Частота цифрових каналів

Anonim

Цифрове телебачення є сучасною технологією, яка може передавати відео та аудіо сигнал за допомогою спеціального закодованого алгоритму. Зараз аналогові телевізійні трансляції вже давно застаріли, оскільки вони не можуть забезпечити таку якісну передачу, як цифрове телебачення. Більше того, на цифровому телебаченні набагато більше доступних каналів.

Що таке цифрове телебачення

Зараз практично всі користувачі переходять саме на цифрове телебачення. Це з тим, що він є вбудована система, завдяки якій сигнал передається без будь-яких перешкод.Більше того, саме завдяки цифровому телебаченню аудіо та відео сигнали передаються у максимальній якості. Також основною перевагою цього типу телебачення вважається те, що користувач може самостійно налаштовувати необхідні для нього телевізійні канали. Вони можуть бути, як федеральними або розважальними, так і спортивними або музичними і так далі.

Необхідно відзначити, що цифровий тип мовлення телевізійного сигналу має чималу кількість переваг у порівнянні з аналоговим телебаченням. А саме:

  • Транслювати телевізійний сигнал можна навіть за допомогою передавачів, які не мають високої потужності;
  • Цифровий сигнал більш стійкий перед різними перешкодами, які можуть виникати в процесі роботи;
  • Зображення передається в максимальній якості, а звук без перешкод;
  • Користувачеві, який перейшов на цифрове телебачення, буде доступний досить широкий вибір телевізійних каналів;
  • Після переходу на цифрове телебачення абонент зможе використовувати різні інтерактивні системи, вбудовані в телебаченні;
  • Цифрове телебачення дозволяє включати субтитри, перемотувати, а також ставити паузу під час перегляду програми;
  • Користувач може архівувати необхідні передачі.

Важливо розуміти, що це не всі переваги представленого типу мовлення, оскільки він також має різні формати мовлення, які також мають свої особливості.

Формати цифрового телебачення

Система цифрового телевізійного мовлення була розроблена в 1993 році і позначається як абревіатура DVB. Після цього міжнародною організацією було створено стандарти, які розроблялися для забезпечення повної сумісності різного обладнання з технологіями надсилання інформації.

Розроблені стандарти відрізняються також абревіатурами за материковими ознаками. А саме:

  • У Європі використовується стандарт під назвою «DVB»;
  • В Азії використовується стандарт під назвою «ISDB»;
  • У Південній та Північній Америці використовується формат під назвою «ATSC».

Як було зазначено вище, у цифровому телебаченні користувачеві надається досить великий спектр різних додаткових опцій. Наприклад, канали на телевізорі можуть транслювати в HD якості, трансляцію, що йде, можна ставити на паузу або ж перемотувати, також зображення можна записувати і архівувати. Однак, провайдер може надавати такі послуги, стягуючи за їх використання додаткову оплату. Федеральні телевізійні канали поділяються на групи мультиплексів.В середньому їх приблизно 30, але це повністю залежить від регіону, в якому йде мовлення.

Федеральні канали користувач може налаштувати абсолютно безкоштовно.

Окрім цього, європейський стандарт мовлення телебачення також ділиться на чотири формати:

  • Мобільне телебачення типу DVB-H (SH);
  • Ефірне телебачення типу DVB-T (T2);
  • Кабельне телебачення типу DVB-T (T2);
  • Супутникове телебачення типу DVB-S (S2).

Слід зазначити, що абревіатури, поміщені в дужки, позначають те, що зараз з'явилося друге покоління представленого стандарту.

Способи прийому цифрового мовлення

Супутникове ТБ

В даному типі цифрового мовлення сигнал транслюється на спеціальні приймачі за допомогою приймаючої антени, яка встановлена ​​у користувача, та супутниками. В цьому випадку дуже важливо, щоб антена могла працювати з частотами нижче 3ГГц. Саме завдяки супутниковій антені користувач може мати доступ до великого вибору різних телевізійних каналів, які надаються операторами. Однак, як було зазначено вище, така послуга надається лише за умови оплати вартості пакета або каналу. Найчастіше, користувач може придбати саме будь-який канал за його бажанням.

Даний вид телебачення є не бюджетним, оскільки для того, щоб отримати доступ до перегляду програм, користувач повинен спочатку придбати все необхідне для цього обладнання.

