ВКонтакте запустила групові відеодзвінки на 128 осіб

Anonim

Соціальна мережа ВКонтакте запустила групові відеодзвінки, в яких можуть брати участь до 128 осіб одночасно. Така функція буде корисна не тільки в навчанні та роботі, а й при поведінці дозвілля. Тут безкоштовно можна скористатися всіма можливостями платних корпоративних сервісів для відеоконференцій. Обмежень за тривалістю дзвінків немає, приєднуватися до розмови можна анонімно, не маючи профілю у соціальній мережі. Доступна функція демонстрації екрану. Користуватися новим сервісом можна як на смартфоні, так і на ноутбуці.Примітно, що не потрібно встановлювати додаткові програми.

Спілкуватися можна навіть без реєстрації

Групові відеодзвінки в соцмережі ВКонтакті дозволяють спілкуватися навіть тим, хто не має профілю. Посиланням із запрошенням на відеоконференцію можна поділитись і поза мережею. Якщо у користувача немає свого профілю в соцмережі або він хоче зберегти анонімність, слід просто перейти за посиланням і вказати своє ім'я.

За допомогою такого сервісу зручно проводити тривалі конференції, уроки, лекції, наради та дружні онлайн-зустрічі. Користувач, який говорить, визначається автоматично, решта учасників побачить його зображення крупним планом. Крім цього, можна швидко переключитися на сітку, де є всі учасники, і закріпити на екрані будь-якого з них. Організатор відеодзвінка може легко керувати дзвінком.Він може додавати та видаляти учасників, а також включати та вимикати мікрофони окремих людей.

Додаткові можливості

Кожному учаснику у розмові доступна функція демонстрації екрана. Крім того, можна підняти руку, якщо необхідно взяти слово. Сервіс попереджає, якщо у якогось користувача поганий сигнал інтернету або він забув увімкнути мікрофон.

Передбачена ще одна корисна функція – вхідний дзвінок. Це позбавить необхідності шукати запізнілих учасників конференції або надсилати їм посилання з окремим запрошенням.

В основу сервісу покладено власні розробки підприємства. Це технологія серверного конференц-зв'язку та адаптивна технологія забезпечення кращої якості зв'язку. Так зі збільшенням кількості співрозмовників автоматично змінюється P2P-соединение на групову конференцію. Серед нововведень можна назвати спеціальний real-time алгоритм, який знижує навантаження на пристрій та мережу користувача без втрати якості звуку та відео.

Є ще одна новинка – віртуальні AR-фони з технологією 360°, які доступні користувачам при спілкуванні в мобільному додатку соцмережі VK.

Співрозмовники можуть самостійно обирати як брендовані фони «ВКонтакте», так і інші зображення: Місяця, Китайської стіни, єгипетських пірамід, красивих міст та екзотичних островів.