Як зняти заборону дзвінків на МегаФоні та відключити послугу

Anonim

Як зняти заборону дзвінків на Мегафоні, які дії необхідно виконати, основні способи деактивації послуги, умови її використання та підключення.

Що означає «Заборона виклику» на Мегафоні

Ця послуга дозволяє користувачеві мобільної мережі Мегафон обмежити вхідні або вихідні дзвінки без зв'язку з конкретним номером. Головне призначення опції – захист від небажаних дзвінків чи спаму. Також завдяки використанню цієї послуги можна заборонити здійснювати вихідні дзвінки за межі країни.

Підключити послугу можна за допомогою спеціальних команд через меню набору номера.Вона входить до базового пакета опцій для кожного абонента, тому не потрібно здійснювати додаткову плату за підключення. У разі потреби обмеження дзвінка можна налаштувати або вимкнути. Попередньо необхідно уважно вивчити алгоритм дій для управління цією можливістю.

Умови та вартість опції

Підключення та подальше використання обмежень дзвінків для всіх абонентів даного мобільного оператора обходиться безкоштовно. Серед умов користування цією послугою виділяють:

  • послуга надається на безоплатній основі, проте якщо її підключення здійснює оператор, то потрібно разово заплатити 30 рублів;
  • неможна активувати «Заборона виклику», якщо включена опція «Переадресація»;
  • Встановлення обмеження на вихідні дзвінки зніме обмеження з вхідних та навпаки.

За рахунок застосування опції людині вдається детально налаштувати дзвінки на своєму пристрої, у тому числі й міжнародні.

Щоб успішно активувати або деактивувати Заборона виклику, необхідно спочатку дізнатися мережевий пароль. Якщо раніше його не було встановлено, то використовується стандартний пароль, який встановлений для всіх абонентів Мегафон.

Слід зазначити, що якщо потрібно обмежити вхідні дзвінки від конкретного номера, потрібно буде скористатися іншою послугою, яка називається «Чорний список». Ця опція надається платно і обходиться в 2 рублі на добу.

Як перевірити режим «Заборона виклику» на МегаФоні

Дізнатися, чи активована опція на конкретній сім-карті, можна кількома шляхами. Серед основних методів виділяють:

  • введення USSD-команди у рядку набору номера;
  • дзвінок оператору зв'язку.

Найбільш зручним і швидким способом є самостійне введення потрібної команди, яка дозволить отримати детальну інформацію про поточний стан послуги Заборони виклику. Для перевірки стану послуги заборони вихідних дзвінків вводиться команда 33, для вхідних дзвінків - 35, для міжнародних дзвінків - 331. Після введення команди слід натиснути кнопку виклику.

Як відключити

Якщо потрібно зняти обмеження з вхідних або вихідних дзвінків, то в першу чергу потрібно уточнити, чи не ввімкнена на телефоні вбудована функція обмеження дзвінків. Також необхідно перевірити, які опції підключені оператором зв'язку. При виявленні заборони виклику відключення здійснюється за допомогою USSD-команди.

У налаштуваннях телефону

Багато сучасних смартфонів дозволяють блокувати виклики та дзвінки з конкретних номерів без використання послуг операторів. Якщо з телефону не вдається зателефонувати або прийняти дзвінок, слід в першу чергу перейти в налаштування і виконати наступні дії:

  1. Перейти до розділу «Виклики».
  2. Знайти пункт «Чорний список».
  3. Видалити з чорного списку конкретні номери та зняти обмеження на дзвінки.

Також налаштування можуть виконуватися безпосередньо в телефонній книзі. Якщо після вимкнення всіх заборон в установках вхідні або вихідні дзвінки не здійснюються, потрібно перевіряти підключені в оператора послуги та при необхідності вимкнути їх.

За допомогою USSD-команди

Для скасування заборони вихідних дзвінків у рядок набору номера вводиться наступна команда: 33хххх (хххх - встановлений пароль, за умовчанням 1111). Відповідно, якщо раніше не змінювався пароль, слід ввести команду 331111 і натиснути на кнопку виклику. Для зняття блокування із вхідних дзвінків вводиться команда 351111. Щоб деактивувати обмеження на дзвінки за кордон, слід ввести код 3321111.

Після виконання USSD-команди прийде повідомлення про успішне або невдале виконання процедури. Якщо всі коди були введені правильно, жодних проблем не виникне. Якщо абонент Мегафон раніше змінював пароль і після цього забув його, слід звернутися до оператора і провести процедуру відновлення пароля. Після цього можна використовувати необхідну команду для встановлення або зняття обмежень.

За дзвінком оператору

Всі користувачі телекомунікаційної компанії Мегафон можуть зв'язуватися з оператором через безкоштовний дзвінок за номером 0500.Після дзвінка потрібно почекати певний проміжок часу, перш ніж з'єднання з оператором. Час очікування залежить від завантаженості кол-центру.

Оператору Мегафона потрібно пояснити, яку послугу потрібно вимкнути. Попередньо він перевірить, чи активовано її. За вимкнення не стягується плата. За підключення з рахунку списується 30 рублів.

В офісі

Ще один варіант відключення непотрібних опцій - відвідування офісу компанії. У кожному великому місті є офіс або салон зв'язку Мегафон, до якого можна звернутися для отримання кваліфікованої допомоги. Для отримання допомоги від фахівця потрібен паспорт. Запитувати послугу деактивації може лише власник сім-картки.

Як підключити та налаштувати послугу

Для підключення опції слід використовувати спеціальні команди. Їхнє введення здійснюється при запуску рядка набору номера. Команда підбирається залежно від того, яка саме опція має бути включена.

Тип заборони підбирається користувачем самостійно під індивідуальні потреби, виходячи з поставлених цілей та завдань. Якщо абонент часто залишає країну і при цьому не хоче втратити гроші через дзвінки у роумінгу, він може активувати заборону на вихідні або вхідні дзвінки за межами Росії.

Якщо потрібно заборонити вхідні дзвінки, але при цьому зберегти можливість отримання SMS, то після стандартної команди 351111 слід дописати код 19 (зберігається можливість отримання SMS). Таким чином, готова команда буде виглядати як 35111119. Також для більш детальної настройки доступні такі коди:

  • 10 (блокування всіх комунікаційних послуг);
  • 11 (блокування тільки мовного зв'язку);
  • 16 (блокування тільки SMS);
  • 21 (блокування передачі).

Якщо використовується стандартна команда без введення будь-якого коду, заборона встановлюється на всі типи дзвінків, передачу даних та SMS.

Поширені запитання

Запитання експерту Чи не знімуть гроші з рахунку після активації заборони?

Ні, послуга Заборона виклику надається безкоштовно для всіх користувачів і не вимагає додаткової оплати. Що робити, якщо введена команда не спрацьовує?

Переконайтеся, що вводиться правильний код і пароль, при необхідності змінити його До кого звернутися для підключення

Можна звернутися в салон або зателефонувати оператору за телефоном 0500, вартість підключення становить 30 рублів.

На даний момент інформація про заборони дзвінків не відображається в особистому кабінеті, тому для отримання подробиць про послугу слід вводити спеціальну команду

Використання Заборони виклику дозволяє зробити просте налаштування вхідних та вихідних дзвінків. Головною перевагою є відсутність додаткової абонентської плати. При правильному використанні опції вдається захиститися від спамерів та небажаних дзвінків.