VR-окуляри для смартфона

Anonim

Розглянемо 10 моделей очок віртуальної реальності з докладним описом, характеристиками та цінами.

На що звернути увагу, обираючи окуляри віртуальної реальності

Діагональ екрану в приладі

Купуючи представлений прилад, користувач повинен пам'ятати про те, що для більш повного занурення в те, що відбувається на екрані, пристрій повинен мати діагоналлю не менше 4, 5 дюймів. Це необхідно для того, щоб телефон міг правильно розміститися в окулярах.

Вага гаджета

В даному випадку кожен користувач повинен розуміти, що чим менше вага придбаного пристрою, тим зручніше воно буде в подальшій експлуатації.Занадто важкі конструкції дуже сильно здавлюватимуть перенісся користувача, залишаючи тим самим різні сліди на обличчі.

Необхідно відзначити, що найбільш зручною вагою представленого гаджета є - 200 грам. Не рекомендується купувати важчі пристрої.

Кути огляду

Цей показник є ключовим у процесі вибору даного гаджета, оскільки саме він визначає те, наскільки повна картинка відображатиметься на екрані для користувача. У зв'язку з цим, неважко зрозуміти, що їм ширше кути огляду, тим більше приємно і комфортно використання окулярів для переміщення у віртуальну реальність. В даний час у продажу є більше моделей з кутами оглядів від 75 до 110 градусів.

Конструкція шолома

Перед придбанням шолома користувач повинен ознайомитися з певними дуже важливими деталями.Наприклад, дуже важливо в процесі покупки звернути увагу на те, яка відстань між зіницями у різних моделях даних приладів. Необхідно набувати найбільш підходящого варіанту, оскільки від цього залежить те, наскільки буде комфортним використання гаджета за анатомічними показниками користувача.

Необхідно звернути увагу на те, що користувач може підлаштовувати відстань між зіницями під себе. Однак, така функція доступна не у всіх моделях.

Крім цього, в процесі покупки також варто звернути увагу на наявність змінних лінз, а також м'якій основі в комплекті. У разі, якщо вони є, у майбутньому користувачеві не доведеться самостійно докуповувати їх. Більше того, користувач під час покупки повинен перевірити наявність спеціальних кріплень, які будуть утримувати телефон під час використання окулярів, а також можливість відрегулювання ременів, які використовуються для кріплення гаджета до голови власника.

Можливості телефону

В даний час більшість просунутих гаджетів без будь-яких проблем можуть синхронізуватися з різними моделями представлених приладів. Однак, незважаючи на це, покупцеві все одно варто звертати увагу на цю характеристику.

Як правило, для повноцінного використання гаджета потрібна підтримка операційних систем Android версій не нижче 4.1, IOS не нижче 6 версії, а Windows не нижче 7.0 версії. Крім цього, покупець повинен звернути увагу на наявність якісного графічного модуля в його смартфоні.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, як вибрати окуляри віртуальної реальності:

Моделі окулярів віртуальної реальності

В даний момент на ринку можна знайти величезну кількість різних моделей гаджетів. У таблиці нижче представлені одні з найкращих варіантів, які користувач може придбати за прийнятну вартість.

Друге покоління очок віртуальної реальності, в яких виробник змінив лише дизайн, а всі функції залишилися ті ж самі. Тепер пристрій має більш плавні лінії та меншу вагу. Крім цього, в гаджеті з'явилися спеціальні отвори для вентиляції, завдяки яким не запітніють лінзи та не нагрівається мобільний пристрій.
Найменування Опис Ціна Рейтинг
Samsung Gear VR (SM-R325) Представлений прилад дуже простий і зручний у процесі використання. У ньому є роз'єм типу USB-C, який можна підключати до багатьох моделей мобільних пристроїв. 6 390 рублей. ★★★★★
Google Daydream View 2017 Ці окуляри віртуальної реальності відмінно підійдуть для власників мобільного пристрою на операційній системі Android. Пристрій дуже простий у використанні. Для експлуатації потрібно лише встановити спеціальний додаток на мобільний телефон, після чого користувач зможе випробувати всі чудеса віртуальної реальності. 8 900 рублей. ★★★★★
Xiaomi Mi VR Play Основною перевагою цих очок стала зовсім невисока вартість. У приладі встановлені спеціальні лінзи антивідблиску, металева кнопка, розташована на верхній частині приладу.

Окуляри фіксуються на голові користувача за допомогою спеціальної блискавки, а не липучок. Крім цього, виробник представив досить широку кольорову гаму окулярів віртуальної реальності.

1 420 рублів. ★★★★★
VRBox VR 2.0 Дані окуляри є одним з найбільш бюджетних та надійних варіантів. Окуляри віртуальної реальності сумісні практично з усіма мобільними пристроями всіх актуальних системах програмного обеспечения.

У приладі встановлені асферичні лінзи, які користувач може регулювати за шириною. Крім цього, за потреби можна налаштувати показники яскравості для більш комфортного використання.

1 900 рублей. ★★★★★
HOMIDO Grab Окуляри виділяються досить яскравим дизайном. Багатьом покупцям варто звернути увагу на цей прилад не тільки через невисоку вартість, але й досить хороші характеристики.

Виготовлювач представив шість різних кольорів. Більше того, завдяки об'ємній відеокарті зображення передається максимально якісно, ​​дозволяючи користувачу повністю зануритися в те, що відбувається на екрані.

1 190 рублів. ★★★★★
HIPER VRS Ця модель окулярів віртуальної реальності рекомендується набувати в тому випадку, якщо у користувача раніше не було досвіду у використанні таких пристроїв.

