Неймовірно

Anonim

Щоб нормально користуватися смартфоном на операційній системі Андроїд, необхідно створити обліковий запис Google. Ці дані необхідні для завантаження різних додатків та користування сервісами, тому їх вводять при першому увімкненні мобільного пристрою. Дза замовчуванням смартфон відправляє всі дані на спеціальний обліковий запис Google, об'ємом 15 ГБ. Виявляється, цю опцію можна відключити, тоді дані не будуть передаватися на сервер, розташований у США.

Ваші фотографії відправляються до США

Сервер для зберігання даних користувачів базується в США. Щоб переконатися, що це дійсно так, достатньо скопіювати доменне ім'я та звернутися до сервісу, який визначає ip адресу сайту та розташування.

Цікаво, навіщо пересилати дані користувачів з Росії до Америки? Адже такі дані можуть містити конфіденційну інформацію, а передача їх третім особам, у цьому випадку, є порушенням закону. Дивно це, звісно. Мало хто підозрює, що така інформація ганяється між континентами.

Якщо добре отримувати, то в цьому навіть можна знайти певні переваги.

  1. Якщо ви випадково втратили свій смартфон, то фотографії та файли завжди можна завантажити з хмарного сховища.
  2. Не потрібно займатися перекиданням файлів на комп'ютер, можна просто зайти в Google Фото через сайт.

Як вимкнути опцію

Заходимо в налаштування смартфона та у списку знаходимо пункт «Акаунти та синхронізація». Швидко знайти потрібний розділ можна за допомогою пошуку, ввівши одне зі слів.

Далі заходимо в обліковий запис Google і тут прибираємо галочки.

Крім того, слід увійти до програми Google Фото та у налаштуваннях деактивувати «Автозавантаження та синхронізацію».

І ще порада. Рекомендовано надсилати резервні копії фотографій вручну на Google Disk. Це не займе багато часу, зате ви будете впевнені, що до цієї інформації буде проблематично отримати доступ третім особам.