Найдовша гілка метро в Москві

Anonim
Московський метрополітен є не тільки одним з найкрасивіших, а й одним із найбільших у світі. Це стосується як загальної протяжності, і довжини окремих гілок. На сьогоднішній день метро Москви налічує 12 ліній. Одна з них (та, яку прийнято називати жовтою), ділиться на 2 окремі гілки: Солнцевську та Калінінську.

Рейтинг гілок метро в Москві за довжиною

Навіть якщо скласти протяжність Солнцевської та Калінінської гілки, вони все одно не потраплять до рейтингу найдовших ліній Московського метро. Деякі лінії настільки протяжні, що могли б поєднати двома кінцями різні міста.Але вони розташовуються біля столиці Росії і вражають своєю протяжністю. Причому настільки, що вриваються до загальносвітових лідерів за довжиною. Втім, про все по.

Назва Кількість станцій Час у дорозі

(в хв)

Протяжність (в км)
Арбатсько-Покровська 21 62 45, 1
Сокольницька 26 66 44, 1
Замоскворецька 24 61 42, 8
Тагансько-Червонопресненська 23 59 42, 2
Серпуховсько-Тимірязєвська 25 52 41, 2

Незважаючи на те, що Арбатсько-Покровська лінія є найдовшою, найдовше доведеться їхати Сокольницькою, оскільки вона включає аж 26 станцій. Ця гілка була найпершою в Радянському Союзі і відкрилася 1925 року. Сьогодні Сокольницька з'єднує Північний Схід та Південний Захід столиці. У перспективі лінія може стати найдовшою, оскільки остання станція була відкрита на території Нової Москви у 2019 році.

Замоскворецька лінія теж не відрізняється швидкістю проходження ділянок. Загалом, щоб об'їхати 24 станції, знадобиться 61 хвилина. Майже стільки ж, скільки йде на проїзд найдовшою гілкою – Арбатсько-Покровською. 24 станції, розташовані на Замоскворецькій, з'єднують Північний Захід та Південний Схід міста. А остання ділянка на лінії була відкрита у 2018 році.

Пізніше за інших відкрилася Серпуховсько-Тимірязєвська лінія. Запуск першої ділянки відбувся у 1983 році, а останньої на сьогодні – у 2016. По карті може здатися, що саме ця гілка є найдовшою, оскільки вона з'єднує Північ та Південь столиці. Але насправді вона помітно поступається Сокольницькій та Арбатсько-Покровській гілці.

Рейтинг перегонів у Московському метро

У підземці Москви довгими є не лише лінії, а й перегони, які з'єднують окремі станції. Тому нерідко буває так, що шлях від однієї до іншої станції займає 10 хвилин. Це приблизно стільки ж, скільки триває повна поїздка Московською монорейкою.

Перегін Час у дорозі (у хвилинах) Довжина (в метрах)
Строгино – Крилатське 8 6473
Волгоградський проспект – Текстильники 4 3413
Слов'янський бульвар – Парк Перемоги 3-4 3293
Новогіреєво – Новокосине 3-4 3197
Парк Перемоги – Київська 3 3196

Одиноличним лідером у рейтингу є перегін, що з'єднує станції Строгіно та Крилатське. Цей проміжок було відкрито відносно недавно – у 2008 році і зараз входить до складу Арбатсько-Покровської лінії. Така велика протяжність пояснюється розташуванням ділянки. Практично повністю він проходить під Срібноборським лісництвом, де мешкають високопосадовці. Тому будівництво проміжної станції на цьому перегоні виглядає безглуздим.

Остальні представники рейтингу йдуть приблизно на рівних. Середня довжина перегонів становить 3 кілометри, і з подібними проміжками до списку можна було включити кілька десятків ділянок. Тому загальна довжина вказана в метрах.

Єдиним довгим перегоном, відкритим ще за часів СРСР, є ділянка між станціями Волгоградський проспект та Текстильники.Він відкрився 1966 року. Його відмінна риса – часткове проходження шляху у відкритому просторі. Перегін тягнеться Волгоградським проспектом і покинутими корпусами АЗЛК.

Ще одним досить цікавим фактом є те, що один за одним на Арбатсько-Покровській лінії йдуть 2 перегони. Спочатку йде проміжок між станціями Слов'янський бульвар та Парк Перемоги, а потім слідує довга ділянка Парк Перемоги – Київська.

Обидва перегони тривають трохи більше 3 кілометрів. І їхня протяжність пояснюється глибоким типом закладення станцій (до 73 метрів), що переходить практично назовні (10 метрів на Слов'янському бульварі). Також варто зазначити, що на Арбатсько-Покровській лінії станція Київська була кінцевою, але в поточному стані Московського метро гілка продовжена.

ТОП найдовших гілок метро у світі

Арбатсько-Покровська гілка московської підземки не є найдовшою у світі. Цілих 20 кілометрів за довжиною її обходить 3-я лінія метро в китайському місті Гуанчжоу. Її довжина складає нечувані 67, 3 кілометри і на ній розташовується 30 станцій.

Гілка, що з'єднує автобусний термінал Тріанхе і площу Паньяу, належить до експрес-ліній. 60 кілометрів шляху проходить під землею, а довжина, що залишилася, виходить назовні. Втім, це не завадило 60-кілометровій ділянці стати найдовшим залізничним тунелем у світі.

Друге місце у списку займає ще одна гілка з Китаю. Цього разу йдеться про столицю – Пекін. 10-та лінія простягається на 57,1 кілометра. А цікавим є той факт, що гілка була збудована у 2010-2012 роках. Їхати по лінії доведеться більше півтори години, тому що протягом гілки розташовується 40 станцій.

Замикає трійку лідерів за протяжністю 5-а лінія Сеульського метрополітену. Її довжина складає вже 47,6 кілометра, що не вражають. Дивним є той факт, що гілка, збудована у 1995 році, двічі перетинає річку Хань. Подібне складно зустріти в будь-якій іншій підземці.

Найдовші перегони метро у світі

Відстань, що з'єднує станції Строгіно та Крилатське, здається вражаючим. Майже шість з половиною кілометрів, які в кращому разі вдається проїхати за вісім хвилин. Але і цей результат не є рекордним.

Незважаючи на те, що як такого рейтингу перегонів не існує, вже досить давно беззаперечним лідером є ділянка, яка з'єднує станції Західний Окленд та Ембаркадеро в Каліфорнії, США. Перегін тягнеться на 9 кілометрів і повністю проходить під водою. У цьому полягає його основна особливість, як і всієї гілки, що отримала назву Transbay Tube.

Якщо дивитися виключно на середні показники довжини перегонів, то в лідери вирветься метрополітен, розташований у китайському місті Далянь. У середньому довжина ділянок, що з'єднують станції, становить 4455 метрів. І в цьому немає нічого дивного, оскільки поїзди до Даляні пересуваються з неймовірною швидкістю. І про очікування в 7-8 хвилин, як у Московському метро, ​​тут не йдеться й мови. Потяги проносяться дуже швидко, тому навіть довгі перегони долаються за 2-3 хвилини.