Прилад виготовлений із пластику, що забезпечує більш надійне кріплення мобільного пристрою.Виробник встановив у ці окуляри оптичні лінзи з діаметром 33,5 міліметрів. Представлена ​​модель сумісна з гаджетами, які мають діагонально від 4, 7 до 6 дюймів.

679 рублей. ★★★★★
Xiaomi Mi VR 2 4 590 рублів. ★★★★★
Homido VR V2 У випадку, якщо у користувача з'явилося бажання випробувати на собі ефект віртуальної реальності, то без сумніву варто звернути увагу на цю модель.Рамки пристрою достатньо для того, щоб вставити в неї досить великий мобільний телефон. Крім цього, виробник оснастив модель оглядом 100 градусів, а також функцією, яка може регулювати фокусування. 490 рублей. ★★★★★
Zeiss VR ONE Plus Виробник оснастив цю модель оптикою з дійсно гарною якістю. Завдяки цьому модель окулярів віртуальної реальності підтримує роботу з мобільними пристроями, діагональ яких становить від 4, 7 до 6 дюймів.

Для зручнішого використання в комплекті з окулярами йде спеціальний джойстик.

6 499 рублей. ★★★★★
Google Cardboard V 2.0 Дана модель відрізняється від тих, що були описані вище тим, що вона виготовлена ​​з досить незвичайного матеріалу, а саме з картону. У пристрої використовуються два об'єктиви, які встановлені перед очима користувача. Пристрій працює неймовірно швидко.

Більше того, воно сумісне практично з усіма моделями гаджетів з операційною системою Android.

695 рублей. ★★★★★

Нижче представлені таблиці, завдяки яким користувач зможе зробити правильний вибір у процесі гаджета.

Samsung Gear VR (SM-R325)

Функціональність гаджета 7 Якість складання девайсу 10 Зручність приладу 8 Разом 8.3 Плюси та мінуси Доступна вартість Пристрій досить якісно зібраний Окуляри зручні у використанні Через погану якість вентиляції в приладі дуже швидко починають запітнівати лінзи Під час використання цих окулярів дуже віртуальної реальності пристрій Погана якість зображення.

Google Daydream View 2017

Функціональність гаджета 9 Якість складання девайса 8 Зручність приладу 9 Разом 8.7 Плюси і мінуси Дані окуляри віртуальної реальності сумісні практично з усіма мобільними пристроями Керувати приладом можна за допомогою бездротового контролера Прилад практично не нагрівається завдяки наявності внутрішнього охолоджувача В даний сумісність із мобільними пристроями на операційній системі IOS.

Xiaomi Mi VR Play

Функціональність гаджета 7 Якість складання девайса 9 Зручність приладу 8 Разом 8 Плюси та мінуси Пристрій дуже зручно у використанні Прилад виготовлений з якісних матеріалів Невисока вартість Недостатньо гарна фіксація мобільного пристрою в окулярах віртуальної реальності Не можна регулювати лінзи.

VRBox VR 2.0

Функціональність гаджета 9 Якість складання девайса 7 Зручність приладу 8 Разом 8 Плюси та мінуси У комплекті з приладом йде спеціальний пульт, який спрощує використання окулярів Користувач може регулювати лінзи Лінзи в приладі каламутні, а також трохи хитаються Корпус приладу може самостійно розхитуватися.

HOMIDO Grab

Функціональність гаджета 8 Якість складання девайса 10 Зручність приладу 9 Разом 9 Плюси та мінуси Невисока вартість Пристрій працює досить швидко Прилад може бути трохи незручним у використанні

HIPER VRS

Функціональність гаджета 8 Якість складання девайса 7 Зручність приладу 8 Разом 7.7 Плюси та мінуси Прилад відображає зображення в досить хорошій якості Окуляри досить легкі, завдяки чому вони не чинять жодного тиску на обличчя користувача Світло не проникає всередину пристрою Не можна регулювати оптичну систему у пристрої Не найпримітніший дизайн.

Xiaomi Mi VR 2

Функціональність гаджета 10 Якість складання девайса 9 Зручність приладу 5 Разом 8 Плюси та мінуси Окуляри виконані з якісного матеріалу. Пристрій працює плавно без будь-яких гальмувань Усі програми в даних окулярах віртуальної реальності китайською мовою Окуляри не можна використовувати зі сторонніми програмами.

Homido VR V2

Функціональність гаджета 9 Якість складання девайсу 10 Зручність приладу 9 Разом 9.3 Плюси і мінуси Прилад виготовлений з якісних матеріалів Є швидкий датчик, який допомагає орієнтуватися в просторі Пристрій має цілком прийнятну вартість Практично всі програми в цих окулярах при китайській мові сторонніх програм Не випускаються прилади для ринку.

Zeiss VR ONE Plus

Функціональність гаджета 9 Якість складання девайса 10 Зручність приладу 8 Разом 9 Плюси та мінуси Вбудовані в приладі лінзи не потрібно налаштовувати Зображення передається максимально чітко Лінзи не запітніють завдяки наявності внутрішніх вентиляційних отворів Підтримуються мобільні пристрої тільки з діамов5.

Google Cardboard V 2.0

Функціональність гаджета 8 Якість складання девайса 8 Зручність приладу 7 Разом 7.7 Плюси та мінуси Досить незвичайний дизайн – пристрій дійсно виготовлено з картону Прилад працює неймовірно швидко Пристрій сумісний практично з усіма моделями мобільних пристроїв Через неміцну конструкцію прилад дуже легко може зламатися окуляри віртуальної реальності на голові користувача.