Як підвищити лояльність клієнтів онлайн за допомогою вебінарів

Anonim

Лояльні клієнти майже ніколи не йдуть до конкурентів. Їх не заманиш навіть низькою ціною. Такі люди охоче заплатять більше за вибір добре знайомого товару чи послуги.

Що таке лояльність клієнта

Лояльність клієнта – це коли серед кількох пропозицій конкурентів покупець регулярно обирає ваш продукт. Лояльність не можна розвивати як окремий проект і вона не має одиниць виміру. Але завоювати розташування цільової аудиторії цілком реально.

4 способу підвищити лояльність

У цій статті поговоримо про те, як підвищити лояльність клієнтів за допомогою вебінарів.

1. Вибирайте зручну платформу

Коли ваш онлайн-захід проходить на сучасному майданчику для вебінарів ClickMeeting, потенційні клієнти бачать чітку картинку, чують чистий звук та насолоджуються доповіддю спікера. Хороша швидкість інтернету, відсутність збоїв та інших технічних проблем на кожному вебінарі – прямий шлях підвищити лояльність споживачів прямо під час онлайн заходів.

Крім надійної технічної бази є кілька фундаментальних моментів.

2. Якість продукту

Без нього немає сенсу запускати вебінари і взагалі виходити на ринок з будь-якою комерційною пропозицією. Якщо ви організували нудні курси з англійської мови з грубими та нетактовними викладачами, жоден учень не прийде на другий урок. Навіть якщо ви зробите його безкоштовним.

3. Увага та турбота

Важливо не просто запросити людину на безкоштовне пробне заняття з англійської, але також запропонувати якісний перед- та післяпродажний сервіс.

Наприклад, деякі онлайн або офлайн школи дарують своїм майбутнім студентам безкоштовні навчальні матеріали. А вже під час навчання преміюють найстаріших знижками на нові програми або дарують безкоштовні додаткові заняття з носієм мови.

4. Wow-ефект

Лояльність клієнта гарантовано зростає, коли ви даєте більше, ніж очікує аудиторія. Наприклад, одна школа присвятила тему першого уроку особливостям мови носіїв англійської.

Студентам пояснили, чому багато вихідців з України не розуміють англійської мови навіть після отримання кількох дипломів про закінчення різних курсів. А також розповіли, як виправити цю ситуацію на самому початку навчання.
Чи варто говорити, що лояльність клієнтів (студентів школи) вже після першого уроку піднялася до нереальних висот. Майже кожен зрозумів, наскільки правильний та нестандартний підхід використовує школа і що заняття тут – реальний шанс вивчити англійську раз і назавжди, а не отримати черговий гарний сертифікат, який займе почесне місце у резюме.

Як зрозуміти, що настав час працювати над підвищенням лояльності

Підвищувати лояльність покупців має сенс, коли в ніші є сильна конкуренція. І думати про стосунки з клієнтами бажано ще до першого дня виходу на ринок.

Для цього доведеться провести ретельне дослідження аудиторії ще до початку продажів, щоб з перших хвилин роботи вирішувати реальні проблеми клієнтів та швидше рухатися до намічених цілей.

Як отримувати лояльних клієнтів за допомогою вебінарів

Створюйте корисний контент

Розповідайте в першу чергу не про компанію, продукт, послугу чи якісь переваги, а про вирішення реальної проблеми клієнта. І нехай послідовники «чарівних формул» кричать про те, що «текст, який не продає». Зрозумілі та слушні відповіді на поставлені питання працюють краще за будь-яку рекламу.

Які види контенту підвищують лояльність клієнтів

  • Кейси - наочні приклади-опису процесу вирішення конкретної задачі клієнта. Включають також перерахування основних та додаткових вигод та результат, до якого прийшов клієнт після співпраці. Кейси демонструють експертність, допомагають вникнути особливо продукту і дізнатися про специфіку його використання.
  • Огляди - їх ідеально записувати у форматі відео. По-перше, ролики дивляться більше людей, багато хто не любить читати довгі тексти. По-друге, відео допомагає краще візуалізувати продукт.
  • Навчальні відео та статті - підійдуть для складних продуктів та послуг, до яких необхідні додаткові пояснення, інструкції та підказки.
  • Брендований контент - до цієї категорії відносять пости, ролики, статті та цілі видання. Вони не пов'язані з продуктом безпосередньо, але несуть емоційне посилання і користь, яка пов'язує бренд і цільову аудиторію.

Запрошуйте на вебінари лідерів думок

Рекомендації популярних блогерів, експертів та інших відомих особистостей наводять мотивовану цільову аудиторію та підвищують лояльність до бренду. Людська психіка працює за одним і тим самим законам - люди звикли довіряти тим, кого знають.

Щоб справити на потенційних покупців потрібне враження, важливо, щоб лідер думок не просто «замовив слівце» про ваш продукт, а розповів про особистий позитивний досвід використання товару чи послуги.

Запустіть програму лояльності

Якщо ви просто опишете умови цієї програми де-небудь на сайті, ефект буде мінімальним (хоча зробити це все одно потрібно). Інша річ, коли ви розповісте про систему бонусів та заохочень живої аудиторії у прямому ефірі. У форматі живого спілкування набагато легше пояснити та зрозуміти умови, на яких ваші клієнти отримають додаткові вигоди від використання продукту.

Проводьте безкоштовні вебінари

З одного боку, це вимагає витрат часу та ресурсів. Але з іншого - накопичується ваш репутаційний капітал, прокачується експертність, розширюється база потенційних клієнтів (реєстрація на безкоштовний вебінар завжди проходить в обмін на контакти), підвищується впізнаваність бренду та лояльність аудиторії до продукту.

Зрештою, саме на безкоштовних вебінарах найзручніше озвучувати комерційну пропозицію щодо конкретних платних продуктів та монетизувати свої навички.

Висновок

Вибачте за каламбур, але щоб підвищити лояльність до бренду або окремого продукту, вам доведеться продемонструвати лояльність до клієнта. І робити це потрібно не час від часу, а на постійній основі вшити цю установку у філософію роботи компанії.