Fastboot що це таке на Андрод

Anonim

Коли користувач бачить чорний екран і якийсь незрозумілий логотип на своєму Android пристрої, то у нього може з'явитися паніка. Як правило, такі відхилення телефону часто викликані внутрішніми проблемами пристрою, які в свою чергу можуть бути пов'язані з технічними характеристиками: вірус, проблема системи та багато іншого.

Однак багато хто і не знає про те, що це може бути зовсім не проблема, а певний режим під назвою фастбуст. Перший такий режим з'явився на китайських телефонах від компанії Xiaomi, а пізніше практично всі Android - пристрої внести в свою систему подібне.

Fastboot: що це таке на Андроїд

Якщо говорити досить простою мовою, то Фастбуст – це такий режим відкладення телефону. У ньому немає нічого страшного, так що коли користувач бачить зайця у вушанці, який намагається полагодити Андроїд, йому не варто впадати в паніку, тому що ця проблема вирішується досить швидко і легко.

Коли пристрій перебуває у стані фастбуса, він ніби стає пластиліновим. Цей стан пов'язаний з тим, що користувач може робити з ним все, що йому завгодно, у тому числі і видавати рутовані права, і прошивати і багато іншого.

https://www.youtube.com/watch?v=miuBfu0hlEY

Для чого потрібен режим Fastboot

Режим подібного перезавантаження дійсно може стати в нагоді користувачеві. Як правило, він використовується для того, щоб безпечно керувати пристроєм. Він допомагає користувачеві виконувати ті дії, які потрібно змінити систему пристрою.Якщо людині необхідно встановити рутовані права на телефон або зробити прошивку, то їй спочатку необхідно активувати цей режим, а після вже робити серйозні дії.

Також цей режим підійде в тому випадку, якщо користувачеві потрібно стерти дані з пристрою або провести інші сервісні операції. Якщо не ввести телефон у цей режим, то швидше за все користувач зовсім зважиться на пристрій, тому що даний режим забезпечує «подушку безпеки» для телефону. Без нього буде дуже важко надалі відновити пристрій.

У яких випадках активується Fastboot Mode

Телефон може активувати цей режим як самостійно, так і цілеспрямовано, за допомогою дій користувача. Завантаження апарата в цьому режимі може відбуватися у таких випадках, як:

  • Користувач спеціально затиснув певну комбінацію клавіш, щоб пристрій активувався в необхідному режимі;
  • У системі пристрою відбулися деякі системні помилки, які надалі потрібно вирішити, щоб вийти з режиму;
  • ПЗ була повністю пошкоджена або з'явилися певні помилки, які зруйнували її важливі елементи;
  • Було пошкоджено сховище або інші частини пристрою.

Таким чином фастбут міг бути спровокований як і самим користувачем, так і внутрішніми помилками в роботі пристрою. використання пристроєм. Якщо таке сталося, необхідно проконсультуватися з фахівцем. Якщо не прийняти дії відразу, як тільки з'явився цей режим, то власник пристрою може з ним попрощатися.Це летальний кінець, про який не варто говорити.

Як зайти до Фастбуту

Щоб цілеспрямовано користувач зміг зайти в режим Fastboot, йому необхідно подивитися правильну комбінацію цифр, запрограмовану компанією – виробником. Для кожного пристрою є свої комбінації, які необхідно вводити та затискати правильно.

Таким чином кожен телефон по-своєму входить у цей режим. Для початку користувачеві необхідно вимкнути пристрій. Якщо далі планується провести будь-які роботи з пристроєм, варто створити резервну копію даних. Більш детально про цей процес варто подивитися в цьому відео

Резервна копія необхідна на ті випадки, якщо вхід у режим, а також подальші дії з системою телефону можуть призвести до смерті. Заздалегідь створена резервна база допоможе уникнути подібних результатів.

Як тільки користувач вимкнув пристрій, а також створив базу, необхідно затиснути певну комбінацію клавіш. Як говорилося раніше, для кожної компанії-виробника подібна комбінація своя:

  • Для телефонів марок Xiaomi, Lenovo або Nexus ця комбінація виконується затисканням зменшення кнопки гучності, а також включення;
  • Для телефонів Asus ця кнопка підвищення гучності, а також включення;
  • Телефони Sony активують подібний режим за допомогою підключення комп'ютера за допомогою порту до смартфону, а кнопки збільшення гучності;
  • Розглядаючи смартфони компанії Motorola варто помітити, що це єдина фірма, де затискається стразу 3 кнопки: збільшення і зменшення гучності, а також живлення. Лише деякі моделі підтримують вхід у режим за допомогою зменшення гучності та живлення;
  • LG входить в режим за допомогою кнопок збільшення звуку та увімкнення. Все також залежить від моделі.

Также може бути таке, що у користувача просто на телефоні немає такого режиму, саме тому в цьому списку немає його пристрою. Реалізація такого режиму дійшла не до всіх фірм і марок.

Як вийти з Fastboot

Якщо користувач раніше випадково перейшов у подібний режим, то вирішити подібне завдання дуже просто. Користувачеві достатньо перезавантажити свій пристрій, щоб вийти з відповідного режиму. Інша річ, коли пристрій сам вирішив увійти до режиму фастбут. У цей момент необхідно звернутися до професіонала, який розбереться з проблемою.

Якщо ж перехід випадковий, то перезавантажувати пристрій потрібно по-особливому. Для цього необхідно:

  • На екрані вибрати пункт під назвою «Нормальний режим». Переміщення по екрану можливе лише за допомогою кнопок живлення. Якщо такий розділ є, то топаємо на нього;
  • Якщо ж розділу немає, то потрібно утримувати кнопку включення близько 15 секунд, до того моменту, поки пристрій сам не вимкнеться;
  • Также можна спробувати натиснути кнопку під назвою «Reset». Вона є далеко не на всіх пристроях. Вона заглиблена в корпус, щоб користувач не зачіпав її просто так;
  • Останній варіант – витягти батарейку з телефону. Якщо батарейка не знімається, можна спробувати зачекати до того моменту, поки пристрій сам не розрядиться.

Досвідчений користувач або професіонал для того, щоб вийти з подібного режиму, використовують спеціальні мости налагодження, які необхідно запускати на комп'ютері. Проте менш досвідчені користувачі нічого не винні ризикувати пристроєм. Варто звернутися до майстра своєї справи.

Запитання експерту Що робити у складних ситуаціях?

У складних ситуаціях, коли пристрій ні в яку не виходить із режиму, необхідно звернутися до професіонала. Саме телефонний майстер повинен допомогти і вирішити користувальницьку проблему. Користувачу не варто самостійно вирішити складні завдання, оскільки це може вивести пристрій з ладу. Можливо випадково активувати фастбут?

Так, це нормальна практика. Головне – розуміти, що це просто режим, а не смерть. Як зрозуміти, що пристрій має апаратні неполадки?

Це легко зрозуміти, якщо раніше до появи режиму користувач бачив помилки у роботі, різні лаги. Можливо, людина встановила на пристрій рутовані права, що вплинули на помилку смартфона.