Який ssd вибрати для ноутбука

Anonim

SSD накопичувачі найчастіше використовуються саме в ноутбуках, оскільки завдяки їм можна помітно полегшити всі пристрої та заощадити місце. Нижче представлені найкращі моделі накопичувачів.

Рейтинг кращих моделей

Найменування

Опис Ціна Рейтинг
GIGABYTE GP-GSTFS31120GNTD Це найдешевша модель накопичувача.Однак, незважаючи на це, пристрій продається в досить гарній упаковці, що забезпечує повний захист від зовнішніх пошкоджень. Номер моделі та серії вказаний найчастіше на штрих-коді замість коробки накопичувача. Окрім самого накопичувача, закріпленого на пластикових затискачах, у комплекті йде інструкція щодо використання. Корпус девайса виготовлений зі звичайного пластику.

Перший час після придбання пристрій буде працювати з максимальною швидкістю, проте пізніше ця характеристика може ослабнути. Це єдиний недолік представленого пристрою.

1 530 рублів. ★★★★★
Silicon Power SP120GBSS3S55S25 Цей пристрій є гібридом Phison PS3108-S8 і 19 нм MLC NAND Toshiba. У комплекті йдуть диски TLC та MLC NAND, спосіб підключення користувач може вибрати самостійно.

Пристрій продається в найпростішій упаковці з пластику без будь-яких прикрас.

1 590 рублей. ★★★★★
SmartBuy Splash 3 120 GB Представлений пристрій виділяється досить невисокою вартістю. Незважаючи на це, багато користувачів даного накопичувача відгукуються тільки позитивно про нього.

Прилад виготовлений із пластику чорного кольору, який виділяється шорстким покриттям.

Слід зазначити, що сторонні утиліти у поєднанні з цим накопичувачем можуть працювати несправно.

1 650 рублів. ★★★★★
GoodRAM SSDPR-CX400-512 Представлена ​​модель випускається на основі контролера Phison S11, яка вже змогла зарекомендувати себе як найбільш надійний пристрій. Об'єм диска має середнє значення, а саме – 512 ГБ.

Висока швидкість роботи забезпечується завдяки двоканальному контролеру, який не видає помилок, як при першому використанні, так і при подальшому копіюванні та передачі даних.

Щодо зовнішнього вигляду пристрою можна відзначити фірмову наклейку, виконану в досить яскравому фіолетовому відтінку, яка знаходиться практично на всьому корпусі приладу.

3 938 рублей. ★★★★★
Western Digital WD GREEN PC SSD 120 GB Даний диск має невеликий об'єм пам'яті, завдяки чому може відмінно підійди діловим користувачам. Всі характеристики накопичувача розраховані на використання в поєднанні з ноутбуком, що не має надто великих навантажень. В основі накопичувача використовується технологія та конструкція під назвою SanDisk SSD+.

Корпус пристрою виготовлений повністю із звичайного пластику. Необхідно відзначити, що корпус накопичувача можна дуже легко деформувати, тому необхідно поводитися з ним максимально акуратно.

Під час інтенсивної роботи гаджет практично не нагрівається, а завдяки тому, що корпус зроблений із пластику, він може легко охолоджуватися.

1 700 рублів. ★★★★★
Kingston SA400S37/480G Без сумнівів усі пристрої, випущені компанією Kingston, є одними з найкращих на ринку. Завдяки наявності хорошого охолодження накопичувач зовсім не нагрівається.

Диск працює на основі контролера Marvell 88SS1074, який оптимізується для правильної роботи пам'яті DDR3, а також для кешування великого обсягу даних.

Слід зазначити, що компанія намагається приховати великий відсоток шлюбу в продукції, що випускається за рахунок розширення та поліпшення комплектації. Таким чином, компанія стала випускати моделі дисків у комплектації з різними кабелями, роз'ємами та гвинтами для кріплення.

4 032 рублів. ★★★★★
Crucial MX500 SSD Диск відрізняється хорошим співвідношенням якості та ціни, а також тим, що працює з оптимальною швидкістю. У конструкції накопичувача є вбудовані чіпи мікрон, завдяки яким представлений пристрій має досить великий термін експлуатації. Необхідно відзначити, що моделі з меншим об'ємом пам'яті працюють з таким же рівнем продуктивності, як і моделі з більшим об'ємом пам'яті.

