Новий сервіс Ютуб Shorts

Anonim

Відеохостинг YouTube оголосив про запуск нового сервісу коротких відеороликів YouTube Shorts. Спочатку ця платформа буде запущена в Індії, де з червня цього року перестав працювати додаток TikTok.

Любителям коротких роликів

YouTube Shorts – це аналог популярної мобільної програми TikTok. Ця програма розрахована на користувачів, які люблять знімати короткі відеоролики на смартфон, потім накладати на них музику та різні ефекти, та ділитися у соціальних мережах зі своїми передплатниками.

Розробники кажуть, що ця версія програми є пробною. Вона запускається зараз, щоби привернути увагу громадськості. З часом сервіс удосконалюватиметься, і ставатиме краще.

У Instagram і ВК теж є аналог TikTok

У серпні цього року Instagram теж запустив аналог TikTok. Новий сервіс отримав назву Reels. Доступ до нової функції отримали користувачі понад 50 країн. На цій платформі можна знімати та редагувати невеликі відеоролики, тривалістю до 15 секунд. Дуже зручно, що робити все можна прямо в мобільному додатку.

Однак запуск нової платформи влітку не обійшовся без скандалу. З'ясувалося, що розробники Instagram намагалися підкупити блогерів-мільйонників їх Тікток. Їм пропонувалися сотні тисяч доларів за перехід на нову платформу.

Не відстає і соціальна мережа ВКонтакте. Так, у червні цього року було запущено сервіс коротких відеороликів під назвою «Кліпи». Цей майданчик своїми функціями та можливостями теж дуже нагадує ТікТок.

За останні пару років короткометражні відеоролики стали дуже популярними у користувачів різного віку. Вони допомагають передати свої почуття та емоції в оригінальній формі.