Поліція знайшла телефон

Anonim

Знайомий розповів випадок, який стався з ним зовсім недавно. Він ішов вулицею і побачив на землі смартфон. Модель недорога, але сам мобільний пристрій видно новий. Хлопець підняв його, дивно, але мобільник виявився незаблокованим. У телефонній книзі жодних контактів не було, тобто знайти власника було просто неможливо.

А телефон-то крадений

Знайомий вчинив так, як вчинили б багато хто на його місці, він викинув сім-карту і вставив свою. Однак приблизно через місяць зателефонував дільничний і запросив підійти до відділенняВиявилося, що цей мобільник був вкрадений разом із сумкою та грошима, грабіжник гроші забрав, а решту, мабуть, через непотрібність просто викинув.

Та людина, у якої вкрали смартфон, може звернутися до правоохоронних органів. Додатково пишеться заява, до якої додається упаковка або чек на телефон. Далі все вже залежить від спритності оперативників. Вони повинні надіслати стільниковому оператору дані для відстеження, коли телефон з таким номером з'явиться в мережі.

На практиці, якщо стаття серйозна, то такий мобільник швидко знайдуть, навіть якщо злочинець поміняє сім-карту. , який при підключенні телефону до мережі передає інформацію на пульт оператора, а він вже повідомляє правоохоронцям.

Якщо ж ви просто втратили мобільний телефон і написали заяву про зникнення, то, найімовірніше, вам не допоможуть. Справа в тому, що в оперативників і так дуже багато важливих справ.

Якщо знайшов телефон, що робити

Якщо ви випадково знайшли на вулиці мобільний телефон, то найкраще його одразу віднести до найближчого відділення поліції. У такого мобільника може бути дуже заплутана історія і можна потрапити в колотнечу. Довести свою невинність буде важко, це може коштувати не тільки нервів, а й грошей.

Прогрес зайшов далеко, тому не можна виключати варіант, що зловмисники змінять IMEI. Але така опція доступна не на всіх пристроях і може знадобитися спеціальне обладнання.