібно придбати перехідник «ExpressCard Interface 26PIN inside»;
  3. Придбаний адаптер потрібно підключити до необхідного пристрою, а за допомогою EXP GDC користувач повинен під'єднати прилади у відповідний роз'єм, який називається HDMI.

За допомогою USB-порту

Цей спосіб використовується, як правило, у тих випадках, якщо немає інших варіантів. Для підключення зовнішнього накопичувача в такий спосіб потрібно наявність необхідного перехідника, а також блоку живлення. Далі необхідно зробити наступні кроки:

  1. Спершу користувач повинен підключити блок живлення до порту живлення, що знаходиться на відеокарті. Після цього необхідно підключити перехідник;
  2. Далі потрібно в роз'єм на відеокарті вставити зовнішній монітор;
  3. Користувач повинен переконатися в тому, що підключення вийшло стабільним. В іншому випадку, при необхідності користувач може притиснути рознімання трохи краще.

Після виконання цих дій користувач може включати ноутбук.

За допомогою Thunderbolt

Даний тип інтерфейсу використовується для підключення ноутбуків до мультимедійних приладів. Для з'єднання необхідно мати адаптер Echo Express Pro. Підключається відеокарта в такий спосіб:

  1. Спершу користувач повинен зняти зовнішню кришку з адаптера, а потім встановити виносну картку. Після цього можна підключати живлення;
  2. Тепер потрібно підключити кабель до порту Thunderbolt, а потім необхідно встановити драйвера під назвою «eGPU»;
  3. Після цього у розділі «Диспетчер пристроїв» має з'явитися рядок «PCI to PCI bridge».

Цей спосіб має один недолік. А саме: в адаптері Echo Express Pro немає достатньої кількості портів для живлення, у зв'язку з чим для того, щоб підключити більш потужний графічний прискорювач, користувачеві знадобиться використання додаткового блоку живлення.

Підключення через слот miniPCI

У кожному ноутбуку є слот типу miniPCI, завдяки якому користувач зможе підключати до свого пристрою різні прилади. Порт знаходиться в материнській платі, а для підключення до нього зовнішньої відеокарти потрібно використання спеціального адаптера EXP GDC. Для встановлення необхідно зробити наступне:

  1. Для початку необхідно вимкнути ноутбук, а також від'єднати його від мережі;
  2. Задню панель необхідно зняти для того, щоб отримати доступ до деталей пристрою;

  3. Модуль бездротового зв'язку необхідно прибрати, а всі комплектуючі необхідно з'єднати. Кабель типу mPCI-e потрібно з'єднати з HDMI, а потім потрібно підключити це до адаптера;

  4. Коннекторы «6 pin» і «6 pin + 8 pin» потрібно приєднати. А конектор 6 pin користувач повинен з'єднати з EXP GDC, також конектор 6+8 необхідно підключити до відеокарти;

  5. Після цього потрібно підключити блок живлення, а після його потрібно також під'єднати за допомогою 8 pin конектора;

  6. Тепер це необхідно підключити за допомогою дроту PCI-E-HDMI до порту, розташованому на материнській платі;
  7. Провід потрібно випустити назовні і закріпити так, щоб він не пошкодився;
  8. Наприкінці користувач повинен закрити кришку і увімкнути ноутбук. Крім цього, потрібно також встановити всі необхідні драйвера і перезапустити прилад.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, як підключити зовнішню відеокарту:

Як переключитися з інтегрованої відеокарти на дискретну

Для того, щоб це зробити спочатку потрібно переконатися в тому, що комп'ютер не переключився самостійно на дискретну карту. Робиться це так:

  1. Користувач повинен відкрити меню під назвою «Параметри» на ноутбуці;
  2. Після необхідно знайти розділ під назвою «Система», звідти потрібно перейти у вкладку під назвою «Дисплей» і в кінці в «Властивості графічного адаптера»;
  3. У випадку, якщо після натискання на останній розділ перед користувачем відкриється вікно з усією інформацією про встановлене відеоядро, можна переходити до наступних дій.

Далі необхідно перезавантажити ноутбук, а потім відкрити вікно налаштувань BIOS. На основі того, яка материнська плата встановлена ​​у пристрої, можуть бути використані різні клавішні комбінації. Якщо система приладу не видає користувачеві підказки, рекомендується натиснути на наступні кнопки – «F5», «F2» або «F12».

Тепер, залежно від того, який інтерфейс є в BIOS, власник приладу повинен знайти в ньому меню налаштувань, за допомогою якого він зможе переключитися на активний графічний адаптер. Для цього в меню налаштувань потрібно вибрати замість графічного ядра нову підключену відеокарту, позначивши PCIe-адаптер як основний. Після цього потрібно перезавантажити пристрої та перевірити, чи нова відеокарта визначається правильно.