СМС

Anonim

Пам'ять перших мобільних телефонів містила лише кілька сотень смс-повідомлень. Зараз власники смартфонів можуть взагалі не видаляти вхідні повідомлення та не чистити кеш різних месенджерів. Але така необачність може призвести до серйозних проблем, адже деякі повідомлення не призначені для третіх осіб. Разом із загубленим або зламаним телефоном ваші таємниці можуть стати надбанням громадськості. У такому разі ви сильно пошкодуєте, що не видалили листування своєчасно.

Які повідомлення потрібно відразу видаляти

Видаляти відразу необхідно ті смс-повідомлення, які містять якусь конфіденційну інформацію. Не варто зберігати повідомлення від банків, з паролями та балансом.

Логін і пароль

Майже всі сайти та інтернет-сервіси захищають профіль користувача за рахунок прив'язки даних до номера телефону. Найчастіше логін і пароль дублюються в смс-повідомленні, яке надсилається користувачеві з повідомленням про успішну реєстрацію.

Так ось, якщо ваш телефон потрапить до чужої людини, то йому достатньо буде просто переглянути вхідні повідомлення, щоб отримати доступ до купи акаунтів. Це можуть бути як соціальні мережі та месенджери, так і торгові майданчики. Через не своєчасно видалені повідомлення такого плану можна втратити не тільки гроші, але й репутацію.

SMS від банків

Доступ до мобільного банку та будь-які фінансові операції практично завжди вимагають підтвердження SMS. На прив'язаний телефон приходить секретний код, який потрібно ввести у відповідній графі.

Крім цього тут може зіграти роль і людський фактор. У великій кількості SMS із кодами можна заплутатися. Наприклад, ви чекаєте на новий код для підтвердження банківської операції, заходьте в папку повідомлень і берете цифри з останнього смс. Але чомусь код не підходить, ви пробуєте ще раз і знову невдача. Після неправильно введеного втретє коду доступ до мобільного банкінгу блокується на певний час. В результаті виявляється, що ви взагалі вводили старий код, оскільки новий прийшов із запізненням.

СМС з Балансом

Окрім цього слід відразу видаляти смс з балансом банківських карток або телефону. Це необхідно з метою безпеки, щоб сторонні люди не дізналися скільки грошей на ваших рахунках. Адже велика сума може штовхнути щось протизаконне.

Інформація особистого характеру

У смс-повідомленнях люди нерідко діляться дуже особистою інформацією. У таких коротеньких листах можуть бути досить пікантні подробиці, які не призначені для сторонніх очей. Разом зі втраченим або вкраденим телефоном ваші потаємні таємниці можуть стати надбанням громадськості. Ось у цьому випадку доведеться дуже шкодувати, що смс не були вчасно видалені.

Чому важливо вчасно чистити смс-повідомлення

Ніхто не застрахований від злому або втрати мобільного телефону, тому слідкувати за інформацією, що зберігається на пристрої, потрібно уважно. Допустимо, хтось знайшов ваш телефон і побачив там інформацію про велику суму на рахунку, це може бути приводом для злому пристрою. Якщо ж інформації ніякої не буде, то рахунки можуть і не зацікавити шахрая.

Навіть якщо ви переконані, що мобільник ніколи не потрапить у чужі руки, потрібно бути обережним. Справа в тому, що за наявності мобільного інтернету доступ до мобільного пристрою можна отримати віддалено.Фахівців зі злому вистачає, не дарма в інтернеті стільки щирих історій. Щоб убезпечити себе, краще відразу видалити все зайве.