Дана модель також має гарантійний термін на п'ять років, протягом якого компанія підтримує користувача.

4 497 рублів. ★★★★★
Crucial MX500 SSD Представлений пристрій трохи нагадує модель WD Blue, оскільки дана компанія змогла викупити всі права організації SanDisk.Згідно з результатами різних синтетичних тестів, дана модель є значно швидше за WD, проте незважаючи на це вона має гіршу продуктивність. Основною перевагою представленого пристрою є величезний обсяг пам'яті, якого без сумнівів буде достатньо для використання різних програм, фільмів або ігор.

Цей пристрій має гарантійний термін 3 роки. Крім цього, корпус пристрою має дуже високий рівень стійкості перед фізичними ушкодженнями.

9 510 рублів. ★★★★★
Western Digital WD BLUE 3D NAND SATA SSD 500 GB Представлена ​​модель отримала досить хороші оцінки та відгуки від усіх покупців. І не дивно, адже вона легко може забезпечити стабільну швидкість читання будь-якої інформації. Також, представлений накопичувач має гарантійний термін на п'ять років.

Незважаючи на те, що пристрій має не надто високу вартість, він працює на рівні моделі Samsung 860 EVO.

5 106 рублів. ★★★★★
Samsung MZ-76E500BW Лінійка гаджетів під назвою 860 EVO була випущена ще на самому початку 2019 року як продовження популярної лінійки 850. Дана серія має досить великий ряд змін, завдяки яким пристрій може працювати набагато довше і швидше.

У моделі є сховище об'ємом 500 ГБ, крім цього також є моделі з об'ємом до 2 ТБ.

Окрім цього, на деяких моделях є підтримка апаратного шифрування. Основною перевагою представленої моделі є те, що в комплекті йде гарантія терміном на п'ять років.

Чипи, що використовує компанія Samsung у своїх пристроях, відрізняється тривалим терміном експлуатації, за який не шкода переплатити.

6 090 рублей. ★★★★★

GIGABYTE GP-GSTFS31120GNTD

Характеристика Параметр
Обіг МБ/с у процесі читання файлів. 500 МБ/с
Швидкість запису накопичувача. 380 МБ/с
Допустимі типи підключення. Роз'єм виду SATA 6Gb/s
Обсяг доступного сховища девайса. 120 ГБ.
Плюси та мінуси Невисока вартість. Досить швидка робота девайсу. Пристрій у процесі роботи не розжарюється. У разі встановлення накопичувача на Windows 10 персональний комп'ютер може зависнути. Можуть виникати проблеми в процесі оновлення прошивки. Показники швидкості пристрою 9 Дизайн корпусу 10 Стійкість перед ударами. 8 Разом 9.

Silicon Power SP120GBSS3S55S25

Характеристика Параметр
Обіг МБ/с у процесі читання файлів. 560 МБ/с
Швидкість запису накопичувача. 530 МБ/с
Наявні типи підключення. Порти типу SATA 6Gb/s
Розмір вбудованого сховища. 120 ГБ.
Плюси та мінуси Прийнятна вартість. Дуже висока швидкість. У процесі роботи накопичувач не видає надмірного шуму. Можуть виникнути певні проблеми у процесі оновлення прошивки. Показники швидкості пристрою 9 Дизайн корпусу 10 Стійкість перед ударами. 9 Разом 9.3

SmartBuy Splash 3 120 GB

Характеристика Параметр
Обіг МБ/с у процесі читання файлів. 550 Мбайт/с
Швидкість запису накопичувача. 450 Мбайт/с
Можливі типи підключення. Інтерфейс типу 450 Мбайт/с
Розмір сховища девайсу. 120 ГБ.
Плюси та мінуси У процесі експлуатації цього пристрою накопичувач зовсім не нагрівається. Під час роботи гаджет не дає зайвого шуму. Для своєї цінової категорії прилад має гарну якість. Цей пристрій не має великого терміну експлуатації. Софт відсутня. Показники швидкості приладу 10 Дизайн корпусу 10 Стійкість перед ударами 8 Разом 9.3.

