Huawei розробила нову оболонку EMUI 11 та заміну Андроїд

Anonim

Китайська корпорація Huawei готується до повного переведення фірмових смартфонів на власну операційну систему Harmony. Ця операційна система - Harmony OS 2.0 - використовуватиметься на кількох найближчих смартфонах бренду. Разом із введенням нової ОС, Хуавей анонсувала оновлення нової версії своєї оболонки для Android - EMUI 11. Розглянемо, що нового буде додано в оболонку.

Інновації від Huawei в оболонці EMUI 11

Анімація стане кращою

У новій ОС інтерфейс став приємнішим для очей.Вся важлива інформація розміщена всередині екрану і немає необхідності її довго шукати. Всі елементи інтерфейсу отримали своєрідну інерцію під час руху, словом, все стало трохи красивіше. Оновлений був і Always-on Display, тепер на екран виводяться довільні картинки, включаючи кольорові. Однак, потрібно розуміти, що всі ці оновлення позначаться на автономності мобільного пристрою, оскільки основна суть AOD в тому, що одночасно світиться близько 1% пікселів матриці, а ось з картинками витрата енергії буде явно вищою.

З'явилася багатозадачність

В операційній системі EMUI 11 вже є багатозадачність для плаваючих вікон. Така панель, що настроюється, для швидкого доступу до додатків була в смартфонах Huawei і раніше. Тобто за умовчанням там раніше була галерея, нотатки, електронна пошта, файловий менеджер та калькулятор. Однак, за бажання можна було додати й інші додатки, які встановлені на смартфон. Раніше вони відкривалися не на повний екран, а поверх інших вікон.

Тепер таких додатків у спливаючих вікнах може бути кілька. Правда миттєво на екрані відображається лише одне вікно, але між віконцями легко перемикатися, наприклад, як чатами в месенджерах. На планшетах відкривається по два вікна одночасно.

Мультіекранність

Якщо ви власник ноутбука Huawei або Honor, то ви, напевно, знаєте про спеціальну функцію Huawei Share, яка дозволяє відображати на екрані ноутбука вміст екрана смартфона та керувати ним. Зараз в ОС EMUI 11 можна відкривати відразу три екрани одного смартфона з різними програмами. Крім цього, планшет можна легко підключати до ноутбука як другий дисплей, тобто, зовнішній монітор, що дуже нагадує Mac OS і iPad.

Крім того, у новій операційній системі з'явилися й інші приємні дрібниці. Наприклад, передбачено вібрацію в такт мелодії, оновлено API платежів та реклами. Працює новий браузер Huawei Browser, який підтримує міні-додатки.

Яка буде Harmony OS 2.0

В ОС буде застосовано відкритий код. Що це означає і в чому користь?

Перше тестування системи заплановано на кінець 2020 року. Потім - на початку 2021 року - надійдуть у продаж перші смартфони з Harmony OS 2.0.