Проблема підключення або недійсний код ммi

Anonim

В процесі експлуатації смартфонів під керуванням ОС Android власники можуть зустрічатися з проблемами різного характеру. Досить часто після формування та відправки команди USSD на телефон надходить повідомлення дивного змісту: "Неправильне підключення або недійсний код MMI". Така помилка виникає у разі некоректної роботи стільникової або бездротової мережі і не становить серйозної шкоди для мобільного пристрою. Однак вона може з'явитися в украй відповідальний момент, і викликати масу незручностей, особливо якщо справа термінова. Тому потрібно знати, як позбавитися проблем із підключенням, зробивши так, щоб апарат працював довго і надійно.

Недійсний код MMI – що означає

Для початку необхідно дізнатися, як розшифровується загадкова абревіатура, згадана в повідомленні. «MMI» – «Main-Machine Interface» (у перекладі «Інтерфейс Людина-Машина») є спеціальним кодом, який використовується для формування USSD-запитів, що забезпечують взаємодію між абонентом та сервісними програмами оператора. Коди MMI часто називають службовими, оскільки вони використовуються для виконання наступних операцій:

  • Перевірка поточного стану особового рахунку;
  • Поповнення балансу за допомогою введення номерів використовуваних скретч-карток;
  • перехід на більш зручний тарифний план;
  • підключення або, навпаки, деактивація будь-якої послуги та багато іншого.

Причини помилок

Найбезглуздішою та найпоширенішою причиною виникнення помилки коду MMI є неуважність при введенні потрібної комбінації символів або набір коду вологими руками. Одночасно джерелом проблеми можуть бути:

  • Помилка сім-карти.
  • Неправильно вибраний тип мережі.
  • Помилкове визначення мобільного оператора самим пристроєм.
  • Конфлікт параметрів телефону.
  • Відсутність стабільності зв'язку з вини стільникового оператора.
  • Слабкий сигнал у зоні покриття.
  • Вплив встановлених програм.

Перш ніж приступати до рішучих дій, непогано було б визначити конкретне джерело проблеми. Це дозволить скоротити час і спростить вибір потрібного методу.

Недійсний код MMI – як виправити помилку

Даний розділ містить докладні рекомендації, як можна позбавитися від «Проблеми підключення або неправильний код MMI». Виникнення проблеми не обумовлено моделлю телефону або провайдером послуг зв'язку, тому поради будуть однаково актуальні в будь-якій ситуації.

Перезавантаження телефону

Зазвичай для вирішення проблем з мобільним зв'язком досить буває виконати перезавантаження пристрою. У процесі роботи операційна система Android здатна давати збій. Винуватцем стає програмне забезпечення, яке входить у конфлікт із системними додатками. Рестарт дозволить усунути помилки або зміни, внесені випадково в налаштування, та повернути смартфон у робочий стан. Як виконати?

  • затиснути кнопку живлення та дочекатися появи спливаючого меню:
  • вибрати команду «Перезавантаження» і дочекатися виконання операції.

Можна просто вимкнути телефон, а потім увімкнути його знову.

Повторне відправлення USSD-запиту

Іноді при наборі потрібної комбінації символів користувач допускає неточність, і в результаті оператор отримує команду на виконання неіснуючої операції або послуги. У цьому випадку, зачекаючи деякий час, доцільно повторити введення USSD-коду, але перед тим, як натиснути клавішу виклику, перевірити коректність написаного. Як правило, при повторному надсиланні запиту помилка зникає, а користувачу вдається виконати задуману операцію (перевірити рахунок, поповнити баланс тощо).

Може виникнути й інша ситуація: абонент вирішив дізнатися про стан особового рахунку, і відправив 100, набравши комбінацію правильно.Але в результаті отримав помилку, хоча проблем із зв'язком у цей момент не спостерігалося. Якщо при другій спробі він знову отримає повідомлення, то можна говорити про проблему на стороні оператора зв'язку.

Змінити запит

Якщо при спробі відправити USSD-команду до сервісного центру оператора зв'язку на екрані з'являється повідомлення «Недійсний код MMI», багато просунутих користувачів намагаються використовувати нестандартний підхід до вирішення проблеми. Вони просто змінюють запит, додаючи до існуючої комбінації зайвий символ, наприклад, точку або кому.

Вони не можуть пояснити, з чим це пов'язано, але, як не дивно, команда спрацьовує, і кожен отримує бажаний результат.

Безпечний режим

У деяких випадках проблема підключення може бути пов'язана з некоректною роботою будь-якої програми. Щоб переконатися в цьому, достатньо увімкнути безпечний режим. Перебуваючи в подібному стані, смартфон здатний запускати виключно системні програми.