Кабельне ТБ

Сигнал у кабельному телебаченні передається у форматі «МPED-4», а також завдяки відповідним параметрам передачі сигналу в Інтернеті.Сигнал також передається за допомогою коаксіальних кабелів, які обов'язково повинні мати більш високу пропускну здатність і можуть під'єднуватися до телевізора або ресивера через Ethernet-порт.

Доступ до кабельного телебачення можна отримати лише за наявності необхідної інфраструктури. Також, в даному випадку, як і з супутниковим телебаченням, користувач повинен оплачувати щомісячну оплату за надані послуги. Більше того, для переходу на кабельне телебачення користувач спершу повинен укласти необхідний для підключення договір. Доступ до каналів після укладення договору надаватиметься на основі раніше сформованих пакетів.

Ефірне ТБ

У цьому типі сигнал передається за допомогою станцій-ретрансляторів, які встановлені на землі. Телевізійний сигнал поширюється зібраними мультиплексами, в яких об'єднується 10 каналів в один пакет. Принцип роботи цього телебачення практично не відрізняється від аналогового мовлення.

Цей тип відрізняється від тих, що були зазначені вище тим, що антену користувач може придбати за досить невисоку вартість, а плата за підключення послуг не потрібна.

Частоти каналів цифрового телебачення DVB-T2

Для налаштування цифрового телебачення користувач повинен знати частоти необхідних йому телевізійних каналів. У таблиці нижче представлені найпопулярніші телеканали та їх частоти.

Необхідно зазначити, що канали першого мультикомплексу надаються безкоштовно, а за решту двох користувачів доведеться доплатити.

Канали першого мультиплексу
Назва каналу, що транслюється Частота

Росія 24

546 C30

ОТР

546 C30

5 канал

546 C30

Карусель

546 C30

Матч ТВ

546 C30

Россия Культура

546 C30

Телеканал НТВ

546 C30

ТВ Центр

546 C30

Росія 1

546 C30

Перший канал

546 C30
Канали другого мультиплексу
Назва каналу, що транслюється Частота

Муз ТВ

498 С24

ТНТ

498 C24

Мир

498 C24

Зірка

498 C24

Спорт плюс

498 C24

Телеканал ТВ3

498 C24

Домашній

498 C24

СТС

498 C24

Спас

498 C24

Рен ТВ

498 C24
Канали третього мультиплексу
Назва каналу, що транслюється Частота

Канал «Наш футбол»

578 C34

LifeNews

578 C34

Кухня ТБ, Ля мінор, Авто плюс, Індія ТБ

578 C34

Музика першого

578 C34

Довіра, Euronews

578 C34

Парк розваг, Мама, IQ HD

578 C34

Країна, Сарафан

578 C34

Історія, Мульт, Російський детектив, Російський бестселер

578 C34

Моя планета, Наука, Бійцівський клуб

578 C34

Спорт 1

578 C34

Підключення та налаштування

Префікс

Кожний користувач може підключити цифрове телебачення у себе вдома без будь-яких проблем самостійно. Перед цим необхідно переконатися, що телевізор підтримує передачу цифрового телебачення.

Підключити приставку до телевізора можна таким чином:

  1. Спершу користувач повинен вимкнути телевізор;
  2. Після цього потрібно підключити до приставки всі необхідні кабелі від коаксіальної антени та блоку живлення;
  3. Після цього можна приступати до з'єднання телевізора з приставкою. Для цього користувач повинен з'єднати наявні кабелі, використовуючи один із способів. А саме: SCART порт, HDMI порт або RCA порт. Помилитись на цьому етапі дуже важко, оскільки всі дроти мають особливий колір і форму;
  4. У випадку, якщо у приставці є RF-OUT, користувач може з'єднати його з входом для антени для телевізора. Завдяки цьому власник пристрою зможе переглядати як аналогові канали, так і цифрові;
  5. Після цього власник телевізора може включати прилад, а в меню потрібно вибрати необхідний порт, до якого раніше було підключено ресивер.

Телевізор

Після підключення приставки необхідно налаштувати канали. Робиться це так:

  1. Спершу потрібно увімкнути всі пристрої та в меню приставки відкрити розділ «Налаштування»;
  2. Далі необхідно вибрати країну і тип сигналу;
  3. Після цього можна приступати до пошуку каналів, для цього потрібно просто включити опцію «Автоматичний пошук каналів»;
  4. Приставка самостійно шукатиме телевізійні канали, а після завершення користувач повинен натиснути на «Зберегти». У випадку, якщо канали не були виявлені, користувач може знайти їх вручну. Для цього необхідно просто вводити частоти бажаних каналів.