GoodRAM SSDPR-CX400-512

Характеристика Параметр
Швидкість, з якою накопичувач читає дані. 600 МБ/с
Швидкість, з якою накопичувач записує дані. 600 МБ/с
Вбудовані типи підключення. Інтерфейс типу SATA 6Gb/s
Обсяг сховища. 512 ГБ
Плюси та мінуси Високі показники швидкості запису та читання інформації Пристрій працює без будь-яких гальмувань Вартість У комплекті відсутня кабель Показники швидкості приладу 10 Дизайн корпусу 9 Стійкість перед ударами 7 Разом 8.7

Western Digital WD GREEN PC SSD 120 GB

Характеристика Параметр
Швидкість читання накопичувача. 600 МБ/с.
Швидкість запису накопичувача. 600 МБ/с.
Допустимі типи підключення. Інтерфейс типу SATA 6Gb/s
Обсяг девайса. 120 ГБ.
Плюси та мінуси Відмінне співвідношення вартості та якості Є гарантія на девайс, яка дійсна протягом трьох років Накопичувач працює без будь-якого шуму При читанні занадто великого обсягу накопичувач може почати гальмувати Пристрій працює не дуже швидко Показники швидкості приладу 7 Дизайн корпусу 9 Стійкість 7 Разом 7.7.

Kingston SA400S37/480G

Характеристика Параметр
Швидкість читання накопичувача. 600 МБ/с.
Швидкість запису накопичувача. 600 МБ/с.
Допустимі типи підключення. Інтерфейс типу SATA 6Gb/s
Обсяг девайса. 480 ГБ.
Плюси та мінуси Висока швидкість роботи пристрою. Прийнятна вартість У процесі роботи накопичувач не нагрівається Невеликий об'єм кешу Іноді можуть виникати зависання в процесі роботи персонального комп'ютера Показники швидкості приладу 10 Дизайн корпусу 10 Стійкість перед ударами.10 Разом 10.

Crucial MX500 SSD

Характеристика Параметр
Швидкість, з якою прилад може прочитати інформацію. 600 МБ/с.
Швидкість, з якою прилад записує файли. 600 МБ/с.
Вбудовані типи для підключення. Інтерфейс типу SATA 6Gb/s
Обсяг девайса. 500 ГБ.
Плюси та мінуси У комплекті з приладом йде гарантія Пристрій працює досить швидко Накопичувач дуже легко встановлюється У процесі роботи може нагріватися процесор У комплекті з диском відсутні кабелі та гвинти Показники швидкості приладу 10 Дизайн корпусу 9 Стійкість перед ударами 10 Разом 9.7.

SanDisk SDSSDH3-1T00-G25

Характеристика Параметр
Швидкість, з якою прилад може прочитати інформацію. 560 МБ/с.
Швидкість, з якою прилад записує файли. 530 МБ/с.
Вбудовані типи для підключення. Інтерфейс типу SATA 6Gb/s.
Обсяг девайса. 1000 ГБ.
Плюси та мінуси У комплекті з накопичувачем йде гарантія, що діє протягом трьох років Пристрій працює дуже швидко Довгий термін використання девайса Іноді може трохи гальмувати Показники швидкості приладу 10 Дизайн корпусу 10 Стійкість перед ударами. 10 Разом 10

Western Digital WD BLUE 3D NAND SATA SSD 500 GB

Характеристика Параметр
Швидкість читання накопичувача. 560 МБ/с.
Швидкість запису накопичувача. 530 МБ/с.
Допустимі типи підключення. Інтерфейс типу SATA 6Gb/s.
Обсяг девайса. 500 ГБ.
Плюси та мінуси Накопичувач працює дуже швидко без будь-яких гальмувань Накопичувач працює стабільно Невеликі розміри Недосвідченому користувачеві доведеться постаратися для того, щоб зрозуміти, як влаштований цей прилад Показники швидкості приладу 10 Дизайн корпусу 10 Стійкість перед ударами.10 Разом 10.

Samsung MZ-76E500BW

Характеристика Параметр
Швидкість читання накопичувача. 550 МБ/с.
Швидкість запису накопичувача. 520 МБ/с.
Допустимі типи підключення. Інтерфейс типу SATA 6Gb/s.
Обсяг девайса. 250 ГБ
Плюси та мінуси Дуже довгий термін експлуатації. Завдяки цьому накопичувачу збільшиться швидкість роботи навіть найстарішого персонального комп'ютера Не ​​виявлено Показники швидкості приладу 10 Дизайн корпусу 10 Стійкість перед ударами 10 Разом 10