Якщо пристрій буде працювати коректно, значить, справа у встановленій програмі або грі. Потрібно буде повернутися в нормальний режим провести «ревізію» сховища пам'яті.

Налаштування мережі

На Андроїд-пристроях для виходу в інтернет передбачено бездротовий зв'язок в режимі 3G або 4G. В результаті з'єднання подібного типу можуть працювати нестабільно та провокувати виникнення збоїв. Актуальним стане рішення змінити тип мережі відповідно до наступної інструкції.

  • Відкрити «Налаштування» та вибрати блок «Бездротові мережі».
  • Натисніть на значок «Ще» і перейдіть до розділу «Мобільні мережі».
  • Натиснути на кнопку «Тип мережі» та вибрати будь-який неактивний варіант. Найнадійнішим вважається 2G, оскільки працює навіть за поганого сигналу.

У разі потреби повернутися до використання звичної мережі можна буде в будь-який момент.

Режим польоту

Якщо описані вище методи не спрацювали, варто спробувати перейти на режим польоту. Як відомо, у цей період на смартфоні відключаються усі комунікації, перестає ловити мережу. Цю можливість треба використовувати. Алгоритм наступний:

  • перевести пристрій в автономний стан на 5-10 секунд;
  • дочекатися, поки зникне сигнал зв'язку;
  • вивести телефон з режиму польоту, і переконатися, що він знайшов мережу.

Тепер проблема, швидше за все, буде усунута, і при відправці USSD-запиту повідомлення не з'являтиметься.

Вибір мережі оператора

Іноді помилка з відправкою коду MMI може бути обумовлена ​​деяким збоєм. Щоб виправити її, потрібно вибрати покриття свого оператора зв'язку. Для цього знадобиться:

  • Відкрити «Налаштування».
  • Перейти до розділу «Мобільні мережі» та вибрати пункт «Оператор».
  • Зачекайте до завантаження, а потім активувати мережу постачальника послуг. Щоб не робити цього вручну, краще встановити автоматичний режим вибору мережі, пересунувши повзунок праворуч.

Такі дії допоможуть, якщо телефон абонента знаходиться в роумінгу.

Вимкнення VoLTE

Якщо пристрій підтримує технологію передачі голосу через мережу LTE, часто виявляється, що така функція активована. Відповідно, вона може стати на заваді при відправці USSD-запиту. Щоб вимкнути режим VoLTE, потрібно повторно:

  • Відкрити меню телефону та викликати «Налаштування»;
  • Перейти до розділу «Мобільні мережі» та відкрити список доступних функцій;
  • Знайти «Виклики VoLTE» та спробувати відключити опцію.

Тепер повернутися на головний екран, викликати програму «Телефон» та повторити спробу надсилання USSD-коду. Можливо, помилка буде усунена.

Проблеми з сим-картою

Вельми рідкісною причиною виникнення проблеми стають механічні пошкодження SIM-карти через неправильне обрізання або її поступове зношування внаслідок багаторічного використання. І хоча термін служби таких чіпів становить не менше десяти років, збої все ж таки можливі. Одним із проявів подібного може стати слабкий сигнал зв'язку, що часто взагалі пропадає або відсутність можливості відправки USSD-запитів.

Для підтвердження здогадки потрібно тимчасово замінити сімку іншою, яка працює справно. Якщо все працює нормально, слід замовити нову SIM-карту, відвідавши офіс продажу.

Зміна розташування

Насамкінець залишилося розглянути таку причину появи помилки, як передача слабкого або зовсім зникаючого сигналу. Подібна проблема спостерігається на стороні оператора, і, щоб переконатися в цьому, потрібно перевірити індикатор, розташований на панелі повідомлень у верхній частині екрана.

Якщо нічого не допомогло

Якщо описані методи виявилися марними, не варто впадати у відчай. Нижче описано способи, які зустрічаються в обговореннях помилки недійсного коду MMI.

Проблеми та рішення Зміна базових налаштувань.

Передбачається, що якщо вимкнути параметр «код країни за промовчанням», проблема буде вирішена. Очищення пам'яті Android

Фахівці пов'язують збій при надсиланні USSD-запиту з некоректною установкою деяких програм або ненадійністю джерел, звідки вони були завантажені. Достатньо видалити підозрілі, щоб система знову запрацювала «як годинник». Зверніться до постачальника послуг мобільного зв'язку.

Зв'язавшись по телефону, можна уточнити, чи проводяться якісь роботи на сервері чи ні.